EKSTRA
MENÜ

Salmonella

Salmonella haberleri sayfasında güncel ve son dakika Salmonella hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 388 Salmonella haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Salmonella Haberleri

Salmonella nedir, nasıl bulaşır Salmonella belirtileri ve tedavisi

Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella belirtileri ve tedavisi

Gıda zehirlenmelerine yol açabilen Salmonella bakterisi, çeşitli yollarla bulaşabiliyor. Dikkat edilmemesi durumunda da ciddi sonuçlara yola açabiliyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella belirtileri ve tedavisi...

27.07.2021Sağlık
Hamileler çiğ ete dokunabilir mi Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı

Hamileler çiğ ete dokunabilir mi? Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı?

Hamileler çiğ ete dokunulur mu sorusu, özellikle Kurban Bayramı dolayısıyla gündemde yer alıyor. Kurban Bayramı'nda sıklıkla ete dokunulmak durumunda kalınılması dolayısıyla çiğ ete dokunulur mu sorusu da gebeler ve ailelerinin gündemini oluşturuyor. Peki, Hamileler çiğ ete dokunabilir mi? Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

20.07.2021Sağlık
Sessiz salgın: Antibiyotik direnci

Sessiz salgın: Antibiyotik direnci

Covid-19 bitecek ama o geleceği de tehdit ediyor, adına ‘sessiz salgın’ deniyor... Antibiyotik kullandığınızda iyileşmek yerine durumunuz daha da kötü hale gelirse? İşte tam da buna sebep olan bir hastalıktan bahsedeceğiz size.

15.04.2021Gündem
Dikkat Herkes bu hatayı yapıyor. Tifoya kadar götürebilir...

Dikkat! Herkes bu hatayı yapıyor. Tifoya kadar götürebilir...

Hemen hemen herkes gün içinde yemek yapıp, ertesi gün tekrar ısıtarak tüketiyor. Bu durumun, bekleyen yemeklerde bakteri ve kimyasal oluşumunu tetiklediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, uyarılarda bulundu. Yemeklerin günlük yapılıp, tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tekrar ısıtılan yemekte oluşan bakteriler tifoya kadar götürebilir” dedi.

20.03.2021Gündem
Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli

Süt seçiminde bunlara dikkat; doğru tüketimi önemli

Kişi için doğru süt tüketiminin önemli olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Eda Balcı, besin değerleri noktasında farklılık gösteren sütler arasında en doğru sütün nasıl seçilmesi ve tüketilmesi gerektiğine dair bilgi verdi.

18.03.2021Sağlık
Martılara neler oluyor Vapurda simit atarken iyilik etmiyoruz...

Martılara neler oluyor? Vapurda simit atarken iyilik etmiyoruz...

'Denizlerin çöpçüsü' martılar dünyanın her yerinde benzer bir tehlikeyle karşı karşıya: İnsan yiyecekleriyle beslenmeye alışıyor, avlanmayı bırakıp kilo alıyorlar. Bunun hem martılara hem de ekosistemin geneline etkilerini uzmanlara sorduk.

7.03.2021Dünya
Tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır Tavuğun bozulduğunu gösteren işaretler

Tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır? Tavuğun bozulduğunu gösteren işaretler

Tavuk hem sağlıklı hem de besleyici bir protein olması nedeniyle mutfaklarımızda önemli bir yere sahip. Özellikle but, göğüs gibi parça tavuklar neredeyse herkesin buzdolabında acil durumlar için yerini alıyor. Peki buzdolabınızdaki tavuk etlerini ne kadar zaman saklıyorsunuz? Daha da önemlisi tavuğun bozulduğunu anlamanın yollarından haberdar mısınız? Gelin bu işaretlere biraz yakından bakalım…

Bayat tavuk dönerdeki büyük tehlikeyi anlatıp uyardı

Bayat tavuk dönerdeki büyük tehlikeyi anlatıp uyardı

Kafe ve restoranlarda paket servisine geçilirken bazı dönercilerde kapanış saatine yakın kilolarca dönerin satılamadığı gözlendi. Tavuk etlerinin çabuk bozulduğunu söyleyen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, hamilelerin düşük yapmasına neden olan 'listeria' bakterisinin tavuk etinde çok miktarda görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Var, çoğu vatandaşın karın ağrısı çektiğini ancak soğuk havalardan dolayı üşüttüklerini zannederek hastaneye gitmediğini söyledi.

25.02.2021Gündem
Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

Sağlıklı bir hamilelik için uzak durulması gereken 10 besin

Hamilelikte yeterli ve dengeli beslenme yalnızca annenin vücudunu ve sağlığını değil, doğrudan bebeği de etkiler. Bu dönemde, annenin aldığı besinler plasenta aracılığıyla fetüse taşınır ve fetüs enerji ihtiyacını bu besinler aracılığıyla giderir. Bebeğin organ gelişimini sağlayabilmesi için annenin hem doğru besin tercihleri yapması hem de bu besinleri doğru miktarlarda vücuduna alması gerekir.

Et yıkanır mı yıkanmaz mı Eti yıkıyorsanız bu tehlikeye dikkat

Et yıkanır mı yıkanmaz mı? Eti yıkıyorsanız bu tehlikeye dikkat!

Eti yıkamanın mevcut mikroorganizma yükünü arttıracağını belirten Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ önemli uyarılarda bulundu. Yıkanan etin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Zuluğ, "Avuç içi sıcaklığı çok önemli. Etle ne kadar çok oynarsanız bu durum o kadar çok riske yol açıyor. Etle ne kadar haşır neşir olursanız içerdiği mikroorganizmaları çevreye dağıtırsınız. 30 dakikada hazırlama işlemini gerçekleştirin" uyarısında bulundu.

Aşırı Kullanıldığında Cilde Zarar Veren Doğal Bakım Ürünleri

Aşırı Kullanıldığında Cilde Zarar Veren Doğal Bakım Ürünleri

Doğal bakım ürünleri git gide daha fazla trend olmaya devam ediyor. Ancak çevre dostu olmalarına ve zararlı kimyasallar içermemelerine rağmen bu doğal malzemeleri güzellik rutinimize eklerken yine de dikkatli olmamız gerekiyor. İşte çok fazla ve yanlış kullanıldıklarında yanlış etki yapabilecek o ürünler…

17.12.2020Kişisel Bakım
Menemen tartışmasına Somer Şeften yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020Magazin
Besinlerin taze veya bayat olduğu nasıl anlaşılır İşte püf noktaları...

Besinlerin taze veya bayat olduğu nasıl anlaşılır? İşte püf noktaları...

Patates, soğan, taze fasulye, brokoli, karnabahar, ıspanak, pazı ve daha fazlası… Sebze ve meyvelerin besin değerinin çok çabuk kaybolabildiğini biliyor muydunuz? Peki süt, yoğurt, yağ ve peynir türü ürünlerin doğru kap ve koşullarda satılmadığında mikroorganizmaların saldırısına uğramış olabileceğini? Ya yumurtaların oda sıcaklığında “salmonella” riski taşıdığını? Liste et, balık, mantar, konserve derken uzayıp gidiyor.

8.12.2020Sağlık
Etkili El Yıkama Tekniği Nasıldır

Etkili El Yıkama Tekniği Nasıldır?

Alkol bazlı el dezenfektanlarının, su ve sabuna erişilemediği durumlarda kullanılması gerekir ve imkan bulunduğunda hemen eller sabunla yıkanmalıdır. El dezenfektanları sabunla yıkamanın yerini tutmaz, geçici bir önlemdir. Ayrıca; aşırı kullanımı zararlıdır. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Sönmez, etkili el yıkama tekniğini anlattı.

9.11.2020İyi Yaşam
Yüzünüze yumurta akını sürmeden önce bilmeniz gerekenler

Yüzünüze yumurta akını sürmeden önce bilmeniz gerekenler

Ev yapımı cilt bakım ürünlerine biraz ilginiz varsa, muhtemelen yumurtayla ilgili birçok formülle karşılaşmışsınızdır. Cildi sıkılaştırmadan, nemlendirmeye kadar birçok olumlu etkisine rastlamış, hatta belki de birçoğunu denemiş olabilirsiniz. Ancak yumurta akıyla ilgili bilmeniz gerekenler bununla sınırlı değil. İşte kullanmadan önce bir kez daha düşünmenizi gerektirecek bilinmeyenler…

Az pişmiş ette büyük tehlike Her yıl 200 bin çocuk ölüyor

Az pişmiş ette büyük tehlike! Her yıl 200 bin çocuk ölüyor

Az pişmiş veya çiğ olarak tüketilen ette hastalık yapan bakteri ve virüslerin olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, “Arjantin, Brezilya gibi ülkelerdeki hayvanların etlerinde yüzde 20 civarında özellikle 0-5 yaş arası çocuklarda ishalle kendini gösteren rota virüsü bulunmuş. Dünyada her yıl 200 bin çocuk bu virüsten hayatını kaybediyor. Dönerin hijyenik koşullarda doğru ısıl işlemle pişirilmesi çok önemli” dedi.

18.10.2020Gündem
Kanadada salmonella vakaları 500ü aştı

Kanada'da salmonella vakaları 500'ü aştı

Kanada’da ABD’den ithal edilen kırmızı soğanlarla bağlantılı olarak 49 yeni salmonella vakası bildirildi. Toplam vaka sayısı 506’ya ulaştı.

16.09.2020Dünya
Kanadada salmonella salgını: Vaka sayısı 457ye yükseldi

Kanada'da salmonella salgını: Vaka sayısı 457'ye yükseldi!

Kanada'da ABD'den ithal edilen soğanlarla bağlantılı salmonella vakalarının artışı devam ediyor. Yetkililer bazı şüpheli markaların ürünlerinin kullanmaması konusunda uyarıda bulundu.

3.09.2020Dünya
Bu hatalara dikkat Yumurtayı yıkayarak dolaba koyarsanız…

Bu hatalara dikkat! Yumurtayı yıkayarak dolaba koyarsanız…

Bulantı, kusma, şiddetli karın ağrıları, kramplar, ishal… Bu yakınmalar yazın sıcak havalarda sıkça görülen besin zehirlenmesinin yol açtığı sorunlardan bazıları.

18.08.2020Sağlık
Kokoreç, tavuk döner, pilav, midye... Sonuçlar dehşete düşürdü ancak...

Kokoreç, tavuk döner, pilav, midye... Sonuçlar dehşete düşürdü ancak...

İstanbul’da yapılan bir araştırma sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner, boza, soğuk sandviç gibi yiyeceklerin tehlike saçtığını ortaya çıkardı. 1 yıl boyunca yapılan araştırma sonucu alınan numunelerde salmonella gibi tifoya neden olan bakteriler tespit edildi. Gıda üreticisi esnaf ise hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ve malzeme alırken dikkatli olduklarını belirterek, araştırma sonuçlarının doğru olmadığını savundu.

Sokaktaki tehlike

Sokaktaki tehlike

İstanbul’da yapılan bir araştırma sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner, boza, soğuk sandviç gibi yiyeceklerin tehlike saçtığını ortaya koydu. 1 yıl boyunca test edilen yiyeceklerin yüzde 65’inde zehirlenmeye yol açan ‘Staphylococcus Aureus’, yüzde 25’inde dışkı kaynaklı ‘E.coli’, yüzde 10’unda tifoya neden olan ‘Salmonella’ bakterisi tespit edildi.

17.08.2020Gündem
Türkiye teknoloji tabanlı girişimlerde büyük bir potansiyele sahip

'Türkiye teknoloji tabanlı girişimlerde büyük bir potansiyele sahip'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "2023’e giden bu süreçte somut hedefler belirledik. Milli gelirde imalat sanayinin payını yüzde 21’e, Ar-Ge harcamalarının payını yüzde 1,8’e, bu alanlarda araştırmacı sayımızı da 200 bin kişiye çıkaracağız." dedi.

10.08.2020Teknoloji
Bebek ve çocuklarda yaz mevsiminde artış gösteren ishale dikkat

Bebek ve çocuklarda yaz mevsiminde artış gösteren ishale dikkat!

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Ceylan, bebek ve çocuklarda özellikle yaz mevsimlerinde artış gösteren ve bazen yoğun sıvı kaybına neden olabilen ishale dikkat çekerek, erken dönemde önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaşanabileceğini söyledi.

Aynı pet şişeyi tekrar kullanmayın

Aynı pet şişeyi tekrar kullanmayın

Pet veya cam şişelerde beklemiş sularda kolera, salmonella gibi bakteriler, amip gibi parazitler, rotavirüs, Hepatit A ve E gibi virüsler bulaşabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünden Uzm. Dr. Bengisu Ay, "Hepsinin ortak bulgusu bulantı kusma ve ishaldir. Arabada uzun süre beklemiş su tekrar kullanılmamalı." dedi.

22.07.2020Sağlık
Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat Böbrek yetmezliğine neden olabilir

Çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat! Böbrek yetmezliğine neden olabilir

Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nadide Melike Sav, çocuklarda görülen ishalin nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkında önemli bilgiler verdi. Su içmenin önemli olduğunu belirten Sav, sıvı kaybının böbrek yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.

Mutfağınızda asla yapmamanız gereken şeyler

Mutfağınızda asla yapmamanız gereken şeyler

Mutfağınızda gereken hijyen koşullarını sağlamak istiyorsanız temizlik yapmak dışında da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşte mutfağınızda asla yapmamanız gereken şeyler...

2.04.2020Evdehayat
Sağlıklı bir buzdolabı için bunlara dikkat

Sağlıklı bir buzdolabı için bunlara dikkat!

Her evin olmazsa olmaz beyaz eşyası olan buzdolaplarının yanlış kullanımı gıda kaynaklı hastalık risklerini artırıyor. Soğutma derecesinden rafların yerleşimine, temizliğinden bakımına buzdolabı kullanmanın da incelikleri var.  Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Buzdolabını doğru ve akılcı kullanmak ailenizin gıda kaynaklı hastalık riskini azaltmakla kalmayıp bütçenize de katkı sağlar” diyor.

Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir

Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Tifo hastalığı yüksek ateş, ishal ve kusmaya yol açan ve ölümcül olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Etken mikroorganizma genellikle Salmonella typhi isimli bakteridir. Enfeksiyon sıklıkla kontamine yiyeceklerden ve içme suyundan bulaşır ve el yıkamanın daha az olduğu yerlerde daha yaygındır. Peki Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

24.09.2019Sağlık
Norveç tedirgin: Kusma ve ishalle başladı, 25’i öldü

Norveç tedirgin: Kusma ve ishalle başladı, 25’i öldü

Norveç’te ilk olarak başkent Oslo, ardından da 13 kasabada görülen 40 vakada kusma ve ishal belirtileri ortaya çıkan köpeklerden 25’inin öldüğü açıklandı. Evlerde 500-600 bin arasında köpeğin yaşadığı ülkede, salgın korkusu başladı.

10.09.2019Avrupa
Ülseratif kolit nedir, belirtileri nelerdir

Ülseratif kolit nedir, belirtileri nelerdir?

Ülseratif kolit nedir ve bu hastalıktaki belirtiler nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Kolit kalın bağırsak olarak bilinen kolonu etkileyen bir hastalıktır. İltihaplanma olarak adlandırılan kolit, kalın bağırsakta tahriş ve şişmeye neden olarak buradaki iç astarda ülser denen yaralara yol açar. Peki Ülseratif kolit belirtileri nelerdir? İşte konu hakkında detaylar

6.09.2019Gündem
Besin Zehirlenmelerine Karşı Öneriler

Besin Zehirlenmelerine Karşı Öneriler

Gıda zehirlenmeleri riski yaz aylarında artıyor. Mikroorganizmalar sıcak havalarda çok daha kolay ve kısa sürede çoğalabiliyor. Mikroorganizma sayısı arttıkça ise hastalığın hızı ve etkileri de aynı şekilde artış gösteriyor. Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek alınabilecek önlemleri anlattı.

Havuzlar Sayısız Enfeksiyona Sebep Olabiliyor

Havuzlar Sayısız Enfeksiyona Sebep Olabiliyor

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, yaz aylarında sıkça tercih edilen havuzların neden olabileceği; ishal, mantar ve enfeksiyon hastalıklarına karşı uyardı.

Organik diye satılan gıdalar öldürebilir

Organik diye satılan gıdalar öldürebilir

Sağlıksız saklanan gıdalardaki tehlikelere dikkati çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Öztaş, gıda terörünün can kayıpları gibi ağır sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

11.07.2019Sağlık
ABD’de vatandaşlara iguana öldürme çağrısı

ABD’de vatandaşlara iguana öldürme çağrısı

ABD’de yetkililer, iguana sayısında görülen artışa karşı önlem olarak vatandaşlara ’iguanaları öldürün’ÿçağrısı yaptı.

4.07.2019Dünya
Havuza Girerken Bunlara Dikkat Edin

Havuza Girerken Bunlara Dikkat Edin!

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan havuzlardaki yoğunluk, bu eğlenceyi can sıkıcı bir hale getirebilir. Ortaklaşa kullanılan havuzlarda temizlik ve dezenfeksiyonun yeterince yapılmamasının oluşturduğu risklere dikkat çeken uzmanlar, kapılabilecek enfeksiyonlara karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, havuz enfeksiyonları hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Yazar Sonuçları

Besinlerin Yanlış Kullanımı

Besinlerin yanlış kullanımı sonucu insana geçen bazı hastalıklar bulunuyor.

11.05.2021

Sokağı da doğayı da kirletiyor

Uzun süreli bir kapanmanın tam ortasındayız.

8.05.2021

Menemen tartışmasına Somer Şef'ten yeni boyut: Sabah soğansız öğleden sonra soğanlı

Ünlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...

14.12.2020

Tüp bebek tedavisinde faydalı yiyecekler ve yenmemesi gerekenler

Her bireyin sağlıklı ve dengeli beslenmesi, sağlıklı bir yaşam için gerekliliktir. Beslenmenin ve yaşam tarzının gebelik üzerine etkileri günümüzde net olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle gebe olan kadınlar ve gebelik planlayan çiftler için beslenme daha da önemlidir. Tüp bebek tedavisi gören hastalarda tedavi başarısını etkileyen faktörlerden biri de beslenme şeklidir. Aşağıda kısırlık problemi olan ya da tüp bebek tedavisi gören hastalarının bilmesi gereken beslenmeyle ilgili ipuçlarından bahsedeceğim.

31.10.2020

Gebelik dönemi uzak durulması gereken besinler

Hamilelikte kişinin öğrenmesi gereken ilk şeylerden bir beslenmedir. Aslında gebelik öncesinden başlayan ve bu şekilde devam etmesi gereken bir beslenme düzeni olmalıdır.

22.10.2020

Hamilelikte evcil hayvan (kedi, köpek, kuş) bakımı

Başta Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere ailelerin önemli bir kısmında evde bir veya daha fazla sayıda evcil hayvan bulunmaktadır. Hamilelik ve takip eden bebek bakımı döneminde bu evcil hayvanların evde bulunmaları çoğunlukla bir soruna yol açmaz. Ancak yine de bazı noktalara dikkat etmek muhtemel olumsuz durumları önlemek açısından önemlidir.

19.09.2020

Yüzünüzü yıkadıktan sonra kirli havlu kullanmak, başınızı klozete sokmaktan daha kötüdür

Tezgâhları ve sürekli dokunulan yüzeyleri temizlemek güzel bir alışkanlık ancak bakteriler aklınıza gelmeyen yerlerde yaşıyor olabilir. En çok da mutfak ve banyo havlularında. Yüzünüzü, ellerinizi ve vücudunuzu kirli bir havluyla kurularken tekrar düşünün.

30.08.2020

Salgın, Çevre Krizi ve Hayvan Çiftlikleri

Bugün Dünya Çevre Günü… Gezegendeki kullanılabilir toprakların %83’ünü, sera gazı salımının %58’ini, su kirliliğinin %57’sini, hava kirliliğinin %56’sını, temiz su kıtlığının %33’ünü yediğimiz hayvansal yiyecekler oluşturuyor.

6.06.2020

Koronavirüs Vegan Olmamamızdan mı Başımıza Geldi?

Hastalıklar olduktan sonra sonuçlarıyla ortalık kaynıyorken nedenlere bakmak gerektiğini kaçırabiliyoruz. Korona, tıpkı kuş gribi, salmonella, deli dana, influenza, koli basili gibi ilk önce hayvanlardan insanlara bulaşan virüsler. Burayı kaçırıyoruz. Konu insanların hayvanları yemek amaçlı görmeleri.

14.03.2020

Bizim çocuk koronavirüs kapar mı

Koronavirüs kapımıza kadar dayandı. Bugüne kadar korunma tedbirlerine sokakta pek rastlamazken, son bir haftada maskeyle gezen insanların sayısında gözle görülür artış var. Demek ki toplum olarak dikkat etmeye başlıyoruz.

28.02.2020

Takipçilerimin beni zevkten dört köşe eden yaratıcı korkuları

Takipçilerimin belli bir kısmında öyle ilginç ve yaratıcı korkulara denk geliyorum ki...  Kimileri bu korkularını sosyal medya paylaşımlarım sonrası bana soru olarak yöneltiyor. İşte o zaman ben de zevkten dört köşe oluyorum.

2.02.2020

Pişirmeden önce okuyun!

Çiğ tavuk yıkanır mı? Kaç derecede mikroplar ölür? Salmonella kesme tahtasından yayılır mı? Tavuk ve gıda hijyeni hakkında bilmeniz gerekenler burada...

1.09.2019

Buzdolabı değil fakirin mutfağı bayram etsin

Müslüman milletlerin mezhep inançlarına göre Kurban kesmek sünnet veya vacip olarak kabul edilir.

9.08.2019

Yumurtanın kabuğu da faydalı

Peki, bu kadar faydalı olan yumurta kabuğu nasıl tüketilmeli?

4.07.2019

Kişniş nedir? Kişnişin faydaları nelerdir?

Kişnişin faydalı baharatlar listesinde üst sıralarda yer aldığını söyleyen Dr. Dyt. Gamze Şanlı Ak, kişnişin faydalarını anlattı.

23.06.2019