Kilo Kaybı
Kilo Kaybı Haberleri
Akalazya Hastalığı Nedir? Akalazya Hastalığının Belirtileri Neler?
Akalazya hastalığı, yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen bir hastalıktır. Adını çok sık duymadığımız bu hastalığı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay anlattı. Akalazya hastalığı nedir? Akalazya hastalığının belirtileri neler?
Protein ne işe yarar? Protein içeren besinler
Protein içeren besinler sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle beslenmemizde protein içeren besinlere sıklıkla yer vermeliyiz. Peki, protein deposu yiyecekler hangileri? Günlük protein ihtiyacı ne kadar olmalı? İşte protein tüketimi konusunda bilinmesi gerekenler…
Köri Yaprağı Nedir? Köri Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Köri yaprakları Hindistan'ın daha çok tropikal bölgelerinde yaşayan insanların kullandığı bir bitkidir. Aromasıyla bilinen köri yaprakları, genellikle baharat yağları, çorbalar ve et yemeklerinde kullanılır. İşte köri yaprağının sayısız faydası...
Meme Dikleştirme mi, İmplant mı? Hangi Daha Sağlıklı?
Meme dikleştirme ve meme implantı, estetik ameliyatlardan sonra en çok yaptırılan ameliyatlar arasında yer alıyor. Kadınlar bu işlemlerle meme görünümü, boyutu ve gençliği bakımından dikkat çekici bir değişiklik yakalıyor.Peki, kim hangi işlemi yaptırmalı? Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, konu hakkında bilgi verdi.
Meme dikleştirme mi, implant mı yaptırmalıyım?
Peki göğüs dikleştirme mi, implant mı yaptırılmalı? Hastanın meme durumu ve estetik operasyondan beklentisi dikkate alınarak, hangisinin yapılması gerektiğine karar verilebileceğini belirten Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, bu konuda şu bilgileri verdi.
Çölyak hastalığı nedir?
Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen glüten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişiyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de tanılanan 88 bin 790 Çölyak hastası bulunuyor. Çölyak hastalığında, bilinen tek tedavi glütenin ömür boyu diyetten çıkarılması olarak gösteriliyor. Peki, Çölyak hastalığı nedir?
Dikkat dağınıklığı nedir? Çocuklarda dikkat dağınıklığı belirtileri
Dikkat dağınıklığı bireyin yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkilemektedir. Çocukluk döneminde fark edilen dikkat eksikliğinin ortadan kalkması için gerekli destek verildiğinde çocuğun yaşam kalitesini artırmak mümkün hale gelir.
Son dakika.. Ünlü doktor Bülent Zeren yoğun bakımda
ÜLKEMİZİN en önemli spor hekimlerinden biri olan Op. Dr. Bülent Zeren'in, bir süredir devam eden rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık bir haftadır özel bir hastanede yoğun bakımda olduğu öğrenildi.
Yutma Bozuklukları Hayati Önem Taşıyor!
Besin ve sıvıların vücuda geçişini sağlayan yutma eylemi, hayati önem taşıyor. Yutmanın da nefes almak gibi yaşam için elzem olduğunu vurgulayan uzmanlar, 1 saatlik yemekte yutma eyleminin 300 defa gerçekleştirildiğini belirterek, yutma bozukluğunda meydana gelebilecek tehlikelere dikkat çekti.Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, yutma bozuklukları hakkında önemli bilgiler verdi.
Kilo kaybı ve erken doyma varsa endoskopi yapılmalı
Sindirim sistemi hastalıklarında son yıllarda görülen artışın endoskopik incelemeleri daha da önemli hale getirdiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Muammer Kara, erken teşhis ve tedavi için endoskopinin çok önemli olduğunu söyledi.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hastaneye kaldırıldı
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, aşırı strese ve üzüntüye bağlı kilo kaybından dolayı hastaneye kaldırıldı.
Pankreas kanseri nedir? Pankreas kanseri hakkında bilinmesi gerekenler
Erken teşhisi son derece güç ve hızla yayılan bir tür olan pankreas kanserinde ileri yaş, sigara, alkol kullanımı ve yağlı-kızarmış yiyecekler büyük risk oluşturuyor. Öte yandan pankreas kanseri, ölüm oranının en yüksek olduğu kanser türlerinden biri olarak biliniyor. Peki, pankreas kanseri nedir? İşte, Pankreas kanseri hakkında bilinmesi gerekenler...
Yoğun bakımda 97. gün!
GEÇEN ekimde düşme sonucu kaburgaları kırılan Mehmet Ali Erbil’in tedavisi devam ediyor.
Tiroid hastalıkları bebek sevincine gölge düşürebiliyor
Gebelikte tiroid hastalıkları tedavi edilmezse düşük, erken doğum, gebelik zehirlenmesi (preeklempsi), hipertansiyon, bebekte yetersiz gelişme ve yenidoğan hipertiroidisine sebep olabiliyor.
Zayıflamada En Önemli Faktör “Yağdan Kilo Vermek”
Kış aylarında daha çok kilo alımı meydana geldiği konusuna vurgu yaparak, zayıflamanın asıl önemli adımın “yağdan kilo vermek” olduğunun altını çizen Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu sizler için anlattı...
Beslenme Şekliniz Mide Kanserine Neden Oluyor!
Gün içinde tükettiğiniz besinler ve sigaranın mide kanserine neden olabileceğini biliyor muydunuz? Birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkili olan beslenme şekli mide kanseri riskinin de artmasında önemli rol oynuyor. Dikkatli beslenerek mide kanserinden korunmanın mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Abdülkerim Özakay hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecini kolaylaştıran yöntemler
Bebeklerin diş çıkarma süreci ebeveynleri zaman zaman zorlayabiliyor. Bu süreç, bazen sancılı, huzursuz ve iştahsız günlere neden olabiliyor. Sağlıklı bebeklerde ilk süt dişi genellikle 6. ve 7. aylarda beliriyor. Peki, bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecini kolaylaştıran yöntemler neler?
Yağ Aldırma Mı Karın Estetiği Mi?
Karın bölgesindeki yağlar, yakımı en zor vücut yağlarının başında gelir. Ayrıca karın bölgesindeki fazla yağlar, kalp sağlığını tehlikeye atabilir ve tip 2 diyabete neden olabilir. Bu tarz sağlık risklerin önüne geçmek için karın bölgenizdeki fazla yağlara veda etmelisiniz. Etkili bir çözüm için yağ aldırabilir ya da karın estetiği yaptırabilirsiniz. Peki ikisinin arasındaki fark nedir? Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu sizler için anlattı…
Yağ aldırma mı karın estetiği mi? Hangi yöntem sizin için uygun?
Karın bölgesindeki yağlar, yakımı en zor vücut yağlarının başında gelir. Ayrıca karın bölgesindeki fazla yağlar, kalp sağlığını tehlikeye atabilir ve tip 2 diyabete neden olabilir. Bu tarz sağlık risklerin önüne geçmek için karın bölgenizdeki fazla yağlara veda etmelisiniz. Etkili bir çözüm için yağ aldırabilir ya da karın estetiği yaptırabilirsiniz. Peki ikisinin arasındaki fark nedir? Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, yağ aldırma (liposuction) ve karın gerdirme uygulamaları hakkında şu bilgileri verdi.
Dünya Nüfusunun Dörtte Biri Verem Mikrobunu Taşıyor!
Yapılan araştırmalar sonucunda; verem (tüberküloz) mikrobunu, Dünya nüfusunun dörtte birinin taşıdığı belirlenmiştir. Ülkemizde "ince hastalık" olarak da bilinen tüberküloz ile bir dönem yapılan ciddi mücadeleler sonrasında yüzde 90 oranlarında başarılı olunmuştur. Fakat buna rağmen verem, hafife alınmayacak kadar önemli ve ciddi bir hastalıktır. Peki bu kadar yaygın olarak görülen tüberküloz nasıl bulaşır? Hastalığın bulaşması önlenebilir mi? Bulaşması halinde yapılabilecekler nelerdir?Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, anlattı.
Mide Botoksu ile Zayıflamak Mümkün!
Diyet yapamıyorsunuz, yemeklerden tatlılardan vazgeçemiyorsunuz ama zayıflamak istiyorsunuz. İşte tam burada etkili bir iştah kesme uygulaması olan mide botoksu devreye giriyor. Dr. Nihat Dik’ten son yılların popüler zayıflama uygulaması olan mide botoksu hakkında bilgiler verdi.
Maydanoz suyu mucizesi! Bakın nelere faydalı...
Şişkinlik sorununuz mu var? Bir türlü geçmeyen ödem problemi mi yaşıyorsunuz? Eğer bu durumlardan şikâyetçiyseniz, birkaç tatlı kaşığı maydanoz suyu sizi rahatlatabilir. İşte maydanoz suyunun faydaları…
Tüberküloz nedir? Tüberküloz belirtileri ve tedavisi
Tüberküloz uzmanlar tarafından, sinsi bir şekilde ilerleyebilen ve aylar boyunca belirtileri anlaşılamayabilen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Tüberkülozun en fazla görülen belirtisi ise uzun süren öksürük olarak dikkat çekiyor. Peki, tüberküloz nedir? Tüberküloz belirtileri neler?
Yorgunluğunuzun Sebebi B12 Eksikliği Olabilir
B12 eksikliği bulunan kişilerde en sık görülen durum yorgunluk oluyor. Yorgunlukla beraber; kafa karışıklığı, hafıza kaybı ve bunamanın da B12 eksikliğinin belirtileri arasında yer aldığını ifade eden Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Terapi Yöntemiyle Zayıflamak Mümkün!
Psikolojik terapi yöntemiyle kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye'de bu yöntemi uygulayan sayılı uzmanlardan biri olan Merve Öz, "Yöntem, beyni değiştirmeyi hedefliyor. Kişiler herhangi bir yemek listesine bağlı kalmadan tabak oluşturmayı öğreniyor" dedi.
7 Şaşırtıcı Diyet Efsanesi
Hemen her kafadan kilo vermekle ilgili bir ses çıkıyor. Diyet sürecindeyken bizi hedefimize daha hızlı yaklaştıracak tüm yolları denemek istiyoruz. Ancak diyetle ilgili söylenen şeylerin pek çoğu doğru değil. Hazırladığımız diyet efsaneleri listesiyle kilo verme sürecinizde daha doğru adımlar atacaksınız.
Bebeğinizin boyu ve kilosu yaşına/cinsiyetine göre normal mi?
Bebeğinizin boyu ve kilosu yaşına/cinsiyetine göre normal mi? Erkek bebeklerde boy ve kilo ortalamaları nelerdir? Kız bebeklerde boy ve kilo ortalamaları nelerdir? Bebeğinizin kilosu düşük ise ne yapılmalı? Bebeğinizin kilosu fazla ise ne yapılmalıdır? Bebeğinizin boyu ve kilosu yaşıtlarına göre normal mi?
Zayıflamak 'beyinde' bitiyor
Kilo vermek için sağlıklı beslenme ve psikolojik terapiyi bir araya getiren 'Bilişsel Davranışçı Terapi' ile hem fazla kilolar veriliyor, hem de verilen kilolar korunuyor. Türkiye'de bu yöntemi uygulayan sayılı uzmanlardan biri olan Merve Öz, "Yöntem, beyni değiştirmeyi hedefliyor. Kişiler herhangi bir yemek listesine bağlı kalmadan tabak oluşturmayı öğreniyor" dedi.
Yulafı Hayatınıza Dahil Etmenin 7 Yolu
Yulaf, tahmin edebileceğinizden çok daha farklı şekillerde vücudunuza faydalı olabilir. Yulaf; lif, antioksidanlar, mineraller ve daha birçok vitaminle, güçlü bir sağlık ve gençlik kaynağı olabilir. Sadece yulafı nasıl ve nerelerde kullanacağınızı bilmeniz gerekir. İşte yulafı birçok alanda kullanmanın 7 yolu...
İsveç Diyeti Nedir? İsveç Diyeti Nasıl Yapılır?
İsveç diyeti ile kilo verilir mi? İsveç diyeti nasıl uygulanır? Son zamanlarda birçok kişi tarafından merak edilip uygulanan İsveç diyetinin kuralları neler? İşte 13 günlük bir program olan İsveç diyetinin detayları…
Pankreas nedir? İşte pankreas kanseri hakkında bilgiler
Pankreas kanseri genellikle 40 yaş üstü bireylerde görülmektedir ve erkeklerde az bir farkla daha yaygındır. Pankreas kanseri tipik olarak ilk başlarda kolay tespit edilen belirtiler göstermez. Peki, pankreas kanseri tam olarak nedir?
Kadın Kanserlerinin En Önemli 5 Belirtisi
Kadınlara özgü kanser türleri birçok belirti vererek önceden bir uyarıda bulunur. Ancak bazı normal olmayan belirtiler vardır ki, kendinde bu bulguları gözlemleyen kadınların mutlaka uzman bir hekime başvurması gerekir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, kadın kanserlerinin en önemli 5 şikayetini anlattı.
Sadece Yürüyerek Kilo Verebilirsiniz!
Sadece yürüyerek kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar, haftada minimum dört saat yürüyen insanların yaşları ilerledikçe hareket etmeyenlere göre ortalama 4,5 kilo daha az kilo aldığını ortaya koydu.
Tersten diyete uzman uyarısı
Ülser belirtileri neler? Ülser hakkında merak edilenler
Midede oluşan yaralara verilen genel ada ülser deniliyor. Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Bugün pek çok kişinin ortak sorunu olan bu hastalığın belirtileri merak ediliyor. Peki, ülser belirtileri neler?
Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme problemi yaşayanlara tavsiyeler
Sertleşme sorunu tüm dünyada yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Erkeklerde cinsel hayatın yanı sıra sosyal ilişkileri de önemli ölçüde etkileyen serleşme sorunu, özellikle 40 yaşını geçen ve sigara tüketen erkeklerde daha sık görülüyor.
Tüm Organları Etkileyen Crohn Hastalığı Nedir?
Karın ağrısı ve kilo kaybı, Crohn hastalığının en tipik belirtisini oluşturuyor… Aslında bağırsak hastalığı olsa da, eklemlerden cilde, gözlerden damara kadar pek çok bölgede sorunlar oluşturabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Hamzaoğlu Crohn hastalığını, belirtilerini ve tedavisini anlattı.
Sadece yetişkinleri değil, çocukları da tehdit ediyor
Son yıllara dek yetişkinlerin hastalığı olarak bilinen reflü, günümüzde artık çocukların da kapısını sık çalan bir hastalık haline geldi. Mide içeriğinin ağıza veya yemek borusuna geri kaçmasıyla oluşan şikâyetler reflü olarak adlandırılırken, belirtileri çok farklı şikâyetlerle kendini gösteriyor.