Tedavisi haberleri sayfasında Tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 63563 Tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 6 kişide Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi. Yapılan açıklama sonrasında gözler Batı Nil Virüsü ile ilgili detaylara çevrildi. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?" sorusunun cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Batı Nil Virüsü ile ilgili merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Batı Nil VirüsüSosyal medyada çıkan ve hızla yalanlanan "Uyku apnesi olanlara ehliyet verilmeyecek!" iddiası sonrasında "uyku apnesi" hastalığıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi tedavisi nasıl yapılır? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte uyku apnesiyle ilgili merak edilenler....
#UykuKadınlarda gece sık sık idrara çıkma ihtiyacı; diyabet, vajinit, bazı böbrek hastalıkları, bazı içeceklerin çok tüketilmesi gibi nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacı; genellikle böbrek fonksiyonlarında ya da idrar yollarında fonksiyon bozukluğuna neden olan hastalıklarda da görülmektedir. İşte kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacının nedenleri
#Kadınlarda Gece Sık İdrara ÇıkmaCinsel Obsesif Bozukluk, sıklıkla araştırılan bozukluklardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan cinsel obsesif bozukluğun ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl geçtiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Cinsel obsesif bozukluk nedir? Nasıl geçer? Obsesif bozukluk neden olur detaylarıyla derledik.
#Cinsel Obsesif BozuklukAnastomoz kaçağı, cerrahi bir prosedür olan anastomozun potansiyel olarak tehlikeli bir komplikasyonudur. Ancak pek çok hasta bu durumun farkına dahi varmaz. Peki, Anastomoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#AnastomozKardiyovasküler; Kalp ve damar hastalıklarının genel adıdır. KVH şeklinde ifade edilen kardiyovasküler hastalıklar bütün dünyada ölüm nedeni olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kardiyovasküler sistem, vücudun kan ve damarlarını etkileyen hastalıkların tamamını kapsamaktadır. Kardiyovasküler nedir? Beliertileri nelerdir? Hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri konularını detaylarıyla derledik.
#Kardiyovasküler NedirKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırBeş yaşını bitirmiş bir çocuk gece uykusunda idrar kaçırmaya devam ediyorsa buna alt ıslatma (enürezis nokturna) denilmektedir. Beş yaşından önce çocukların gece altını ıslatması anormal bir durum olarak kabul edilmemektedir. Alt ıslatma sorunu erkek çocuklarda daha sık izlenmekte ve görülme oranı yaşla birlikte azalmaktadır. Beş yaşındaki çocukların yaklaşık %15’inde gece altını ıslatma problemi mevcuttur. Görülme sıklığı her yıl %15 oranında azalarak ergenlik döneminde yaklaşık %1’e düşmektedir. Bu bilgi bize gece altını ıslatmanın çocuğun normal gelişim sürecinin gecikmesinden kaynaklandığını düşündürtmektedir.
#Çocuklarda Altını IslatmaAkciğer kanseri nasıl tedavi edilir? Akciğer kanseri tedavisi sürecinde hasta ve hasta yakınlarının yapması gerekenler nelerdir?Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Hürriyet Aile Uzmana Sor programına konuk olan Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Muharrem Tokmak, Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtlıyor.
#HtvuzmanasorÇocuklarda parmak ucunda yürüme, yürümenin başlangıç döneminde sıklıkla görülen ve çocukların %5-%12’sini etkileyen bir yürüme şeklidir. Bu yürüme şekli altta yatan nörolojik bir problem yoksa 2 yaşına kadar normal kabul edilebilir fakat sonrasında da devam eden parmak ucunda yürüme durumunda profesyonel yardım alınması gereklidir.
#Kalıcı BozukluklarCiltte görmeye aşina olduğumuz benler ve çiller kimi zaman zararsız görünse de kontrolden çıktığı an tehlikenin de sinyalini vermeye başlıyor. Özellikle de benlerin sayısı 50’yi geçtiğinde mutlaka doktora gösterilmelidir. Çünkü masum olarak görünen benler cilt kanserinin habercisi olabilir. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt Kanseri NedirBebeklerin bazı anomalilerle dünyaya gelmesi durumunda sorunların erken dönemde çözülebilmesi için ebeveynlerin dikkati büyük önem taşıyor. Bu anomalilerden biri olan çocuğun yarım sünnetli doğması, toplum tarafından olumlu bir durum olarak algılansa da hayatın erken dönemlerinde tedavi ettirilmelidir. Bu durumu olumlu olarak yorumlamanın yanlış olduğunu dile getiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kılınçaslan, doğuştan sünnetli olmanın bilinmeyenlerini anlatıyor.
#TedavisiHeyecanla beklediğiniz minik bebeğinizin dünyaya gözlerini kalp hastası olarak açması uzak bir ihtimal olarak görülse de bebeklerde kalp hastalığı gözlemlenebiliyor. Kimi zaman anne babanın genetik olarak mirasını alan bebekler, kimi zamanda maruz kaldığı kimyasal maddeler ilaç ve enfeksiyonlar sebebiyle kalp hastalıklarına yakalanabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde kalp hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#TedavisiGebelikle ortaya çıkan idrar yolu değişikliklerine bağlı olarak idrar yolu enfeksiyonlarında artış görülebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmezse böbrek enfeksiyonlarına yol açabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meltem Çam, “Böbrek enfeksiyonları erken doğum ve bebekte düşük doğum ağırlığına neden olur. Tedavi erken ve uygun şekilde yapılırsa bu enfeksiyonların bebeğe zararı olmaz” açıklamasında bulundu.
#İdrar Yolu EnfeksiyonlarıTüm dünyada en önemli kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadın ölmektedir. Rahim ağzı kanserinde farkındalık yakalanması gerektiğinin altını çizen Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş, özellikle 40 yaşından sonra beklenmeyen ani kanamalara ve kanamalı akıntılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, rahim ağzı kanserini anlattı…
#Tedavisiİngiliz kraliyet ailesi son beş yıldır sürekli olarak "bölünme" haberleriyle gündeme geliyor... Kolay değil aslında...Annesinin ölümünden sonra tahta çıkan Kral Charles'ın küçük oğlu, ailesiyle anlaşamadı ve karısını, çocuğunu alıp ABD'ye taşındı.
#İngiliz Kraliyet AilesiAnkara'nın Polatlı ilçesinde lityum fabrikasındaki gaz sızıntıdan etkilenen 2 işçi hayatını kaybetti. Azot gazından etkilenerek tedaviye alınan 3 işçiden 2'si taburcu oldu, 1 işçinin tedavisi sürüyor. Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
#AnkaraSosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın anoreksiya nervoza nedeniyle yaşamını yitirmesi, hastalığı yeniden gündeme getirdi. Görünüm baskısı ve psikolojik travmaların tetiklediği bu rahatsızlığın sadece fiziksel değil, davranışsal ve travma temelli bir süreç olduğunu vurgulayan Klinik Psikolog Gözde Göktaş, “Anoreksiya nervoza bir yeme bozukluğudur. Sadece davranışsal bir süreç değildir. Travma temelli, erken çocukluk dönemi ve ailesel aktarımlarla da ilişkilendirilebilir” dedi.
#Anoreksiyaİngiliz kraliyet ailesine sonradan evlilik yoluyla katılmasına rağmen, 'mavi kanlı' doğanları bile gölgede bırakan bir etki yarattı Kate Middleton. Bu ilginin kaynağı da aslında orta halli bir aileden gelmesine rağmen, geleceğin İngiltere kraliçesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi.
#Kate Middletonİngiltere’de yayın yapan Machester Evening News’in haberine göre, Georgia Harrison adlı 32 yaşındaki bir İngiliz, Antalya’da kaldığı otel odasının duşakabin camını kırmasına rağmen bunu otele bildirmeden oteli terk etmeye çalıştı. 15 bin İngiliz sterlini fatura çıkarılan kadının oteli terk etmesinin üzerine otel personeli kadını havaalanına kadar takip etti ve burada polis Harrison’ı gözaltına aldı. Yedi haftadır Türkiye’de “mahsur kaldığını” söyleyen kadın, otele verdiği zararı bildirmeden kaçmaya çalışmasını “hayatının hatası” olarak nitelendiriyor ve İngiltere’deki 12 yaşındaki kızına kavuşmayı bekliyor.
#İngiltereBir kez daha onu görmek isteyen meraklı hayranlarının hevesini kursağında bıraktı. Üstelik her zaman katılmayı çok sevdiği bir etkinlikte yer alacak ve sonunda büyük ödülü de kazanana kendi elleriyle verecekti…
#Kate MiddletonSosyal medya ünlüsü olan Nihal Candan’ın ciddi bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nevroza rahatsızlığı sebebiyle 23 kiloya kadar düşmesi ve fotoğraflarının kardeşi Bahar Candan tarafından sosyal medya eli ile bizlere ulaşması genç kadının rahatsızlığı ile alakalı pek çok soruyu da gündeme getirdi.
#Nihal CandanÇağın hastalığı anoreksiya nervoza belirtileri ve tedavisi, Nihal Candan ile gündeme geldi. Yakalandığı anoreksiya hastalığı nedeniyle 23 kiloya kadar düşen Nihal Candan, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Yalnızca yemek yememek ya da zayıf olmak istemek anlamına gelmeyen, ciddi bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza herhangi bir ruh sağlığı bozukluğunun, en yüksek ölüm oranına sahiptir. Özellikle genç kadınlarda daha çok görülen anoreksiya belirtileri arasında ise aşırı egzersiz, sürekli diyet ve kalorilere takıntı, kendini ‘şişman’ olarak tanımlama gibi durumlar yer alıyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, anoreksiya nedir, neden olur? gibi sorulara yanıt verdi. İşte, anoreksiya tedavisi var mı, ölümcül mü? gibi soruların cevabı...
#Anoreksiya NedirBazı insanlar vardır ki kendi kaderlerini değiştirdikleri gibi aile ve yakınlarının kaderini de değiştirirler... Onlar dünya sahnesinde ön plana çevrelerindeki insanlar da dikkat çeker.
#Kate MiddletonSivas'ta görev yaparken beyin tümörü tedavisi gören Uzm. Dr. Orhan Kırbıyık, hayatını kaybetti. Merhum doktor için Sivas Numune Hastanesi önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törende Kırbıyık'ın akrabaları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu.
#SivasSivas'ta görev yaparken beyin tümörü tedavisi gören Uzm. Dr. Orhan Kırbıyık, hayatını kaybetti. Merhum doktor için Sivas Numune Hastanesi önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törende Kırbıyık'ın akrabaları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu.
#DoktorBir dönem televizyon programlarıyla tanınan ve “Candan Kardeşler” olarak bilinen Nihal ve Bahar Candan'ın babası Prof. Dr. Hakan Candan’dan ilk kez konuştu; 'Kızlarıma müdahale ettim ama söz geçiremedim'... Akşam saatlerinde Anoreksiya nedeniyle 23 kiloya düşen Nihal Candan’ın yoğun bakımda kalbinin durdu. Yapılan müdahale ile tekrar hayata döndürülen Candan'ın hayati tehlikesi devam ediyor.
#Prof. Dr. Hakan CandanSon zamanlarda çok konuşulan bir hastalık var; anoreksiya nervoza. Nihal Candan’ın aşırı zayıflamış görüntüleri ile gündemden düşmeyen bu hastalıkla ilgili pek çok şey merak ediliyor. Nihal Candan bu kadar zayıf olmasına rağmen neden hala kuşkonmaz gibi düşük kalorili besinler tüketiyor? Yemek yiyince istifra mı ediyor? Hastaneye yatışı yapılmasına rağmen neden kilo alamıyor? Serumlar ve ilaçlarla kilo alımı mümkün değil mi? İşte sanıldığından çok daha ciddi ve ölümcül olan anoreksiya nervozanın bilinmeyenleri...
#AnoreksiyaHastalar üzerinden haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.
#Haksız KazançAslına bakılırsa onunki başlı başına bir hikaye... Yaşadığı yasak aşk uğruna gencecik bir kadının evliliğini yıkıp hayatını da bitirmekle suçlandı. Çok uzun süre boyunca ülkesinin hatta kimine göre dünyanın en sevilmeyen kişisi olarak tanındı...
#Kraliçe CamillaCarmen Davies ne kadar duş alırsa alsın, parfüm sıkarsa sıksın ya da dişlerini fırçalarsa fırçalasın, vücudundan gelen kokuyu gizleyemiyor. Çürük balık, çürük yumurta, idrar ve dışkı gibi kokmasına neden olan bu hastalık artık evden çıkmasına bile engel oluyor.
#Balık Kokusu SendromuALS’ye yakalandığı ortaya çıkan ve hayranlarını yasa boğan ünlü oyuncu hastalığı hakkında ilk kez konuştu. Yıldız isim verdiği samimi röportajda yaşadığı zorlu süreci ve son durumunu anlattı.
#Eric DaneSavan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Savan GünayLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için tüm yurtta kamu kurumları ve emniyet ekipleri de seferber oldu. Kimileri için hüzünlü kimlieri için umutlu geçen sınavda herksin ortak noktası heyecandı. Bu durum da bazı aksiliklerin yaşanmasına neden oldu. LGS tüm yurtta işte böyle geçti:
#LGSEkşi Sözlük’te açılan bir başlıkla alevlenen salça tartışması sosyal medyada gündem oldu. “Zeytinyağı dök, streçle sar, yine de küfleniyor” diyen kullanıcılar, salçaların artık iki haftayı bile çıkaramadığından şikâyetçi. Ambalaj mı suçlu, içerik mi bozuldu? Uzmanlar uyarıyor: Küfü sadece kaşıkla alamazsınız!
#SağlıkSosyal medyada ve çevremizde kan bağışı yardım çağrılarını sık sık görüyoruz. Her gün binlerce kişi ameliyatlar, tedaviler, kazalar, ani sağlık sorunları nedeniyle ihtiyaç duyulan kanı bulmak için zamanla yarışıyor. Acil vakalarda gerekli kanı temin etmekse hasta yakınları için stres kaynağı haline geliyor. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ydü, bu vesileyle kan bağışı konusunu uzmanlarla konuştuk.
#Burçin Öztınaz