İsrail hastaneleri ablukaya aldı

Güncelleme Tarihi:

İsrail hastaneleri ablukaya aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 07:00

GAZZE’deki savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana uluslararası hukuku hiçe sayarak bölgedeki hastanelere sık sık saldırılar düzenleyen İsrail ordusu son günlerde bu baskıyı arttırdı.

Haberin Devamı

18 Mart’tan bu yana Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi kompleksinde operasyonlar yürüten İsrail güçleri, dün de Han Yunus kentinde bulunan Emel ve Nasır hastanelerine saldırdı.

SİS BOMBASI ATTILAR

Filistin Kızılayı’nın yaptığı açıklamaya göre Han Yunus’taki Emel Hastanesi’ne saldıran İsrail güçleri, hastanede bulunanları oradan ayrılmaya zorlamak için hastane içine sis bombaları attı. Hastanedeki herkesin çıplak olarak dışarı çıkmasını isteyen İsrail ordusunun müdahalesi sonucu ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. İsrail güçlerinin ayrıca Nasır hastanesi çevresini de ağır bombardımana tuttuğu aktarıldı.

ŞİFA’DA 800 gözaltı

İsrail’in Hamas karargâhı olarak kullanıldığını savunduğu Şifa Hastanesi’nde yedi gündür devam eden baskın nedeniyle hastalar hayatını kaybetmeye başladı. İsrail’in tanklarla abluka altına aldığı ve ilaç girişlerine izin vermediği hastanede beş hastanın öldüğü. Öte yandan İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada hastane bölgesindeki operasyonların devam ettiği ve baskınlarda 170’ten fazla Hamas militanının öldürüldüğü 800’ün üzerinde kişinin gözaltına alınarak sorgulandığı belirtildi. İsrail ordusu söz konusu 800 kişiden 480’inin Hamas ya da İslami Cihat üyesi olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

HAMAS: TEL AVİV SÜRECİ MANİPÜLE EDİYOR

HAMAS’tan İsrail’e arabulucular yoluyla devam eden ateşkes ve esir takası anlaşması müzakereleriyle ilgili dezenformasyon yaptığı suçlaması geldi. AlJazeera’ya konuşan Hamas yetkilisi Bassem Naim, bir süredir özellikle Batı medyasında yer alan, İsrail’in arabulucuların ilettiği anlaşmaya tamam dediği ve Hamas’tan yanıt beklendiği yönündeki haberlere işaret ederek bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İsrail ile kalıcı ateşkes, birliklerin Gazze’den çekilmesi ve Gazze’nin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin evlerine geri dönmesi konularında hiçbir şekilde uzlaşma sağlanamadığını belirten Naim, İsrail’in bu konularda garanti vermemesi halinde görüşmelerin devam edemeyeceğini belirtti.

İsrail hastaneleri ablukaya aldı

 

Haberin Devamı

‘REFAH’A SALDIRMAK BÜYÜK HATA OLUR’

Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail’in tüm uyarılara rağmen Refah’a yönelik olası saldırısının “çok büyük hata” olacağını söyledi. ABC News’a konuşan Harris, “Buradaki kişilerin gidecek hiçbir yeri yok” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!