Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 07:00

Tüm kademelerdeki öğrenciler için 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi dün başladı. 20 milyona yakın öğrenci ve 1 milyon 200 bini aşkın öğretmen, ilk ders zilinin çalmasıyla sınıflarda yeniden bir araya geldi.

Haberin Devamı

 

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takvimine göre, 11 Eylül’de başlayan eğitim öğretim yılının birinci dönemi 19 Ocak’ta sona ermişti. Öğrenciler 16 günlük yarıyıl tatilinin ardından dün okullarıyla buluştu. 14 Haziran’da sona erecek ikinci dönemin ilk gününü İstanbul’da Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu ve Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda izledik. Okullarda, İstiklal Marşı ile başlayan törenler, öğrencilerin söylediği şarkılar ve okudukları şiirlerle devam etti. Ardından çalan zillerle de öğrenciler sınıflarda yerlerini aldı. Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda düzenlenen açılış törenine katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı

HEDEFLERİMİZDEN BİRİ PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK
“Öğretmenlerimiz dönem sonuna kadar çocukların hem hayata hazırlanması hem de akademik yönden güçlendirilmesi adına çalışacak ve yoğun bir dönem geçirecekler. Çocuklarımızın, oyun ve beceri temelli yaklaşımlar ile uygulamalı bir şekilde dersleri öğrenmelerini sağlamak en temel amacımız. Geçtiğimiz yıllarda pandemi ve deprem nedeniyle bazı öğrenme kayıpları yaşandı. Ancak öğretmenlerimizin yoğun çalışmalarıyla normalleşme sürecini başarıyla tamamladık. Özellikle deprem sürecinde sosyal sorumluluk projelerimiz ve öğretmenlerimizin toplumsal önderliğiyle çok anlamlı işlere imza atıldı. Böyle bir acının bir daha yaşanmaması için toplumsal bilincin oluşması adına çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu yılki eğitim hedeflerimizden biri psikolojik sağlamlık. Sadece depremzede öğrencilerimiz için değil tüm çocukların kendini ifade etmesi ve hayatın zorluklarına karşı güçlü durabilmesi için akademik olarak destek veriyoruz.”

‘OKUL RÜYALARIMA GİRDİ’
Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu’nda dönemin ilk ders günü büyük bir heyecanla başladı. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını özlediklerini dile getiren öğrenciler, duygularını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı
Asyagül Zorlu, 3’üncü sınıf: Okulu o kadar çok özledim ki rüyalarıma girdi. İlk günü iple çekiyordum. Gece de heyecandan uyuyamadım. Şu an yeniden okulumda olduğum için çok mutluyum.

Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı

Zehranur İçöz, 3’üncü sınıf: Tatilde ödevlerimi tamamladım ve bol bol gezdim. Okulumu çok ama çok özledim.


Deniz Bozdağ, 4’üncü sınıf: Müzeleri gezdiğim ve ödevlerimi yaptığım bir tatil oldu. Okula döndüğüm için ise çok heyecanlıyım hatta bacaklarım tir tir titriyor. İl milli eğitim müdürü de okulumuzda olduğu için ayrıca mutlu oldum.

Okullarda ders zili çaldı... 2. dönem başladı

Buse-Sude Can, 4’üncü sınıf: İkiz kardeş olduğumuz için okulda olduğu gibi tatilde de sürekli bir aradaydık. Bol bol oyun oynadık ve gezdik. Okulu da çok özledik. İkimiz de tüm dersleri çok seviyoruz o sebeple bir an önce okulun açılmasını istedik.

Haberin Devamı


Derinsu Sever, 4’üncü sınıf: Tatilde bolca dinlendim. En sevdiğim ders Türkçe olduğu için tatilde tam 15 kitap okudum.

LGS’YE HAZIRLANDILAR
İstanbul Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerinden bazıları ise tatili Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlanarak geçirmeyi tercih etti. Onlardan biri olan Çınar Tercih, “Tatil güzeldi ama çok hızlı geçti. Bir haftamı LGS çalışmalarına başlayarak ve kursa giderek geçirdim” dedi. Taha Çolak ise, “Tatil beklediğimden iyiydi. Bir hafta kursa gittim, ders çalıştım. Ayrıca bol bol dinlendim. Geçtiğimiz dönem İngilizce ve fen dersinde notlarım kötü geldi. Bu dönem eksiklerimi kapatmak için tatilde bu derslere de çalıştım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EN ZORU ARKADAŞLARIMI ÖZLEMEKTİ’
Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu’nun 6’ncı sınıf öğrencilerinden Yağmur Tanem Karahan, dönemi notlarını biraz daha yükselterek tamamlamak istediğini dile getirdi. Tatilin göz açıp kapayana kadar geçtiğini belirten Karya Korkmaz da, “En zor şey arkadaşlarımı özlemekti, özellikle sıra arkadaşım Ecrin’i çok özledim. Okula gelir gelmez onun yanına koştum” dedi. Okula gelir gelmez ilk iş Karya’ya sarıldığını söyleyen Ecrin Nil Çelik ise “Güzel geçen bir tatildi çünkü karnemde kırık not yoktu. Bu dönemin de başarılı bir şekilde geçmesini bekliyorum” diye konuştu.

RUTİNİMİZ BOZULDU
Tatilde çocukların uyku ve yemek rutinlerinin ister istemez değiştiğini dile getiren velilerden biri olan Aslı Kılıç, “Tatil güzeldi. Aslında kar yağışı bekliyorduk ancak yağmadı. Bu sebeple biz de evde bol bol etkinlik yaptık. Okul kapalı olduğu için uyku ve yemek rutinimiz biraz bozuldu. Bu sebeple bugün erken kalkmak oğlum için zor oldu. Yavaş yavaş yeniden okul rutinimize döneceğiz” dedi. Veli Songül Altay da tatili dolu dolu geçirdiklerini belirterek, “1 ve 4’üncü sınıfta okuyan iki çocuğum var. Tatilde bol bol kitap okuduk ve ders tekrarı yaptık. Çocuklarla müzeleri gezdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKAN TEKİN’İN YENİ DÖNEM MESAJI
İkinci dönemin ilk günü Ankara’da Etimesgut Şehit Güner Altınok İlkokulu ve Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu dönemde de eğitimde atacağımız yeni adımlarla gençlerimizi daha nitelikli bir eğitimle buluşturma gayreti içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Teoriden pratiğe, eğitimden üretime giden yol olan, yerli ve millî olanın eğitimle şekillendiği mesleki eğitimi daha ileri noktalara taşıyacağız” dedi.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ
İkinci dönem ara tatili: 8 -12 Nisan 2024
Eğitim öğretim kapanışı: 14 Haziran 2024
2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı: 9 Eylül 2024

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!