Karın Ağrısı
Karın Ağrısı Haberleri
Sarı Humma hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Sarıhumma virüsü ile enfekte sivrisineklerin ısırması sonucu bulaşan, akut, viral kanamalı bir hastalıktır. Sarıhumma virüsü Aedes veya Haemagogus türü sivrisinekler aracılığıyla bulaşır. Bu sivrisinekler özellikle gündüzleri ısırmaktadır. Bulaşma 2500 metreye kadar olan yerleşim birimlerinde gözlenebilir. Sarıhumma insanları ve maymunları enfekte etmektedir. Peki Sarı Humma hastalığı ile ilgili detaylar nelerdir?
Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Bingöl’de bir okulda civa zehirlenmesi şüphesiyle 27 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tahlil yapıldı. 27 öğrenciden 5'i doğrudan civa ile temas ettikleri gerekçesiyle Elazığ'a sevk edildi.
Jinekolojik kanser türleri nelerdir?
Enfeksiyonlardan miyomlara üreme sağlığını tehdit eden farklı hastalıklar olsa da kanser, yarattığı ciddi sonuçlar nedeniyle günümüzde önem verilmesi gereken hastalıkların başında geliyor. Erken dönemde teşhis edilmeyen jinekolojik kanserlerin ciddi hayati riskler oluşturduğunu söyleyen Acıbadem Taksim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum /Jineonkoloji Uzmanı Prof. Dr. İlkkan Dünder, bu kanser türleri ve erken tanı yöntemleri hakkında toplumda yeterli farkındalığın olmadığına dikkat çekiyor.
Kadınları Tehdit Eden 3 Jinekolojik Kanser
Enfeksiyonlardan miyomlara üreme sağlığını tehdit eden farklı hastalıklar olsa da kanser, yarattığı ciddi sonuçlar nedeniyle günümüzde önem verilmesi gereken hastalıkların başında geliyor. Erken dönemde teşhis edilmeyen jinekolojik kanserlerin ciddi hayati riskler oluşturduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum /Jineonkoloji Uzmanı Prof. Dr. İlkkan Dünder, kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanseri açıkladı.
Doktorlar bile şaşırdı! Ameliyattan sonra 98 kiloya düştü
Muğla’nın Marmaris ilçesine tatile giden 20 yaşındaki İngiliz turist Louise Catherine Jones, karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Ameliyat edilen Jones’un yumurtalıklarından, 10 kilo ağırlığında kist çıkarıldı. Catherine Jones, operasyon sonrası 108 kilodan 98’e düştü.
Avian İnfluenza (Kuş Gribi) hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Avian İnfluenza (Kuş gribi, Tavuk Vebası, Bird Flu) insanlarda grip etkeni olarak gözlenen influenza virüslerinden A tipinin neden olduğu, evcil ve yabani kanatlılar ile memeli hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sistemine ait belirtiler gösteren, ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı bir hastalıktır. Peki Avian İnfluenza (Kuş Gribi) hastalığının belirtileri nelerdir?
Otizm nedir? Otizm ve savant sendromu arasındaki ilişki
Otizm ve savant sendromu bir dizi projesiyle yeniden gündeme geldi. Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan ve nöro-gelişimsel bir bozukluk olan Otizm, beyin gelişimi ve işleyişindeki farklılıktan kaynaklanmaktadır. Peki, otizm nedir? Otizm ve savant sendromu arasında nasıl bir ilişki var? İşte, otizm ve savant sendromuyla ilgili detaylı bilgi...
Şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir?
Zaman zaman gündeme gelen haberlerle, hayvanlardan insanlara bulaşabilen şarbon merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle sığır ve koyunlarda görülen şarbon, bulaşıcı olmasının yanı sıra, tedavi edilmediği takdirde sağlık açısından ciddi tehlikeler doğurabiliyor. Peki, şarbon nedir? Şarbon hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, şarbon tedavisi ve konuyla ilgili merak edilenler.
FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? FMF tedavisi nasıl yapılır?
Genellikle Akdeniz ve Ortadoğu kökenli kişilerde görülebilen Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) karın, göğüs ve eklem ağrıları ile ortaya çıkan, akabinde yüksek ateş ile etkisini arttıran bir hastalık olarak tanımlanır. Akraba evlilikleri bu hastalık genini taşıyan iki taşıyıcının bir araya gelme riskini arttırır. Peki, FMF hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? FMF tedavisi nasıl yapılır? İşte, Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığı hakkında bilgiler.
Mevsimsel Grip Hastalığı (Grip) Nedir?
Grip influenza virüsünün neden olduğu, genellikle yıl içerisinde sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başına kadar olan dönemde daha sık görülen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Toplumun özelliklerine göre her yıl belirli sayıda insanı etkiler ve hastalandırır. Bu nedenle her yıl sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başı arasında beklenen sayıda kişide görülen bu hastalık mevsimsel grip olarak ifade edilmektedir. Peki Gripten nasıl korunulur, grip türleri nelerdir?
Kolera hastalığı nedir, nasıl bulaşır?
Kolera, Vibrio cholerae isimli bakterinin neden olduğu bağırsak enfeksiyonuna bağlı olan, akut ve şiddetli ishal ile seyreden bir hastalıktır. Kolera, kalabalık ortamlarda yaşayan savaş, yoksulluk ve doğal afetlerden etkilenen topluluklarda kolayca yayılıp ölümlere yol açabilmektedir. Peki Kolera hastalığının belirtileri nelerdir, hastalık nasıl bulaşır?
Norovirüs nedir, belirtileri nelerdir?
Tüm dünyada erişkin ve çocuklarda görülen ishallerin önemli bir kısmından sorumludur. Hastalık bütün yıl boyunca görülebilir ve her yaştan insanları, açık ve kapalı toplulukları etkileyebilmektedir. Peki Norovirüs belirtileri nedir ve hastalık nasıl bulaşır?
Hepatit C virüsü nedir, belirtileri nelerdir?
Hepatit C virüsünün neden olduğu karaciğer hücresinin hasarına ve tahribine yol açan karaciğer iltihabıdır. İnkübasyon süresi 2–26 hafta arasında değişir. Temas sonrası serokonversiyon süresi 8–9 hafta olup, 6 aya kadar uzayabilir. Peki Hepatit C virüsünün belirtileri nasıl anlaşılır?
Ev Yapımı Konservelerde Kas Felci Riskine Dikkat!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol çan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi.
Uzmanlardan okulun ilk günü uyarısı: ‘Okul korkusunu ciddiye alın’
Yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber milyonlarca öğrenci ders başı yaparken, okula yeni başlayan miniklerin ailelerinde de 'Çocuğum okul korkusu yaşar mı?' endişesi hakim oluyor. Uzmanlar çocuklar için büyük önem taşıyan okulun ilk günleri konusunda velileri uyarıyor: Okul korkusunu ciddiye alın ve çocuğunuzu iyi izleyin.
O ilçede panik! 70 kişi birden hastaneye kaldırıldı
Kahramankazan ilçesinde, bir işyerinde çalışan 70 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.
Ülseratif kolit nedir, belirtileri nelerdir?
Ülseratif kolit nedir ve bu hastalıktaki belirtiler nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Kolit kalın bağırsak olarak bilinen kolonu etkileyen bir hastalıktır. İltihaplanma olarak adlandırılan kolit, kalın bağırsakta tahriş ve şişmeye neden olarak buradaki iç astarda ülser denen yaralara yol açar. Peki Ülseratif kolit belirtileri nelerdir? İşte konu hakkında detaylar
Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Filipinler’de dang humması salgını: 8 ayda 950’den fazla ölüm
Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz ay “ulusal dang salgını” alarmının verildiği Filipinler’de 8 ayda 950’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Yumurtalık Kanserinin Belirtileri Neler?
Yumurtalık kanseri, dünya genelinde kadınlarda görülen kanserler arasında 8. sırada yer almasına rağmen hayati riske neden olan jinekolojik kanserler arasında ilk sırada bulunuyor. Bunun sebebi ise henüz etkin bir tarama yöntemi olmayan hastalığın geç teşhis edilmesi ve zorlu bir tedavi süreci gerektirmesi olarak gösteriliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Kurtoğlu Özdeş, yumurtalık kanserinin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Arıtma sularından kaynaklı zehirlenme şüphesi
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 3 günde yaklaşık 250 kişi bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu.
3 günde 250 kişi hastanelik oldu! Belediye Başkanı'ndan 'içme suyu' uyarısı
Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 3 günde yaklaşık 250 kişi bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu. Belediye Başkanı İhsan Talay, "Son zamanlarda ilçemizde 'gastroenterit' diye tabir edilen mikrobun artmasından kaynaklı yaşanan vakalara karşı şebeke suyu depolarımızda yaptığımız süper klorlamayla sorunun büyümemesi için bütün önlemleri aldık.Klorlamanın etkisi geçene kadar suyu içmezlerse iyi olur. Kaynatarak kullanılmasında hiçbir sorun yoktur" dedi.
Skandal görüntünün ardından İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, yüksek ateş şikayeti ile devlet hastanesine götürülen Merva Tekçe’ye (3), iddiaya göre, doktor muayenesinin ardından gönderildiği müşahede odasında görevli olmadığı için müdahale edilmedi. Bunun üzerine annesi çocuğun ateşini kendi imkanları ile soğuk su ve havluyla düşürmeye çalıştı. Bu anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenirken, Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatılacağını belirtti.
Korkunç iddiaya Başsavcılık'tan açıklama geldi
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ilçede hayatını kaybeden Rus turistin organlarının çalındığı iddialarına ilişkin, "Kesin ölüm sebebinin teşhisi için cesetten alınan organları muhafaza eden Antalya Adli Tıp Kurumunun incelemeleri devam etmekte olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca da soruşturmaya devam olunmaktadır." ifadelerini kullandı.
Helal olsun sana Yasemin! Küçük Yasemin lösemi hastalarına umut oluyor
Diyarbakır'da 9 ay önce lösemi teşhisi konulan 9 yaşındaki Yasemin Bulak'ın sosyal medyada paylaştığı görüntüler yoğun ilgi görüyor
Rusya’da kadının yumurtalıklarından 25 kilogram tümör çıkarıldı
Rusya’da doktorlar nefes alma güçlüğünden şikayet eden kadının yumurtalıklardan 25 kilogram ağırlığında tümör çıkardı.
Akdeniz Tipi Beslenme Kolon Kanserinden Koruyor
Hem ülkemizde hem de dünyada sık görülen kanser türleri arasında yer alan kolon kanseri; belirti vermeyen ve yavaş ilerleyen bir kanser türü. Yüksek miktarda sebze, meyve, balık, zeytinyağı, fındık ceviz gibi kuruyemişleri içeren Akdeniz diyetinin kanser ve damar tıkanıklığına bağlı ölümleri ciddi oranda azalttığı çeşitli bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yanar kolon kanseri hakkında bilgiler verdi.
Grip Gibi Gelen Sinsi Tehlike; Kaçış Sendromu
Son zamanlarda sıklıkla bahsedilen bir hastalık olan kaçış sendromu, hala neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmeyen gizemli bir sağlık problemidir. Dünyada ve Türkiye’de çok nadir görülse de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve erken müdahale edilmediğinde ölüme kadar götüren kaçış sendromunu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Cenal anlatıyor.
Kasık ağrısı şikayetiyle gitti, hayatının şokunu yaşadı
Manisa’nın Salihli ilçesindeki özel bir hastaneye kasık ağrısı şikayetiyle başvuran 44 yaşındaki bir kadının karnından, 2 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı.
Antalya'da gıda zehirlenmesi şüphesi: 61 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle 61 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Kolposkopi nedir ve nasıl yapılır?
Kolposkopi, rahim ağzı kanserinin erken dönemde tespiti için çok önemli bir yere sahiptir. Genellikle 30 dakika civarında süren Kolposkopi, anormal değişikliklerin ortaya çıkarılmasına imkan sağlamaktadır. Peki, Kolposkopi nedir ve ağrı yapar mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
Çocukların hastalanmasının sebebi yediği besinler olabilir
Son zamanlarda artış gösteren ve çağımızın da bir hastalığı olan alerjiler yetişkinler kadar çocukları da olumsuz etkilemektedir. Sadece mevsim geçişleri, toz, hayvan tüyü sebebiyle değil çocuğunuzun tükettiği gıdalar da birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Yaz Keyfine Gölge Düşüren 7 Hastalık
Deniz, güneş ve kum üçlüsü yaz aylarında enerjimizi yükselten faktörler olarak öne çıksa da, hiç beklenmedik bir anda kapımızı çalabilen bazı hastalıklar yaz keyfimize gölge düşürebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Tellioğlu bugünlerde en sık rastlanan 7 yaz sorununu anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Yumurtalık Kistleri Üreme Sağlığını Etkiliyor mu?
Yumurtalık kistleri, yaş farkı gözetmeden en sık rastlanan kadın sorunları arasında yer alıyor. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, yumurtalık kistlerinin üreme sağlığını etkileyip etkilemediği sorusunu yanıtladı.
İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığı nedir?
İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu), toplumda yaygın olarak rastlanılan ve gündelik hayatı kabusa dönüştürebilen sağlık problemlerinden biridir. Peki, İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığı tam olarak nedir, belirtileri neler? İşte, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uygun'un İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığıyla ilgili verdiği bilgilerden bazıları
Besin Alerjileri İçin Beslenme Günlüğü Tutun
Besin alerjisi, bağışıklık sisteminin günlük tüketilen besinlere anormal tepki vermesi olarak tanımlanıyor. Bu tepki kimi zaman ciltte kızarıklık, döküntü gibi küçük reaksiyonlarla kendini gösterirken, kimi zaman hayati risklere yol açabiliyor. İlk belirtiler ise genellikle besin intoleransıyla karıştırılarak önemsenmiyor. Bu durum da ciddi alerjik şoklarda uzmana danışmayı geciktiriyor. İç Hastalıkları Bölümü Uz. Dr. Mahmut Demirci, besin alerjileri hakkında bilgi verdi.
Maden suyunu bardaktan değil şişeden tüketin!
Genellikle sodayla karıştırılan ancak sodaya nazaran içeriğinde kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok mineral barındıran maden suyunun insan vücuduna ciddi katkıları vardır. Düzenli tüketildiğinde ise vücut ve cilt sağlığını destekliyor. Peki, maden suyunun tüketim kriterleri nelerdir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Buket Yavuz Koçoğlu, maden suyu tüketimi hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
Besin Zehirlenmelerine Karşı Öneriler
Gıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek alınabilecek önlemleri anlattı.
Yaz ishali çocuklar için büyük risk taşıyor
Sıcak havalar ile birlikte görülme sıklığı artan ishal, özellikle çocuklar için büyük risk taşıyor. Doğru beslenmenin ve bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Elkin, “Çocuklarda ishale kusma ve ateş eşlik ediyorsa, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Önemli olan çocukta sıvı kaybı olup olmadığının takip edilmesidir” dedi.
Anında çözüm! Gıda zehirlenmesine pirinç çorbası
Yaz aylarında sıkça karşılaşılan besin zehirlenmesine karşı Beslenme Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu özellikle buz ve dondurulmuş gıdalara karşı uyarılarda bulundu.
Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Diyetisyen Ezgi Mısırlı, son dönemlerde sıklıkla karşılaşmaya başladığımız ve önüne geçilmediği taktirde oldukça ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık haline gelen çölyak hastalığı konusunda uyardı.
Dönerde saptandı: Listeria monocytogenes
Tekirdağ'da 45 kişinin zehirlenmesine neden olan dönerde kullanılan ette, su ve kanalizasyonlarda bulunabilen ve buradan da hayvanlara geçen "Listeria monocytogenes" bakterisi saptandı.
Yaz aylarında en sık yaşanan enfeksiyon hastalıkları
Sıcak havalar, enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığında artışına neden oluyor. Yaz aylarında ortaya çıkan bu enfeksiyon hastalıkları, kendisini ateş yüksekliği, baş ağrısı, gözlerde kızarıklık, boğaz ağrısı, öksürük, bulantı-, kusma, karın ağrısı, ishal, vücutta oluşan döküntüler gibi belirtiler ile gösteriyor. Uzm. Dr. F. Nur Özdoğan, yaz aylarında sıklıkla rastlanan enfeksiyonlara dikkat çekiyor.