MENÜ

Şalgam

Şalgam ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Şalgam haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 918 Şalgam haberi bulunmuştur.

Şalgam Haberleri

Siyanür nedir ve etkisi nelerdir Siyanür ne için kullanılır

Siyanür nedir ve etkisi nelerdir? Siyanür ne için kullanılır?

Siyanür etkisi oldukça fazla olan kimyasal bir maddedir. Genelde altın aramak ya da bazı maddeleri ayrıştırmak için kullanılan siyanür, insan sağlığı için de oldukça tehlikeli maddeler arasında yer almaktadır. Peki, siyanür nerede ve ne için kullanılır? İşte, siyanür maddesinin kullanımı ve etkisi hakkında merak edilen bazı bilgiler

3.04.2020Gündem
Selülitten Kaçınmak İçin Neler Yapılmalı

Selülitten Kaçınmak İçin Neler Yapılmalı?

Östrojen taşıdığı için her kadının bir gün selülit problemi ile karşılaşabileceğini söyleyen Plastik Cerrah Opr. Dr. Arif Eroğlu, selülitten kurulmak ve kaçınmak için yapılabilecekleri anlattı...

17.03.2020Kişisel Bakım
Adana’dan 46 ülkeye Şalgam suyu ihracatı

Adana’dan 46 ülkeye "Şalgam suyu" ihracatı

Adana Şalgam Üreticileri Derneği (Şalgam-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Nas, Türkiye'de şalgam suyu üretiminin yüzde 93'ünü gerçekleştiren Adana'dan 46 ülkeye yılda 18 milyon litre şalgam suyu ihraç edildiğini söyledi.Şalgam, Adana sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatı yapılıyor. Siyah havuç ve özel mayayla hazırlanan, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra lezzetinden dolayı birçok kişi tarafından tercih edilen şalgam, kent ve ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor.

11.03.2020Haber
Adanadan çıkıyor 46 ülkeye ihraç ediliyor

Adana'dan çıkıyor! 46 ülkeye ihraç ediliyor

Adana Şalgam Üreticileri Derneği (Şalgam-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Nas, Türkiye'de şalgam suyu üretiminin yüzde 93'ünü gerçekleştiren Adana'dan 46 ülkeye yılda 18 milyon litre şalgam suyu ihraç edildiğini söyledi.

11.03.2020Ekonomi
Timur Erk: Sınav öncesi çocuklara şeker vermek büyük hata

Timur Erk: Sınav öncesi çocuklara şeker vermek büyük hata!

Aslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”

10.03.2020Magazin
Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Yaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde dosttan düşmana dönüşüp insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, ‘Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

9.03.2020Sağlık
Şalgamcı Ablanın şalgamına yoğun ilgi

'Şalgamcı Abla'nın şalgamına yoğun ilgi

Adana'da, çocukluk yıllarından bu yana şalgam üretip, satarak geçimini sağlayan Nesrin Hitay'ın (47) ürettiği şalgam, yoğun ilgi görüyor. 'Şalgamcı Abla' olarak tanınan Hitay, kadının eli değen şalgamın tadının bir başka olduğunu ve Adanalıların şalgamını çok sevdiğini söyledi.

26.02.2020Seyahat
Adanalılar Şalgamcı Ablanın şalgamından vazgeçemiyor

Adanalılar Şalgamcı Abla'nın şalgamından vazgeçemiyor

Adana’da, çocukluk yıllarından bu yana şalgam üretip, satarak geçimini sağlayan Nesrin Hitay’ın ürettiği şalgam, yoğun ilgi görüyor.

12.02.2020Nerede Ne Yenir
Güçlü Kemiklere Sahip Olmak İçin Neler Tüketmeliyiz

Güçlü Kemiklere Sahip Olmak İçin Neler Tüketmeliyiz?

Kaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.

Güçlü kemiklere sahip olmak için neler tüketmeliyiz

Güçlü kemiklere sahip olmak için neler tüketmeliyiz?

Kaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.

21.01.2020Sağlık
Lif kaynağı bu besinleri bol bol tüketin

Lif kaynağı bu besinleri bol bol tüketin

Sindirim sistemi sağlığı için olmazsa olmaz lifli gıdalar bağırsak hareketlerini düzenler, kandaki şeker seviyesini kontrol eder. Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra İncekara, gün içinde tüketilmesi tavsiye edilen ortalama lif miktarının yetişkinler için 25 – 30 gram olduğunu söyledi, lifli gıdaların sağlığımıza faydalarını sıraladı.

9.01.2020Sağlık
Yeni düşman: Gluten

Yeni düşman: Gluten!

Glutensiz diyetler popüler beslenme modellerinden biri olarak benimseniyor. Çölyak hastası olsun olmasın çoğu insan ya glutensiz besleniyor ya da gluteni sınırlı şeyler yiyip içmeye çalışıyor.

Meclis’te kebaplı tartışma

Meclis’te kebaplı tartışma

Adana’da Valilik tarafından yasaklanan kebap ve şalgam festivali Meclis’in de gündemine geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yasaklanan festival nedeniyle esnafın kan ağladığını söylerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu festivalin daha önce rakı festivali adını taşıdığını ve geleneklerle örtüşmediğini belirtti.

15.12.2019Gündem
Son dakika haberi: Adana Valiliğinden Kebap ve Şalgam Festivali açıklaması

Son dakika haberi: Adana Valiliği'nden "Kebap ve Şalgam Festivali'' açıklaması

Adana Valiliği, 14-15 Aralık'ta düzenlenmesi planlanan "Kebap ve Şalgam Festivali"nin iptal edildiğini bildirdi.

13.12.2019Gündem
İyileştiren tarifler

İyileştiren tarifler

Soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Atkıları, bereleri kuşandık. Ama bu elbette yeterli değil. Vücudumuzu içeriden de korumak gerekiyor. Direncimizi yükseltmek ve hastalığa yakalandığımızda daha çabuk iyileşmek için Beslenme ve Diyet uzmanı Dilara Koçak ve İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya’dan tarifler ve tavsiyeler aldık.

Siyanür nedir Siyanür zehirlenmesi hakkında bilgiler

Siyanür nedir? Siyanür zehirlenmesi hakkında bilgiler

Siyanür zehirlenme haberleri nedeniyle son yıllarda sık sık gündeme gelmeye başladı. 'Hidrosiyanik asit' ya da 'prussik asit' olarak da bilinen siyanür, günümüzde muhtelif siyanür çeşitleri farklı endüstri kollarında kullanılmaktadır. Yüksek miktarda siyanür, vücudumuz için tehlike arz etmesine rağmen eser miktarda vücudumuzda ve çeşitli yiyeceklerin içinde bulunur. Peki, siyanür nedir? İşte, siyanür ve siyanür zehirlenmesi hakkında bilgiler

6.11.2019Gündem
Mutluluğun Yüzde 90ı Bağırsaklarda

Mutluluğun Yüzde 90'ı Bağırsaklarda

Enerji azlığı, yorgunluk, bitkinlik, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıkların altında serotonin azlığının yattığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. İsmet Melek, "Mutluluk veren serotonin üretiminin yüzde 90'ı bağırsaklarda gerçekleşiyor" dedi. Melek, serotonini artırmak için Akdeniz diyeti, yoğurt, kefir, ev yapımı turşu, şalgam tüketilmesi uyarısında bulundu.

31.10.2019İyi Yaşam
Çocukları soğuk havalar değil kapalı ortamlar hasta ediyor

Çocukları soğuk havalar değil kapalı ortamlar hasta ediyor

Sonbaharın son ayına sayılı günler kaldı, kış ise kapıda… Kış aylarında özellikle çocukları etkileyen nezle, grip, zatürre, bronşit, farenjit ve tonsillit gibi hastalıkların tavan yaptığı bu dönemi daha kolay geçirebilmek için alınacak önlemler oldukça basit.

28.10.2019Sağlık
Birbirinden güzel Türk lezzetleri dünyaya tanıtılacak

Birbirinden güzel Türk lezzetleri dünyaya tanıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dizilerde ürün yerleştirmesi ile Türk kahvesi, şalgam ve kuymak gibi yöresel lezzetleri dünyaya tanıtacak.

Ünlü şef hayran kaldı... Adana mutfağının yıldızı şalgam Peru yolcusu

Ünlü şef hayran kaldı... Adana mutfağının yıldızı şalgam Peru yolcusu

Perulu ünlü şef Christian Bravo, gastronomi bölümü öğrencileri için geldiği Türkiye’de şalgama hayran kaldı. Şalgamı Peru’nun milli yemeği olarak bilinen ‘ceviche’de kullanacağını belirten Bravo, "Bu içeceğin birçok yemeğe denge katacağını düşünüyorum" dedi.

Siyasetin yeni fenomeni Zeydan Karalar ile bereketli sular üzerinde

Siyasetin yeni fenomeni Zeydan Karalar ile bereketli sular üzerinde

Adana sokaklarını ağzım açık geziyorum. Ankara’da mıyım, Beyrut’ta mı? Nehir kenarında palmiyelerin koynuna zarifçe uzanan oteller, Seyhan’a bakan villalar Miami’yi andırıyor. Taş Köprü’nün güzelliği, etrafının yoksulluğuysa Bağdat’ı... Kıkır kıkır gülen başörtülü kızlar, hemen arkalarında bir başkası, sanki Selena Gomez ve sokakta klip çekiyor. Dükkânların önünde, modifiye arabalarda artist gibi oturan gençler Bollywood’dan mı fırlamış, Kolombiya’dan mı? Ayrı bir gezegen burası. Adanalı tanıdıklarımın neden böyle delidolu olduğunu anlıyorum içimden gülerek. Alev alev yanıyor bu şehir. Biraz aşağısı sıcacık Akdeniz, yukarısıysa Toroslar’ın gürül gürül akan alüvyonlarıyla yıkanmış Çukurova... Orhan Kemal’in ‘Bereketli Topraklar’ı. Yaşar Kemal’i de püskürtmüş dünyaya, Yılmaz Güney’i de. Adana uzun zamandır ilk kez bir siyasetçisiyle gündeme geliyor. Tamam, son seçimlerin esas yıldızı Ekrem İmamoğlu’ydu, sonra Mansur Yavaş atağa kalktı. Şimdi bu gruba bir isim daha eklendi: CHP’li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Belediye meclisinde, “Ne bakıyon ters ters” demesi, canı sıkılınca “Yeter lo!” diye kesip atması gerilimden illallah eden pek çok insanın yüzünü güldürdü. 26’ncı Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ni bahane edip Zeydan Karalar’ı ziyarete gittik. Siyasetin bu yeni fenomenini ve Türkiye’nin en matrak kentini yakından tanıdık.

29.09.2019Hürriyet Pazar
Onkoloji Hastaları İçin Beslenme Önerileri

Onkoloji Hastaları İçin Beslenme Önerileri

Yaşadığımız çevre, stres, genetik yapı ve beslenme faktörü kanserin oluşum nedenleri arasında yer alıyor. Beslenmenin kanser oluşumundaki önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, onkoloji hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.

Gribin Şifası Aşıda Değil, Doğada

'Gribin Şifası Aşıda Değil, Doğada'

Kış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.

18.09.2019İyi Yaşam
Kurban Etinizi Asla Böyle Saklamayın

Kurban Etinizi Asla Böyle Saklamayın!

Kurban etinin dinlendirilmeden yenmemesi gerektiğini söyleyen Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kurban etinin tüketimi hakkında bilgi verdi.

Kurban eti nasıl tüketilmeli, nasıl saklanmalı İşte uzmanından cevaplar

Kurban eti nasıl tüketilmeli, nasıl saklanmalı? İşte uzmanından cevaplar

Kurban Bayramı öncesi kesilen kurbanların doğru tüketilmesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ‘’Kurban etini dinlendirmeden yemeyin. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az 1 saat kadar asılı tutulması ya da buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Ayrıca dışarıda et çok kısa süre kalmalı ve derhal dağıtılacak yerlere ulaştırılmalıdır” dedi.

Hangi Yiyecek Neye İyi Geliyor

Hangi Yiyecek Neye İyi Geliyor?

Sağlıklı beslenme sadece yaşam kalitenizi değil beyin sağlığınızı da koruyor. Op. Dr. Başak, Alzheimer ve bunama riskine karşı folik asit desteği için fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaların tüketilebileceğini, adaçayının ise hafızayı geliştiren önemli bir E vitamini kaynağı olduğunu söyledi.

Her Şey Dahil Tatilde Hastalık Riskine Dikkat

'Her Şey Dahil' Tatilde Hastalık Riskine Dikkat!

Tatillerde açık büfelere karşı koymanın oldukça zor olduğunun altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, tatile çıkacaklara beslenme önerilerinde bulundu. Demirci, "Tüm yiyecekleri aynı anda almayın, önce hafif bir şeyler yiyin. Tatlı için acele etmeyin" dedi.

Güneydeki gastronomi zincirini Adana tamamlayacak

Güneydeki gastronomi zincirini Adana tamamlayacak

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kadim kültüre ve tarihe sahip Adananın UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında ’Gastronomi kenti’ olarak tescillenmesi halinde, bu ağda yer alan Hatay ve Gaziantep ile birlikte inanç ve gastronomi koridorunun güney zincirinin tamamlanmış olacağını söyledi.

X, Y ve Z Kuşakları Nasıl Besleniyor

X, Y ve Z Kuşakları Nasıl Besleniyor?

Kuşak kavramı kişilerin; aşağı yukarı aynı yıllarda doğduğu, aynı çağın koşullarını, benzer sıkıntıların olduğu yazgıları yaşamış benzer ödevlerle yükümlü olmuş kişilerin oluşturduğu topluluktur. Diyetisyen Ebru Kahraman, kuşakların beslenme programları ve yaşam tarzları hakkında bilgi verdi.

Gastronomi öğrencilerinden leziz bitirme projeleri

Gastronomi öğrencilerinden leziz bitirme projeleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 27 son sınıf öğrencisi, geleneksel ve çağdaş teknikleri harmanlayarak bir yıl boyunca bitirme projesi kapsamında üzerinde çalıştıkları farklı lezzetleri, gerçekleştirdikleri sergi ile tadım için konuklarına sundu. Sergide en çok dikkat çeken projeler; karpuz kabuğundan turşu, enginar atıklarından yapılan sağlıklı kraker, glüten ve şeker yerine leblebi ve pekmez kullanılan kek gibi yiyecekler oldu.

Yazar Sonuçları

Tarih ve kültürün lezzetlendirdiği yemekleriyle Diyarbakır

Efsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…

23.03.2020

Evde yapılanı tam bir sağlık deposu: Şalgam

Hatay, Adana ile komşu olunca şalgamın da sofralarımızda yer almaması ve şehrimizde sevilmemesi mümkün değil. Hemen hemen tüm yemeklerin yanına yakışan şalgamın pek çok yararı da bulunuyor. Evde şalgam yapılışına geçmeden önce birkaç faydasını da sıralamak isterim...

18.03.2020

Unlu mamuller Türkiye’nin en büyük sıkıntısı

Aslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”

10.03.2020

Emitt'te bu yıl odak gastronomi turizmiydi

Bundan yıllar önce, tatil seçimindeki tek kriter güzel deniz ve bol güneşti. Turizm acentelerinde bulunan broşürler aracılığıyla gidilecek yerler seçilir; deniz ve güneş tatili yapılır, geri dönülürdü. Kış turizmi sadece belli bir kesimin ulaşabildiği bir aktivite olarak algılanırdı. Bir yerden bir yere yalnızca yemek yemek için gitmek ise alışılmışın tamamen dışında bir davranış biçimiydi.

15.02.2020

İyi malzemeleriyle beni etkileyen yerler

Kaliteli malzemeye ulaşmak dünyanın her yerinde zor. Ancak Kaliforniya, özellikle de Berkeley iyi malzeme için gereken tüm koşullara sahip: Uygun doğa, alım gücü ve eğitim düzeyi yüksek bir kesim...

9.02.2020

Havada turunç tadı var!

“Sizin kardan adamlarınız vardı, bizim kumdan hayallerimiz, çünkü biz Mersinliyiz” (La Edri)

7.02.2020

Grip–nezle diyeti

ORTALIK virüs kaynıyor. Kimi rhino virüslere bağlı nezleden, kimi influenzaların oluşturduğu griplerden, kimi de diğer virüslere bağlı hastalıklardan yorgun düşmüş, yatak döşek yatıyor. Üstüne bir de beta-hemolitik streptekok enfeksiyonları, sinüzit, farenjit, bronşit eklendi mi “Yandı gülüm keten helva” gibi bir durum ortaya çıkıyor.

23.01.2020

İyi değil, çok iyi Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı

Referans noktası olarak Adana’yı alırsam Fikret’in, Adana’da da öne çıkan iki-üç kebapçıdan biri olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Ocakbaşı değerlendirmesi yaparken elbette ki en önemli olan kebap. 100 üzerinden puan versem, 50 puanı kebap derim. Fikret Usta’nın Adana’sı da tam puan alır.

21.12.2019

Cumhurbaşkanı'nın adını verdiği tek Türk lider kim

Paris dönüşü geçen haftaya göz atarken çok ilginç bir ayrıntıya takıldım.

15.12.2019

Zeytinyağı cilt dostu

Zeytinyağı sadece içinizi değil, dışınızı da yani cildiniz ve saçınızı da besler, destekler, güzelleştirir.

28.11.2019

D vitamini telomeri de koruyor

Her derde deva D vitaminimiz, kromozomlarımızı koruma ve ömrü uzatmada da işe yarıyor!

6.11.2019

Kasımda seyahat başkadır

Yorucu iş temposundan kendinizi uzaklaştırmak için kasımda kaçırılmaması gereken festival ve etkinlikleri bir araya getirdik. İster İstanbul’da Tiyatro Festivali’nden bir oyuna gidin, isterseniz İsviçre’de 12 bin kişinin yaşadığı şirin bir kasabada çok şaşıracağınız Şalgam Festivali’ne katılın. Ayrıca Avrupa’nın en güzel Noel pazarları da yavaş yavaş kurulmaya başlıyor.

29.10.2019

Ürik asit yüksekliği neden önemli?

Ürik asit yüksekliği, kolesterol, trigliserit ve şeker yüksekliği kadar önemli bir sorun. Sadece romatizmal açıdan değil, kalp ve damarlar için de mühim bir risk. Ne var ki çoğumuz bu büyük tehlikenin farkında bile değiliz. “Peki, aşırı ürik asit birikimi bedende ne gibi sorunlar yaratır?” diyorsanız, buyurun...

18.10.2019

Paslanmaya ‘dur’ deyin

OKSİDASYON, yani “paslanma” en az inflamasyon, yani “iltihaplanma” kadar önemli bir yaşlılık tetikleyicisi.

14.10.2019

Adana 222 metrelik şiş rekoru deneyecek

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, 4-6 Ekim’de gerçekleşecek “3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali”nin İstanbul’daki tanıtım toplantısında Günaydın Et’in kurucusu Cüneyt Asan’ı kürsüye davet etti.

18.09.2019

Günde 1 yumurta yeterli mi?

Yumurta en sağlıklı besinlerden. Peki ne kadar tüketilmeli?

14.08.2019

Başarılı olunca kalite aşağı inmemiş HARBİ ADANA OCAKBAŞI

Burası tertemiz, rahat ve oldukça şık, bazı masaları manzaralı bir mekân. Aradan bir buçuk yıl geçtiği için tekrar gittim. Sonuç? Daha bile çok beğendim. Genel trende uymamışlar.

27.07.2019

Yağlı karaciğer kanser bile yapıyor

Kanda aşırı insülin birikimine ilk direnç gösteren, neticede ilk yağlanan organımız karaciğer oluyor. Yağlanan karaciğer bir süre sonra karaciğer sirozundan karaciğer kanserine (Hepatoma) kadar uzanan tehlikeli bir yolculuğa zemin hazırlıyor.

19.06.2019