Geleceğin bilim insanlarına TÜBİTAK ödülü

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin bilim insanlarına TÜBİTAK ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 16:58

TÜBİTAK uluslararası bilim olimpiyatlarında üstün başarı gösteren lise öğrencileri ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni, İstanbul’da Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TÜBİTAK tarafından ortaokul 8’inci sınıf ve lise öğrencilerini temel bilimlerde çalışmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen bilim olimpiyatlarında, önemli başarılara imza atan öğrenciler ödüllerini aldı. Ödüller, astronomi ve astrofizik, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, ortaokul bilgisayar ve ortaokul matematik olmak üzere 8 ana alanda verildi. Törene video konferans yöntemiyle katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünde inanılmaz bir başarıyla ilerliyoruz. Bu başarı sadece bölgede değil uluslararası boyutta. 2023 yılında 78 madalya aldık ve bunun 45’i İstanbul’dan geliyor. Bu sebeple öğrencilerimizin sadece bugünün değil geleceğin sorunlarını da aşabileceklerine gönülden inanıyorum” dedi.

Geleceğin bilim insanlarına TÜBİTAK ödülü
12 ALTIN, 26 GÜMÜŞ, 36 BRONZ VE 4 TEŞVİK MADALYASI
TÜBİTAK’ın ilkokuldan doktora sonrasına uzanan süreçte 100 bini aşkın bilim insanına her yıl destek verdiğini belirten TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Başkanı Ömer Faruk Ursavaş, “TÜBİTAK çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bilim olimpiyatları da bunlardan biri. 2023 yılı içinde öğrencilerimiz uluslararası alanda toplam 78 madalya kazandı. Bunların 12’si altın, 26’sı gümüş 36’sı bronz ve 4 tanesi ise teşvik madalyasıydı. Bu gerçekten oldukça önemli bir başarı” diye konuştu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’A 45 ÖDÜL
Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’nin aydınlık yarınlara ulaşacağına emin olduğunu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür de, 78 ödülün 45’ini İstanbul’da eğitim gören öğrencilerin aldığını belirterek şunları söyledi:

“Eğitim öğretim yılı başlangıcında BİDEB Başkanımız ile toplantılar yaptık. Bu kapsamda TÜBİTAK’ın İstanbul Gebze’deki araştırma merkezinde inceleme gezisi de yapacağız. Buradaki temel amacımız daha çok madalya kazanmaktan ziyade ilimizde bize emanet edilen ve meraklarının peşinden giden 3 milyon öğrencimize ilham olmak. Diğer yandan farklı projeler geliştiren ve öğrencilerin düşünme becerilerini geliştiren öğretmenlerimizin sayısını artırmayı da planlıyoruz. Öğrencilerin içindeki merak duygusunu destekleyerek onları, engin ilim denizindeki yolculuğa başlatmak en büyük görevimiz. Bu anlamda TÜBİTAK’ın projeleri oldukça değerli.”

BAKMADAN GEÇME!