Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 16:42

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda geçen yıl 500 tam puan yapıp, İstanbul’da bir okula yerleşen şampiyonlar öğle yemeğinde buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte, İstanbul’daki okullarda eğitim gören 388 şampiyon öğrenciye lise eğitimleri boyunca her yıl 3 bin TL burs verileceği duyuruldu.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür 2023 LGS’de 500 tam puan alan liseli gençlerle Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Etkinliğe şampiyonların tercih ettikleri köklü liselerin idarecileri de katıldı.

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs
3 BİN TL DESTEK MÜJDESİ
Vali Davut Gül İstanbul’da yaşayan LGS şampiyonlarına her ay burs vereceklerini şu cümlelerle açıkladı:
“Size emek veren aileleriniz başta olmak üzere öğretmenlerinize ve sizlere teşekkür ediyoruz. Sizler hem İstanbul’umuza hem de ülkemize olağanüstü duygular yaşattınız yaşatıyorsunuz. Bizler geride kalan Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere her ay düzenli olarak sizlere bir burs vereceğiz. Şimdilik tespit ettiğimiz rakam 3 bin TL. Şubat ayında 2 aylık vereceğimiz için 6 bin TL sizlere borçluyuz. Ayrıca bir aksilik olmazsa sık sık bir araya geleceğiz ve görmek istediğiniz yerlere giderek çeşitli aktiviteler yapacağız. Sizlerden tek beklentimiz dünyanın neresine giderseniz gidin, ne iş yaparsanız yapın bir ayağınız hep Türkiye’de olsun.”

Haberin Devamı

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise LGS şampiyonlarına şöyle seslendi:

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs

“Hepinizin küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu konular vardır. İlgimizle, yeteneklerinizle bir meslek edinmek arasında köprü kuran şey ise inanmak ve çalışmak. Kimi zaman yorulabilirsiniz ama yılmayın. Sizi bu noktaya kadar getiren formülü kalbinizde tazeleyin. Merakınızı her zaman canlı tutun. Başarılarınız için dua eden milyonlarız. Sizler değerlerimizin ve kültürümüzün koruyucuları olacaksınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. İhtiyaç duyduğunuz her konuda yanınızdayız.”

Haberin Devamı

İEL’LİLER GELECEKTEKİ BEYİN TAKIMI
Etkinliğe katılan öğretmenler ve öğrenciler bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken eğitim üzerine de fikir alışverişleri yapıldı.

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs
“150 kontenjanımızın 500 tam puan alan şampiyonlarla doldu. Türkiye’nin beyin takımıyla çalışmak çok büyük bir sorumluluk” diyen İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Cafer Çilenti, 140’ınc yılını kutlamaya hazırlanan köklü kurumun başarılarını ve geleneklerini şöyle anlattı:
Onları geleceğimiz olarak gördüğümüz için onların hem akademik hem sosyal hem de kültürel gelişimleri için özveriyle çalışıyoruz. Öğrencilerimiz çok iyiler ve biz onlara sadece yol gösteriyoruz. Almanca ve İngilizceyi çok iyi derecede öğrenip uluslararası çok iyi okullardan kabul alıyorlar. Anadolu Lisesi olmamıza rağmen fen ağırlıklı eğitim veriyoruz ve mühendislik, tıp okumak isteyen öğrencilerimizin ilk tercihleri arasında yer alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Nehir Küçükkaraca: İstanbul Erkek Lisesi’ni zorlu çalışma süreci sonrası kazandım. Günde kaç soru çözdüğümü saymıyordum ama her gün okuldan sonra 3 saat çalışıyordum. İlk hedefim Kabataş Erkek Lisesi’ydi ama mutluyum. Yeni adaylar çok çalışsınlar çünkü değiyor.

Ayşe Kübra Şamasas: Adana’dan sınava girip İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandım. Aslında ortaokul boyucna düzenli çalışarak burayı kazanabildim. Çünkü başarı istikrarlı çalışmayla geliyor. Bu kadar başarılı olacağımı düşünmüyordum. Çok mutluyum.

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs
GALATASARAY’I İSTEYENLER STRESE YENİK DÜŞMESİN
562 LGS şampiyonunun 100’ünü ağırlayan Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Reşat Dabak ise adaylara şu tavsiyeleri verdi:
Kökleri 1481’e dayanan bir kültürün, köklü bir okulun geleneğini yaşatıyoruz. Şampiyonların Galatasaray Lisesi’ne gelişi yalnızca 2023’e ait bir durum değil. Biz yıllardır ülkemizin en iyi öğrencilerini alıyoruz. Ben de eski bir Galatasaray Lisesi mezunuyum ve elimizden geldiğince Galatasaray kültürü altında fikri, vicdanı hür bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz. Şampiyonları okulumuzda öğrenci olarak ağırlamak bizler için ekstra özen gerektiriyor. Bilgiye aç, araştırmaya istekli çocuklar. LGS yorgunluğu sonrası rahatlamaya ihtiyaçları var. Hepsini dengede tutmak gerekiyor. Bu yıl LGS’ye girecek adaylar arasında Galatasaray Lisesi’ni hedefleyenlerin öncelikle strese yenik düşmemesi gerekiyor. Çalışma tempolarını ve isteklerini sürdürsünler çünkü sonuçta bir de üniversite sınavı var.

Haberin Devamı

Şampiyonlara aylık 3 bin lira burs
Reyyan Eylülgül (Galatasaray Lisesi): Aydın’dan Galatasaray Lisesi’nde okumak için geldim. Zor hazırlandım ama iyi bir motivasyonla hayalim olan liseye girdim. Bu başarı için çok gayretliydim. 6’ncı sınıfta bu hedefi belirledim. 7’inci sınıfta Galatasaray Lisesi videoları izliyordum ve kendimi orada hayal ediyordum. Bu sene sınava girecek olanlar hedeflerini yüksek tutsunlar.

EN İYİ EĞİTİM İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Muharrem Bayrak (Kabataş Erkek Lisesi Müdürü): Geçen yıl 150 öğrencilik kontenjanımızın 63’ü tam puanlı öğrencilerimizdi ve okulumuz tarihinde en yüksek sayıya ulaştık. Diğer öğrencilerimiz de 0,05’lik dilimden okulumuza kaydoldu. 17 Şubat’ta yani Kabataş Erkek Lisesi’nin 116’ıncı yıl dönümünde böyle bir etkinlikte şampiyon öğrencilerin bir arada olmasından çok mutluyuz. Okulumuza gelen öğrenciler Kabataş Erkek Lisesi’ni değil, bizler onları kazanmış oluyoruz. Onlara en iyi eğitimi sunmak noktasında gece gündüz çalışıyoruz.

BAKMADAN GEÇME!