Şehit ağabeyler anısına asker tıraşlı şampiyonlar

Güncelleme Tarihi:

Şehit ağabeyler anısına asker tıraşlı şampiyonlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 07:00

LİSELERE Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda geçen yıl 500 tam puan yapıp İstanbul’da bir okula yerleşen şampiyonlar, Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğle yemeğinde buluştu.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda geçen yıl 500 tam puan yapıp, İstanbul’da bir okula yerleşen şampiyonlar öğle yemeğinde buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte, İstanbul’daki okulllarda eğitim gören 388 şampiyon öğrenciye lise eğitimleri boyunca her yıl 3 bin TL burs verileceği duyuruldu. İstanbul’daki LGS şampiyonlarının bir arada olduğu etkinlikte en çok dikkat çeken ise İstanbul Erkek Lisesi’nin saçları sıfır numara traşlı erkek öğrencileriydi. 150 öğrencilik kontenjanının tamamını LGS birincileriyle dolduran köklü lisenin yatılı okuyan erkek öğrencileri 1915’te Çanakkale Savaşı’na giden ağabeylerinin anısına her yıl olduğu gibi asker traşı olmuşlardı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür 2023 LGS’de 500 tam puan alan liseli gençlerle Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Etkinliğe şampiyonların tercih ettikleri köklü liselerin idarecileri de katıldı.

ÇANAKKALE’DE ŞEHİT DÜŞEN AĞABEYLERİNİN ANISINA
“150 kontenjanımızın 500 tam puan alan şampiyonlarla doldu. Türkiye’nin beyin takımıyla çalışmak çok büyük bir sorumluluk” diyen İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Cafer Çilenti, 140’ıncı yılını kutlamaya hazırlanan köklü kurumun başarılarını ve geleneklerini şöyle anlattı: “İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri 1915 Çanakkale savaşına giden ağabeylerinin anısına her yıl onları hatırlamak amacıyla saçlarını asker traşı olarak sıfır numaraya vuruyor. Bu okulumuzda uzun yıllardır süren bir gelenek. Bu etkinlik ile aynı zamanda kanserli çocuklara dikkat çekmeyi amaçladılar.”

Şehit ağabeyler anısına asker tıraşlı şampiyonlar
Şampiyonlar bu yıl da geleneği bozmayıp şehit ağabeyleri için saçlarını kazıttı.

GELENEKTEN HABERSİZDİM AMA GÜZEL HİSSETTİM

İstanbul Erkek Lisesi’nin LGS şampiyonları ise hem okul geleneklerini hem de başarı sırlarını hakkında şunları söylediler:
Emir Rıza Özkan: Çorum’da LGS’ye girdim ve İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandım. Çok çalışmadan elde edilebilecek bir başarı değil bu. Sabahlara kadar çalıştığım çok gün oldu ve hayalime ulaştım. Geçtiğimiz gün yurtta okulumuzun geleneğini yerine getirdik ve saçlarımızı kazıttık. İlk duyduğumda çok şaşırdım çünkü bilmiyordum. Hatta zorla yapıyorlar sandım. Belki Almanya’da uzun süre yaşadığım için bir gelenek olduğundan habersizdim.  Burayı hayal ederken de bilmiyordum, bilseydim iki kez düşünürdüm belki ama birkaç ay burada kalınca bu geleneklerin ne kadar önemli ve güzel hissettirdiğini anlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Alihan Er: İstanbul Erkek Lisesi’nin yatılı öğrencilerinden biriyim ve Almanca eğitim alıyorum. Burayı tercih etme sebeplerimin başında mühendislik hayali vardı. Her şeyi planlayarak hazırlandım ve özellikle sabah erken kalkıp çalışmanın çok faydasını gördüm. Lisemizin bir geleneği varmış o yüzden saçlarımızı kazıttık. Her sene yapıldığını duyunca çok şaşırmıştım. Ayrıca kanser haftasına farkındalık yaratmak için de böyle bir harekette bulunduk

Ahmet Enes Geniş: Sabah kalkarak çalışmanın faydasını görenlerden biri de benim, akşam 1 saatte yaptığımı sabah 15 dakikada yapabiliyordum. Kendimi sıkmadan çalıştım LGS yaklaştıkça tempoyu düşürdüm. İEL’de okuduğum için çok mutluyum çünkü Almanya’da mühendislik okumak istiyorum. Saçları kazıtma geleneğini bilmiyordum. Tüm erkek yatılı öğrenciler geçen hafta yurtta birbirimizin saçlarını kazıdık.

Haberin Devamı

3 BİN TL DESTEK MÜJDESİ

Vali Davut Gül ise İstanbul’da yaşayan LGS şampiyonlarına her ay burs vereceklerini şu cümlelerle açıkladı: “Size emek veren aileleriniz başta olmak üzere öğretmenlerinize ve sizlere teşekkür ediyoruz. Sizler hem İstanbul’umuza hem de ülkemize olağanüstü duygular yaşattınız yaşatıyorsunuz. Bizler geride kalan Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere her ay düzenli olarak sizlere bir burs vereceğiz. Şimdilik tespit ettiğimiz rakam 3 bin TL. Şubat ayında 2 aylık vereceğimiz için 6 bin TL sizlere borçluyuz. Ayrıca bir aksilik olmazsa sık sık bir araya geleceğiz ve görmek istediğiniz yerlere giderek çeşitli aktiviteler yapacağız. Sizlerden tek beklentimiz dünyanın neresine giderseniz gidin, ne iş yaparsanız yapın bir ayağınız hep Türkiye’de olsun.

Haberin Devamı

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise LGS şampiyonlarına şöyle seslendi: “Hepinizin küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu konular vardır. İlgimizle, yeteneklerinizle bir meslek edinmek arasında köprü kuran şey ise inanmak ve çalışmak. Kimi zaman yorulabilirsiniz ama yılmayın. Sizi bu noktaya kadar getiren formülü kalbinizde tazeleyin. Merakınızı her zaman canlı tutun. Başarılarınız için dua eden milyonlarız. Sizler değerlerimizin ve kültürümüzün koruyucuları olacaksınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. İhtiyaç duyduğunuz her konuda yanınızdayız.”

BAKMADAN GEÇME!