Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 09:55

İlk ve ortaöğretim düzeyindeki tüm öğrenciler haftaya şehitlere saygı duruşuyla başladı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, 12 Ocak’ta Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen askerler için 81 ilde tüm okullarda bayrak töreninde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı

Töreni takip ettiğimiz İstanbul Şişli Nilüfer Hatun Ortaokulu öğrencileri de diğer tüm okullarda olduğu gibi sabah 08:30’da bayrak töreni ve şehitlere saygı duruşu için hazırdı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgi Yücel ve okul idarecileri de katıldı. Öğrenciler yapılan konuşmaları dinledikten sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından hep birlikte coşkuyla İstiklal Marşı okundu ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak sınıflarına girdiler.

Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı
“BAYRAĞI EBEDİYEN DALGALANDIRACAKSINIZ”
Bayrak töreninde bir konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür şunları söyledi:
Şehitlerimiz milletimizin emanetidir. Yüreklerimizde yaşayacaklar. Biz biliyoruz ki onlar ölmediler. Onlar cennete uçtular. Ama bugün bize düşen derin anlamlar, mesajlar var. Onlar kanlarıyla, canlarıyla bu vatanı bize emanet bıraktılar. Al bayrağı yere düşürmediler, bu ezanı dindirmediler. O yüzden biz çok çalışıp gayret edeceğiz. Her alanda bu milleti bu devleti güçlü kılacağız. Çok çalışacağız ki düşmanlar bu vatanın birliğini bütünlüğünü bölmeyi düşünmesinler. Gençlerimize yürekten inanıyoruz, bir olacağız beraber olacağız. Bu bayrağı ebediyen sizler dalgalandıracaksınız. Sevgili öğretmen arkadaşlarım; elbette matematiği, fen bilgisini, edebiyatı, sosyali öğretmek çok önemli. Ama ondan daha önemlisi bu ülkenin değerlerine yürekten bağlı, Cumhuriyeti koruyup yüceltecek gençler yetiştirmek bizim en önemli görevlerimizdendir. İnşallah bu acıları tekrar yaşamayız.
Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı

İSTİKLAL MARŞINI DAHA COŞKULU OKUDUM
Mert Kaan Benkurt (5’nci sınıf): Şehitlerimizin üzüntüsünü yaşıyorum. Çok karışık duygular içindeyim. Onların anısına sahip çıkılması güzel. O nedenle İstiklal Marşı’nı daha coşkulu okudum.

Haberin Devamı

Miray Eres (5’inci sınıf): İnsanlarımızı kaybetmek çok üzücü. Bizim için savaşmaları çaba göstermeleri bize güven verse de hayatlarını kaybetmeleri çok üzüyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kısık (8’inci sınıf): Her bir şehit bizim göz yaşımız. Gerçekten gelen haberlere çok üzüldük. Bugün de onları anmak için bir aradayız. Şehitlerin önemini çok iyi biliyoruz çünkü onlar bizim bağımsızlığımız için canlarını verdiler ya da vermeyi göze aldılar.

Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı

DERSİMİZ VATANIN BÜTÜNLÜĞÜ
Şişli Nilüfer Hatun Ortaokulu Müdür Yardımcısı Burçin Çiğdem Özdemir Gülener de, “Milli mücadele ruhu ve aziz şehitlerimiz anısına hafta boyunca okulumuzda programlarımız devam edecek. Çocuklarımıza vatanın bütünlüğü ve bayrağa saygı konusunda derslerimizi işleyeceğiz” dedi.

Bütün okullarda saygı duruşu yapıldı
BAKAN TEKİN DE SAYGI DURUŞUNDA
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Ankara Altındağ Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesinde düzenlenen bayrak törenine katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte şehitler için saygı duruşunda bulundu. Bakan Tekin, törenin ardından şöyle konuştu:
“12 Ocak günü Türkiye’de emperyalist güçlerin taşeronu olan hain terör örgütü tarafından dokuz askerimiz şehit edildi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin bu ülke için fedakârlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın, büyüklerimizin mekânları cennet olsun. Bugün sabah Türkiye genelinde bütün okullarımızda çocuklarımızın bu duygularını taze tutacak, çocuklarımızın bu vatana sahip çıkma bilincini sağlayacak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerimize baş sağlığı diliyorum. Allah bizlere böyle felaketler, böyle acılar bir daha yaşatmasın. Bu ülke yediden yetmişe bütün gençleriyle, vatandaşlarıyla bir bütün olarak vatan toprağını savunacaktır, her türlü fedakârlığı da yapacaktır. Bunu da herkes böylece bilsin.”

BAKMADAN GEÇME!