Geriİçecek Tarifleri Badem sütü tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Badem sütü tarifi

Badem sütü tarifi

Badem, sağlık için faydalı ve E vitamini deposu. Vitamin ve mineral açısından zengin olan badem sütü, hayvansal sütlerdeki laktoza karşı duyarlı olanlar tarafından tercih ediliyor. Özellikle de smoothie'lerde kullanılan bu sütü evde de kolayca yapabilirsiniz. Peki badem sütü nasıl yapılır? İşte evde badem sütü yapımı ve malzemeleri...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Tercihe göre bal, pekmez, kakao veya tarçın

Badem sütü tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri geceden suda bekletin.

Çiğ bademleri, kabuklarının yumuşaması için kaynar suda 1 dakika bekletin.

Ardından kabuklarını soyup soğuk suda en az 12 ve en fazla 24 saat bekletin.

Soğuk suda bekleyen bademlerin suynu süzüp blender'dan geçirin. Üzerine 4 su bardağı içme suyu ilave edip birkaç dakika homojen ve akışkan bir kıvama gelene kadar blender'da karıştırın.

Ardından bir kavanozun veya sürahinin üzerine tülbent geçirip karışımı aktarın. Tülbentte kalan posayı dasürahinin içine iyice sıkın.

Badem sütünüz hazır, afiyet olsun...