GeriBörek Tarifleri Ballı mantarlı milföy böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ballı mantarlı milföy böreği tarifi

Ballı mantarlı milföy böreği tarifi

Besleyici bir besin olan mantarın lezzet kattığı harika bir börek!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Ballı mantarlı milföy böreği tarifi Nasıl yapılır?

Tencerede tereyağının yarısıyla soğan, havuç ve mantarı sırasıyla soteleyin. Başka bir tavada, tereyağında unu kavurun ve üzerine sütü ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı diğer mantarlı karışıma ekleyip tuz, karabiber ve bal ile tatlandırın. Milföy hamurlarının ortasına bir miktar iç koyun, kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serperek 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İnce uzun kıyılmış renkli biberlerle süsleyerek servis edin.