GeriPasta Tarifleri Bayat ekmek pastası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bayat ekmek pastası tarifi

Bayat ekmek pastası tarifi
Evde bulunan bayat ekmekleri değerlendirmeye ne dersiniz?

Evde bulunan bayat ekmekleri değerlendirmeye ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 2-3 çorba kaşığı elenmiş beyaz un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet orta boy muz
  • 4-5 adet küçük şeftali
  • 1 çay bardağı akide şekeri
Krema için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
Çikolata sosu için:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı toz şeker

Bayat ekmek pastası tarifi Nasıl yapılır?

Bayatlamış ekmekleri robotta incecik çekin ve un haline getirin. Ceviz içi ve bayat ekmeği karıştırın.

Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Süt ve yağ ekleyerek karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin, katılığına göre un ekleyin. Bayat ekmeklerle karıştırdığınız malzemeleri harmanlayın. Yağlanmış ve unlanmış 24 santimetrelik tepsiye kek harcını dökün. 200 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırına sürün. Fırın derecesini 170'e getirin ve 30-35 dakika pişirin.

Kreması için malzemelerin tamamını en son un olmak üzere karıştırın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Çikolata sosu için malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.

Hazırladığınız keki soğuduktan sonra ortasından kesin ve servis tabağına alın. Beyaz kremanın yarısını bir parçasının üzerine dökün. Dilimlenmiş muzları dizin, diğer kek parçasını üzerine kapatın ve kalan kremayı üzerine döküp yayın.

Kakaolu kremayı hazırlayın. Bir süre bekleyen kremalı kekin üzerine dökün her tarafına yayın. Pastayı buzdolabında bekletin, ertesi gün meyvelerle süsleyin. Üzerine akide şekeri kırıkları serpin.