‘Geleceğin yazarları’ olmaya hazırlanıyorlar

Güncelleme Tarihi:

‘Geleceğin yazarları’ olmaya hazırlanıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 14:58

İlkokul ikinci sınıftan başlayarak, ortaokulu da kapsayan geniş sınıf düzeyinde öğrencilere, okuma yazma kültürünü kazandırmayı aynı zamanda çocuklara şiir, öykü, masal, anı, fabl, tekerleme gibi alanlarda eser üretebilecek alt yapıyı sağlamayı amaçlayan ‘Geleceği Yazarları Projesi’ tanıtıldı.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Geleceğin Yazarları Projesi’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı İl Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür'ün katılımıyla Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

KİTAPLAŞTIRILACAK ESERLER MOTİVE EDECEK

Toplam 1.048 okul ve 4 bin 384 öğretmen ve binlerce öğrencinin görev alacağı program hakkında konuşan ve eğitimcilerin toplum üzerinde üstlendikleri sorumlulukların altını çizen Doç. Dr. Yentür şunları söyledi:

"Eğitim sürecinde her çocuğun ayrı olarak ilgi, tutum, yetenek ve güçlü yönlerini ön plana çıkartmak için çaba sarf etmek, eğitimcilerin en büyük görevidir. Bir tohumun bitkiye dönüşebilmesi için toprağın, sıcaklığın ve nemin bir denge içerisinde hareket etmesi nasıl elzem bir gereklilikse, eğitimdeki dinamiklerin ve değişkenlerin de tıpkı bir ekosistem gibi birlikte ve dengeli hareket etmesi de en mühim hususlardan biri. Yeni eğitim paradigmasında, salt bilgi aktarımıyla bir yere varılamayacağı net bir şekilde ortaya konmuştur.  Geleceğin Yazarları Projesi de daha ilkokul çağında yazdıkları eserlerin bir kitaba dönüşmesinin heyecanını yaşayacak çocuklarımız için büyük bir motivasyon kaynağı olacak. Yazdıkları eserlerle kendilerini keşfeden çocuklarımız, geleceğin yazarları olma yolculuklarına ilk adımlarını çok erken yaşta atmış olmanın farkındalığını yaşayacaklardır.”

BAKMADAN GEÇME!