Kaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırSağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan videolar ile Corona Virüsü'nden etkili korunma yolları dikkatle anlatıldı. Dikkat edilmesi gerekenler arasında sıklıkla ellerin yıkanması özellikle önerilirken, alınması geren bir dizi önlem var. Ayrıca hastalığın belirtileri de merak edilen konular arasında yer alıyor.
#Corona VirüsüÜroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, mesane kanserinde görülen belirtilerle ilgili bilgi verdi.Mesane kanserinde görülen en önemli belirti ağrısız kanamadır. Ağrısız görülen bu kanamayla birlikte enfeksiyon görülmez. Hastalığın evresine göre belirtiler değişebilir. İlerleyen evrelerde idrar yapamama veya kasık ağrısı da görülebilmektedir.
#HtvsaglikkulubuÇocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Çocuklarda kansızlık (Anemi) belirtileri nelerdir?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı. Çocuklarda kansızlık belirtileri çocuğun yaşına göre değişiklik gösterir. Özellikle ilk bir yaştaki çocuklarda normalden daha uzun süre uyuma, iştahsızlık, besin reddi, solukluk, halsizlik ve oyun oynamada azalma gibi bulgular demir eksikliği anemisinin ilk belirtileri olabilir...
#ArpanetDünya genelinde en sık görülen kronik bir deri hastalığı olan Atopik dermatit (Atopik Egzama) ilk belirtilerini bebeklik döneminde göstermesiyle biliniyor. Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir, kızarıklık ve kaşıntı gibi egzamanın tetikleyici unsurlarına dikkat çekerek, bebeklerin cildini korumak için önemli ipuçları veriyor.
#Dermatolog TavsiyesiCiltte görmeye aşina olduğumuz benler ve çiller kimi zaman zararsız görünse de kontrolden çıktığı an tehlikenin de sinyalini vermeye başlıyor. Özellikle de benlerin sayısı 50’yi geçtiğinde mutlaka doktora gösterilmelidir. Çünkü masum olarak görünen benler cilt kanserinin habercisi olabilir. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt Kanseri NedirHeyecanla beklediğiniz minik bebeğinizin dünyaya gözlerini kalp hastası olarak açması uzak bir ihtimal olarak görülse de bebeklerde kalp hastalığı gözlemlenebiliyor. Kimi zaman anne babanın genetik olarak mirasını alan bebekler, kimi zamanda maruz kaldığı kimyasal maddeler ilaç ve enfeksiyonlar sebebiyle kalp hastalıklarına yakalanabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde kalp hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#TedavisiSofralardan eksik olmayan turşular, mevsim fark etmeksizin içilen sıcak çaylar ve daha birçoğu… Günlük hayatta yaptığımız ve çok normal gelen davranış biçimleri ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Özellikle de beslenme ile doğrudan ilişkili olan mide kanserinin ortaya çıkmasında basit gibi görünen davranışlar belirleyici bir rol üstleniyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, mide kanseri ve beslenme ilişkisini anlatıyor.
#Mide Kanseri TedavisiHer ne kadar geçmişte kaldığı düşünülse de verem hala aramızda dolaşıyor ve her yıl 10 milyona yakın kişi vereme yakalanıyor. Üstelik 2 milyona yakın kişi vereme bağlı olarak yaşamını yitiriyor. Dolayısıyla dikkatli olmanın ve tedavileri atlamamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Kanan Abbaslı, verem hakkında önemli bilgiler veriyor.
#VeremSağlıklı beslenmek çocukların hem gelişimini hem de okuldaki başarısını büyük ölçüde etkiliyor. Yeterli ve zengin beslenemeyen çocuklarda kansızlık ortaya çıkıyor buna bağlı olarak da çocuğun okul başarısı olumsuz etkileniyor. Çocuklarda kansızlığın önemli sorunlara neden olabileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Uzmanı Dr. Ersin Sarı hastalıkla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#Kansızlık TedavisiTüm dünyada en önemli kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadın ölmektedir. Rahim ağzı kanserinde farkındalık yakalanması gerektiğinin altını çizen Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş, özellikle 40 yaşından sonra beklenmeyen ani kanamalara ve kanamalı akıntılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, rahim ağzı kanserini anlattı…
#TedavisiSüt kanalı iltihabı (mastit); ateş, halsizlik, yorgunluk, memede ağrı ve kızarıklık gibi belirtilerle kendini gösterir. Annelerin en çok korktuğu sorunların başında gelir. Peki, mastit tedavisi nasıl yapılır? Emzirme Danışmanı Doç. Dr. Güliz Onat, emziren annelerde mastit tedavisine yönelik önemli bilgiler veriyor.
#Çözümüİlk olarak kemikte ya da başka bir organdan kemiğe sıçrayarak ortaya çıkan kanser türüdür. Kemik kanseri herhangi bir kemiğin herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Kanser, kemik içinde normal hücrelerin değişmesi, kontrolsüz bir şekilde büyümesi ile başlar, “tümör” adı verilen bir kitle oluşur ya da vücudun herhangi bir yerindeki tümörün kemiğe yayılması sonucu saptanır.
#Kemik KanseriGenellikle çocukluk çağında başlayan davranışları kontrol etmekte, dikkatini toparlama ve sürdürmede zorluğa neden olan, düşünmeden yapılan davranışların ve sıklıkla aşırı hareketliliğin gözlendiği genellikle nörolojik temelli olan bir durumdur.
#HiperaktiviteHepatit B hastalığı, hepatit B virüsünün neden olduğu, bulaşıcı bir hastalıktır. 3-10 gün süren sarılık öncesi dönemde halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı, ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, deri döküntüleri, eklem ağrıları, koyu renkli idrar gibi belirtiler görülür. Sarılık dönemi değişkendir fakat genellikle 1-3 hafta sürer. Bu dönemde sarılık, açık veya yeşil dışkı, karaciğer hassasiyeti ve büyüklüğü olur. İyileşme döneminde, sarılık, iştahsızlık ve diğer belirtiler kaybolur ise de halsizlik ve yorgunluk, haftalar ya da aylar sürebilir.. Peki Hepatit B nedir?
#Hepatit BÖzellikle yüzücülerde görüldüğü için yüzücü kulağı, tropikal kulak gibi isimlerlede alternatif olarak adlandırılır.Yüksek çevre ısısı ve nemi, dalmanın artırdığı cilt maserasyonu,lokal travma(kulak pamukları gibi uygulamalarla) ve bakteriye maruz kalma, aşırı terleme, serumen yokluğu, dar veya uzun Dış kulak yolu, alkali pH ve işitme cihazları kullanımı sonrası oluşabilir.
#Dış Kulak EnfeksiyonuBilgisayar başında çok zaman geçirirseniz veya ellerinizle çok çalışırsanız bilek ve parmaklarınızda uyuşma ve sızlamayı gözden kaçırıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum hafife alınmamalıdır. Bu ağrıların sonu karpal tünel sendromuna varabilir ve eğer dikkate alınmazsa tutma gücünüzü kaybetmenize hatta başparmak kökündeki kaslarınızın erimesine neden olabilir.
#Karpal Tünel SendromuDemir eksikliği günümüzde çok yaşanan sorunlardan biridir. Çünkü demir eksikliği önemli bir kansızlık nedenidir. Fakat bununla da sınırlı kalmayıp beraberinde pek çok sorun getiriyor. Fakat hemen hemen birçok kişi demir eksikliği belirtilerinin ne olduğunu bilmiyor.
#DemirAdenomyozis, genellikle kadınların yaşı arttıkça görülen bazı hastalıklardan birisidir. Myomlar gibi kırk yaş üzerinde olan kadınlarda daha sıkça görülen hastalıklardan birisi de adenomyozisdir. Adenomyozis, genellikle semptomları fazla miktarda ve sancılı adet görür. Aşırı kanama, günlük hayatta bazı kısıtlamalara yol açar. Adenomyozis nedir? Nasıl geçer merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#AdenomyozisArapçada fıkh kelimesi, bir meseleyi tam anlamıyla kavramak, idrak etmek, sorunları gidermek ve sonuca ulaşmak anlamına gelir. İslam dininin, önce Arabistan'da sonra tüm dünyada yayılması ile birlikte, fıkıh, en önemli ilimlerden biri olmuştur. Fıkıh ilminde kişiler ya da kurumlar arasındaki anlaşmazlıklar çözüme kavuşturulur. Bu alanda eğitim alıp yetkinlik kazanan kişilere fakih denir. Fıkhın bölümlerinden biri olan münakehat nedir? Münakehatta hangi konular ele alınır sizin için tüm yönleriyle derledik.
Maymun çiçeği virüsü nedir, sorusu Avrupa'da hastalığın yayılması ile öne çıkan konulardan oldu. Koronavirüs salgınının sonuna gelinirken, maymun çiçeği virüsü endişelere neden oldu. Dünya genelinde yayılmaya başlayan ve bugüne kadar 7 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü, Fransa, Belçika, Almanya ve Avustralya'ya da sıçradı. Bugüne kadar İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, Kanada, İsveç, İtalya'da görülen maymun çiçeği virüsü, 4 ülkeye daha yayıldı. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte, maymun çiçeği virüsü belirtileri, tedavisi ve bulaşıcılığı hakkında ayrıntılar.
#Maymun ÇiçeğiKarpal tünel sendromu, masa başı işlerde çalışan pek çok kişinin karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Bilgisayar başında çok zaman geçirmek karpal tünel gibi sendromları da beraberinde getiriyor. Peki karpal tünel sendromu nedir? Karpal tünel sendromunda dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.
#Karpal TünelHidrosefali, önlem alındığı takdirde tedavisi mümkün olan hastalıklar arasında yer almaktadır. Hidrosefali, beyinde su birikmesi anlamına gelmektedir. Hidrosefali, genelde hafıza kaybı, ileri yaş evrelerinde yürüme güçlüğü çekme ve çocuk yaşlardaki hastalarda ise baş çevresinde genişleme şikayetleri ile tanımlanmaktadır.
#HidrosefaliKalp hastalıkları her yıl yaklaşık 700 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Hastalık daha çok erkekleri etkilese de son yapılan araştırmalar, kadınların ciddi risk altında olduğunu ortaya koyuyor. En önemli tehlike ise hastalığın erkeklerdeki semptomları vermemesi...
#Sağlık