Nasır ya da diğer adıyla topuk dikeni genellikle ayak tabanında yanlış basma alışkanlığı, sert tabanlı ayakkabılar giymek, ayakta çok kalmak, çok yürümek, çok spor yapmak gibi nedenlerle oluşabilir. Çok ağrılı olabilen bu durum zaman zaman şiddetli boyutlarda yaşam konforunu ciddi bozabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın konu hakkında bilgiler verdi.
#NasırAyak sağlığı her mevsim önemli olmakla birlikte yaz aylarında daha çok görünür hale gelen ayakların bakımı daha da önem kazanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sıklıkla çıplak ayaklarla giyilen sert tabanlı terlikler, sandaletler, topuklu ayakkabıların ayaklarda çatlamalara, kuruluklara, nasırlara sebep olabildiğini belirten Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Esen Salman, “Ayrıca eğer ayaklarda mantar, siğil gibi bulaşıcı enfeksiyonlar varsa, iyi temizlenemeyen ve havalandırılamayan ayakkabılardan tekrar tekrar bulaş olabiliyor” açıklamasında bulundu.
#SağlıkNasır tedavisi, bu rahatsızlıkla karşı karşıya kalan kişilerin gündeminde yer alıyor. Nasır bandı ya da bitkisel yöntemlerle çözüm üretilebilen bu hastalık, akla gelmedik ilaçlarla da geçirilebiliyor. Peki, nasır nedir ve nasır tedavisi nasıl yapılır? İşte, aspirin, incir, radyo frekans gibi yöntemlerle çözüm üretilebilen ve nasır bandı kullanımı ile tedavi edilebilen bu rahatsızlık hakkında bazı bilgiler
#NasırAyakta nasır oluşumu son derece sık görülen ağrılı ve can sıkıcı bir problemdir. Ayakta nasır oluşumunun temel nedeni, olmaması gereken yerde fazla basınç oluşumudur. Bunun da en sık nedeni ayakkabı vurmasıdır fakat her nasır ayakkabı vurmasından dolayı oluşmaz. Bazen ayak parmak kemiklerindeki çok küçük çıkıntılar ve fazlalıklar bile ciddi nasır oluşumuna sebep olurlar.
#NasırOrtopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Behiç Tanıl Esemenli, deri sertleşmesi olarak genellikle ayakta görülen nasırın bir hastalık olmadığına dikkat çekti. Nasırın yakarak tedavi edilmesinin zararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Esemenli, "Nasırı yakmaya çalışırsanız altında yaralar açabilirsiniz. Nasırı yok etmek çözüm değil, nedenini bulmalısınız" dedi.
#Nasırİstanbul'un en eski eczanelerinden biri olan Moda'daki eczanenin sahibi Melih Ziya Sezer, 90 yaşında öldü. Babasından devraldığı eczanede yıllardır şifa dağıtan Sezer'in ölümünün ardından 120 yıllık eczanenin müze olacağı öğrenildi. Melih Ziya Sezer'in vefatından sonra eczanenin kepengine 'Güle güle Melih Abi' yazılı not yapıştırıldı. Sezer geçtiğimiz yıl DHA'ya verdiği röportajda, eczacılığın ticaret değil sanat olduğunu ifade etmişti.
#MODAİstanbul'un en eski eczanelerinden biri olan Moda'daki eczanenin sahibi Melih Ziya Sezer, 90 yaşında öldü. Babasından devraldığı eczanede yıllardır şifa dağıtan Sezer'in ölümünün ardından 120 yıllık eczanenin müze olacağı öğrenildi. Melih Ziya Sezer'in vefatından sonra eczanenin kepengine 'Güle güle Melih Abi' yazılı not yapıştırıldı. Sezer geçtiğimiz yıl DHA'ya verdiği röportajda, eczacılığın ticaret değil sanat olduğunu ifade etmişti.
#KadıköyBebeklerde bazen ses kısıklığı gibi ciddi sorunlar meydana gelebiliyor. Bebeklerde meydana gelen ses kısıklığı genellikle bir süre sonra kendiliğinden geçer. Bebeklerde oluşan ses kısıklığı ise, tek başına bir hastalık olarak değerlendirilmez. Bu durum ise, başka bir hastalığın da habercisi olabilir. Bebeklerde ses kısıklığı neden olur, nasıl ve kaç günde geçer sizler için derledik.