Murat Mücahit Yentür haberleri sayfasında Murat Mücahit Yentür hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 127 Murat Mücahit Yentür haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sosyal medya hesabından Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi paylaşımında bulundu. Yentür, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin rehberliğinde her sınıfta geleceğe güçlü izler bırakmaya devam ediyoruz.' dedi.
#İstanbul Millî Eğitim Müdürüİstanbul Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, sosyal medya hesabından Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi paylaşımında bulundu. Yentür, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin rehberliğinde her sınıfta geleceğe güçlü izler bırakmaya devam ediyoruz.' dedi.
#İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, ortak sınav öncesi soru ve cevap anahtarlarının öğrencilerin eline geçtiği iddialarını doğruladı: “Araştırmamız sürüyor. Soruların sızdığı tespit edilirse okullar özelinde sınavları tekrarlayacağız.”
#İstanbulLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda geçen yıl 500 tam puan yapıp, İstanbul’da bir okula yerleşen şampiyonlar öğle yemeğinde buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte, İstanbul’daki okullarda eğitim gören 388 şampiyon öğrenciye lise eğitimleri boyunca her yıl 3 bin TL burs verileceği duyuruldu.
#İstanbul Valisi Davut GülDünyanın farklı yerlerinde öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimleri üzerine araştırmalar yapan Berkeley’li profesör Özge Hacıfazlıoğlu, meslektaşlarına kariyerlerini küresel ölçeğe taşımaları için altın niteliğinde 15 tavsiyede bulundu...
#Berkeleyİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul'daki birçok üniversitenin eğitim fakültelerinin dekanlarıyla buluştu. Yentür, "Öğretmenlerimizi hem öğrenen, hem öğreten kültürün bir parçası kılmak için İstanbul'daki bütün eğitim fakültesi dekanlarımızla bütün hocalarımızla, eğitim öğretim süreçlerinde iç içe olacağız" dedi.
#İstanbulMurat Mücahit Yentür İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasının ardından kariyeri ve hayatı ile merak ediliyor. Öğretmen olarak başladığı kariyerini müdür yardımcılığı, müdürlük ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gibi sıfatlarla sürdüren Murat Mücahit Yentür, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün akabinde İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Peki, Murat Mücahit Yentür kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Murat Mücahit Yentürİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Eğitimde Avrupa Birliği Projeleri’ Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, özellikle meslek lisesi öğrencilerinin Erasmus+ Programı ile yurtdışındaki iş yerlerinde kendi alanları doğrultusunda staj yapabilme imkânına sahip oldukları belirtildi.
#Meslek Liseleriİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Eğitimde Avrupa Birliği Projeleri’ Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, özellikle meslek lisesi öğrencilerinin Erasmus+ Programı ile yurt dışındaki iş yerlerinde kendi alanları doğrultusunda staj yapabilme imkanına sahip oldukları belirtildi.
#Eğitimİstanbul’da düzenlenen ‘Erken Çocuklukta Aile, Okul ve Değerler Sempozyumu’na katılan Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi İbrahim Taşel, “450 öğrenciye 1 rehber öğretmen düşüyor. Toplumun tüm kesimleri el ele vermeden iyi insan yetiştirilemez” dedi.
#EğitimIV. Uluslararası Montessori Zirvesi açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Modern dünya, çocuklarımızın önüne büyük imkanlar koydu fakat aynı anda ağır imtihanları da koydu. Bugün çocuklarımız bilgiden mahrum kalmak bir yana maruz kaldığı şeylerin çokluğu altında yönünü tayin etmekte zorlanan bir nesil haline geldi. Telefonun, tabletin, sosyal medyanın ve kesintisiz içerik akışının çocuklarımızın dikkatine, diline, arzu dünyasına, hayaline ve hayata bakışına maalesef nüfuz ettiği bir dönemden geçiyoruz. Okul bahçesinde, koridorda, sınıf kapısında karşımıza çıkan taşkınlığı tek bir çocuğun öfkesi ile açıklamaya çalışırsak çok büyük bir yanılgı içerisine gireriz. Yine aynı şekilde fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek daha büyük bir yanılgı içerisine girmiş oluruz" dedi.
#İSTANBULMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhalefet bizi çok eleştiriyor. Meslek lisesindeki çocukları iş dünyasıyla protokol yaparak birlikte yetiştirmemizi, çocukların sermayenin kucağına atmak olarak tanımlıyor. Ben gerçekten çok üzülüyorum. Mesleki eğitim alan çocuklarımızın atölyede, fabrikada eğitim almasında niye rahatsız olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
#MEBYaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için iki haftalık yarıyıl tatili sona erdi. İkinci dönemin ilk günü okullar ay-yıldızlı bayraklarla donatıldı, kırmızı beyaz balonlarla süslendi. Öğrenciler de sıralarına ellerinde Türk bayraklarıyla koştu.
#OKULYaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen için iki haftalık yarıyıl tatili sona erdi. İkinci dönemin ilk günü okullar ay-yıldızlı bayraklarla donatıldı, kırmızı beyaz balonlarla süslendi. Öğrenciler de sıralarına ellerinde Türk bayraklarıyla koştu.
#EğitimKızılay Haftası kapsamında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kızılay Şubesi işbirliğiyle, kentteki okullarda düzenlenecek "Birlikten Doğan Umut" temalı resim, şiir ve hikaye yarışmalarının tanıtım programı gerçekleştirildi.
#Kızılay HaftasıDil ve Edebiyat Derneği'nin 'Medeniyet Okumaları' programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İmam Hatip okulları modeli gerçekten dünyada bir marka haline gelebilecek, gelmesi gereken bir uygulama. Bize düşende bu markayı, bu bayrağı biraz daha ileriye taşıyacak bir gayreti sarf etmek" dedi.
#İmam Hatip OkullarıMİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı İstanbul Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde takip eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "Biz de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3 milyon öğrencimiz sabah afet farkındalığıyla uyandı, derslere başladı bunu çok önemli buluyoruz. Çünkü ülkemizdeki afetlerin ortadan kaldırılması mümkün değil" dedi.
#Deprem TatbikatıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2016 yılında pilot uygulama olarak başlattığımız öğretmen akademilerini, geçtiğimiz yıl kurumsal hale getiren bir yasal düzenleme hayata geçirdik. Milli Eğitim Akademisi, 3 tane işlevi yerine getirecek. Bunlardan birincisi öğretmen istihdam süreci, ikincisi öğretmen arkadaşlarımızın 5'er yıllık periyotlarla mesleki gelişimlerini düzenlemek. Bizim Milli Eğitim Akademisi'nde yapacağımız üçüncü iş ise eğitim kurumu yöneticisi yetiştirmek." dedi.
#Yusuf Tekin2025-2026 EĞİTİM öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İstanbul'da bulunan 39 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü 'İstanbul'u Dinliyoruz Buluşmaları' kapsamında öğretmen öğrenci ve velilerle biraraya gelecek. 6 Eylül Cumartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında düzenlenecek programda, yeni eğitim öğretim yılında olası sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.
#İstanbul

















