Ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için nelere dikkat edelim?

Güncelleme Tarihi:

Ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için nelere dikkat edelim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 21:02

Ayaklarda su toplandıktan sonra nasıra dönüşmektedir. Peki ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için nelere dikkat edelim? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

Yoğun geçen bir günün ardından veya yeni aldığımız bir ayakkabıdan dolayı ayaklarımız su toplayabilir. Ayakta su toplanmasından sonra nasıra dönüşmemesi için dikkat edeceğimiz bir takım unsurlar bulunmaktadır. Biliyorsunuz ki nasır çok can yakıcıdır. Ayaklarımızda oluşan su toplanmasının erkenden önlem alınarak nasıra yol açmamasını sağlayabilirsiniz.

Ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için nelere dikkat edelim

Ayaklarımıza dikkat!

Ayağımızın bizim için ne kadar önemli olduğunu belki de ufak bir nasır çıktığında daha iyi anlıyoruz. Ayaktaki oluşan su toplanmasının nasıra dönüşmesi kaliteli bir yaşamı sizin elinizden alabilir. Ayakta su toplanması genellikle ayağımıza uygun olmayan ayakkabılardan veya ayağımızın sürekli ayakkabı içinde kalmasından meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Ayak nasırı oluşumu

Nasır, vücudumuzun her hastalıkta olduğu gibi kendini korumaya almasıdır. Vücudumuzun herhangi bir yerinde meydana gelen bir sıkıntı nasıl ağrıya sızıya neden oluyorsa derimizde kendisinde olan sıkıntıyı nasır oluşumu ile gösteriyor. Ayağımızda bir sıkıntı meydana geldiğinde ilk olarak su toplaması meydana gelir ve daha sonra o bölgedeki deri kalınlaşarak ayaktaki suyun nasıra dönüşmesini tetikler.

Ayakta su toplanmasının nasıra dönüşmemesi için nelere dikkat edelim

Neler yapmalıyız?

Ayaklarımız gün boyunca ayakkabı içinde kaldığı için birtakım sorunlar meydana gelmekte, ayağımız su toplamakta ve nasırlar oluşmaktadır. Bunları engellemek için sürekli ayaklarımızı nemlendirmemiz gerekmektedir. Nasır oluşumu halinde ise tedavi edici birçok yöntem vardır. En tehlikesiz ve sağlıklı yöntem ise ölü cilt hücrelerini cildimize zarar vermeden ponza taşı ile yok etmektir. Bir diğer yöntem ise eczanelerde reçetesiz satışa sunulan nasır bantlarıdır. Nasır bantlarının içinde salisilik asit bulunduğundan tahriş edici olabileceği için dikkatli kullanmakta fayda var. Çünkü yanlış uygulanırlarsa bu asitli bantlar nasırın etrafındaki sağlıklı hücreleri öldürebilir. Nasır oluşumundan önce ayak bakımını badem yağı veya e vitamini içeren bakım kremleri ile nemlendirmesini sağlarsak can yakıcı bu problemi hiç yaşamamış oluruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!