Fıstık haberleri sayfasında Fıstık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6538 Fıstık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vitamin, mineral, posa, protein kaynağı olan kuruyemişler ve tohumlar adeta birer sağlık kaynağı. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kalp sağlığından kansere, cilt güzelliğinden nörolojik bozukluklara kadar birçok alanda bu besinler çok etkili. Diyetisyen Betül Serttaş konu hakkında bilgiler verdi. İşte vücudumuza faydaları kanıtlanmış kuruyemişler…
#Kuruyemiş'Yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasadı öncesi arazi sahipleri, hırsızlık olaylarına karşı olağanüstü tedbirler aldı. Motosikletle ya da yaya olarak devriye atan bekçiler, 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutuyorlar. Fıstığın değeri ile artan hırsızlık olaylarına karşı böyle bir yöntem geliştirildiğini anlatan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, günlük 1000 TL karşılığında arazilerde bekçilerin görev yaptığını belirtti.
#GAZİANTEPHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#FıstıkBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#BatmanTürkiye genelinde birbirinden farklı fıstık çeşidi bulunmaktadır. Özellikle soslu, kavrulmuş ve çiğ fıstık sevilerek tüketilmektedir. Fıstık kilo aldırır mı? Diyette soslu, kabuklu, kavrulmuş ve çiğ fıstık yemek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#EğitimBaklava üreticileri artan fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Son bir ayda fıstık 240 liradan, 440 liraya çıktı. Fiyatlar spekülatif şekilde yükseltildi. Bu hem ülkemize hem de sektöre zarar veriyor” yorumunu yaptı.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri Derneği‘11 ayın sultanı ramazan’, ramazanın sultanlarından biri de güllaç... İçine ceviz de konuyor, Antep fıstıklısı da yapılıyor... Hafifliği ve lezzetiyle yeri ayrı, her zaman da bulunamıyor. Ramazanın son haftasına girerken sütünü iyi çekmiş, şeker kıvamı doğru ve iç malzemesi bol tutulmuş lezzetli güllaçların peşine düştük. Jürimize en beğendiği adresleri sorduk.
#GüllaçBatman yöresinde 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın hasat döneminin başlamasıyla birlikte, arazilerdeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Bekçiler, geceleri bahçelerin çevrelerinde av tüfekleriyle ağaçlardaki mahsulün çalınmaması için nöbet tutuyor.
#Batmanİşim dolayısıyla sürekli geziyorum. Tanıdığım ve sevdiğim yerler dışında yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyorum. Ülkemizde turizm sektörüne olumlu katkıda bulunan yerleri desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Sizin için beğendiğim otelleri butik ve yıldızlılar olmak üzere iki kategoriye ayırarak bir ilkbahar listesi hazırladım. Farklı rotalardan, farklı zevklere hitap eden yerler olmasına özen gösterdim. Ülkemizde keşfedecek çok fazla güzellik var. Bu listedeki tüm oteller baharı doyasıya hissedip güneşi huzurla selamlayacağınız yerler.
#İlkbaharAdana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5'inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.
#BaklavaAdana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Kurban Bayramı öncesi satışa sunulan baklava çeşitlerini, mikrobiyolojik açıdan laboratuvarda inceledi. Kentte 20 işletmeden aldığı örnekler üzerinde çalışan Prof. Dr. Işıl Var, bunların 5'inde yaşlı ve çocuklarda ölüme bile neden olabilen dışkı kökenli koli basili E.coli ile karşılaştıklarını söyledi.
#BaklavaFarklı damak tatlarına hitap eden lezzet duraklarıyla ünlü Kopenhag’ı bu kez çok sevdiğim iki şef arkadaşım; Umut Sakarya ve 3 Michelin yıldızlı Restaurant Jordnaer’in sahibi ve şefi Eric Kragh Vildgaard’la gezdim. Kuzey mutfağı devriminin fitilinin ateşlendiği şehirde, en iyi burgerciden dondurmacıya, peynirciden atıştırmalığa gastronomi turuna çıktık.
#Ebru ErkeDENİZ Seki, verdiği 15 kilonun ardından yaz konserleri için iddialı olduğunu söyledi. Serhat Tekin’in programına konuk olan şarkıcı, “Modacım Gülşah Saraçoğlu kilo vermemden ötürü aşırı mutlu. O benden daha heyecanlı beni sahneye hazırlarken. Bu yaz modern, Avrupai ve daha cesur bir Deniz Seki olacak sahnede” dedi.
#Deniz SekiTadı ve yüksek besin değeriyle mutfağımızın baş tacı olan baklagiller... Yöreden yöreye değişen tariflerle, farklı malzemelerle bir araya getirip çorbadan tatlıya çeşitli hallerini sofralarımızdan eksik etmiyoruz. Şef Doğa Çitçi ve şef Faruk Mehmet Yardımcı birbirinden iştah açıcı baklagilli tariflerini bizimle paylaştı. Hem klasik hem de modern dokunuşlu önerilerin arasında çorba, salata ve tatlı da var!
#Melis YılmazDünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden biri olan Mavi Bayrak’ta Türkiye yine önemli bir başarıya imza attı. Bu yıl 577 plaj, 29 marina, 18 turizm teknesi ve 8 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Türkiye dünya sıralamasında bu yıl da üçüncü olurken, listeye 3 sürpriz il ve 10 yeni plaj daha eklendi. İşte detaylar...
#Mavi BayrakYaygın olarak kullanılan pesto sos, makarnadan pizzaya birçok tarifte kendine yer buluyor. Marketlerde hazır olarak satılsa da evde kendi sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Üstelik birkaç adım da kolayca yapılıyor. Peki Pesto sosu nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Pesto Sos TarifiBir dönem sosyal medyayı kasıp kavuran Dubai çikolatası bugün sadece bir çikolatadan ibaret değil. Antep fıstığı, kadayıf, çikolata ve tahinden oluşan bu lezzet patlaması artık başka tatlılarda da karşımıza çıkıyor. Bu malzemeler trileçeden cheesecake’e, cookie’den magnolia’ya kadar birçok tarife girdi.
#Pınar TahirlerBedenimizi yaza hazırlıyoruz, hafiflemek istiyoruz ama tatlı krizleri çoğumuzun yakasını bırakmıyor. Bu durumla başa çıkmaya çalışırken kendinize nazik olun. Küçük değişiklikler büyük fark yaratabilir. Önemli olan bu süreci ‘yasak listesi’yle geçirmemek, bir dönüşüm yolculuğu olarak görmek. İşte tatlı isteğini azaltacak 10 öneri.
#Berrin YiğitMayıs ayına girmiş olmamıza rağmen bahar mevsimi henüz tam anlamıyla etkisini göstermiş değil. Soğuk ve yağışlı geçen nisanın ardından, birçok bölgede vatandaşlar güneşli ve sıcak havaları sabırsızlıkla bekliyor. Ancak meteoroloji verilerine göre, bu ay itibarıyla yavaş yavaş ısınma trendi başlayacak. Peki, mayıs ayında bizi nasıl bir hava durumu bekliyor?
#Hava DurumuKanal D’nin sürükleyici hikayesi ve yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken iddialı dizisi Eşref Rüya, kendi gündemini yaratmaya devam ediyor. Dizinin karakterleri, prodüksiyon kalitesi, oyunculuk performansları ve ihtişamlı mekanları kadar dikkat çeken bir detay da fıstık yeşili Cadillac. Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Eşref Tek karakterinin gözü gibi baktığı ve asla vazgeçemediği klasik otomobil, kendi fan kitlesini yarattı. Sosyal medyada otomobille ilgili yapılan yorumlar, oyuncularla yarışır hale geldi.
#Eşref RüyaKanal D'nin sürükleyici hikayesi ve yıldızlardan oluşan oyuncu kadrosuyla dikkat çeken iddialı dizisi Eşref Rüya, kendi gündemini yaratmaya devam ediyor. Dizinin karakterleri, prodüksiyon kalitesi, oyunculuk performansları ve ihtişamlı mekanları kadar dikkat çeken bir detay da fıstık yeşili Cadillac. Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı Eşref Tek karakterinin gözü gibi baktığı ve asla vazgeçemediği klasik otomobil, kendi fan kitlesini yarattı. Sosyal medyada otomobille ilgili yapılan yorumlar, oyuncularla yarışır hale geldi.
#Eşref RüyaYaz yaklaştıkça daha ‘sıkı’, fit bir görünüme sahip olma arzumuz artmış olabilir. Ama zaman zaman kendini gösteren tatlı krizleri ne olacak? Aslında şerbetli tatlılara, paketli ve bol kalorili seçeneklere yönelmeden de tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Formumuzu korurken tatlı krizleriyle başa çıkabilmek için 5 diyetisyenden hem lezzetli hem düşük kalorili 5 tarif aldık.
#SağlıkTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Önümüzdeki yıl da bu ağaçların tekrar verime geçebilmesi için yapılması gereken şeyler var. Bu nedenle, bu süreçlerin kulaktan dolma bilgilerle değil; Bakanlığımızın, tarım il müdürlüklerinin belirttiği şekilde yapılmasını özellikle istirham ediyoruz. ‘Artık bundan bir şey olmaz’ deyip aslında yapılabilecek çok şey varken, bu ağaçların gelişigüzel budanması, kesilmesi gibi uygulamalardan özellikle uzak durulmasını istiyoruz” dedi.
#İbrahim YumaklıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışını yaptığı Siirt-Kurtalan Yolu ve Siirt Havaalanı Bağlantı Yolu'na ilişkin, "Hizmete sunduğumuz bu projeyle seyahat süresini 14 dakikaya düşürerek zamandan 163 milyon lira, akaryakıttan ise 43 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren karbon salınımını 2 bin 541 ton azaltarak doğanın korunmasına katkıda bulunacağız." dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca Siirt'in Kurtalan ilçesinde son bulan demiryolu hattının yapılacak yeni hat ile Siirt'e ulaştırılacağının müjdesini verdi.
#Siirt-Kurtalan Demiryolu ProjesiBuz mavisi, pudra pembesi, tereyağı sarısı ve mint yeşili radarımıza girmiş durumda. Yumuşak başlı, romantik ve bir o kadar da narin havası olan bu pastel tonlar sezonun en popüler renklerinden. Peki, bahar güneşiyle birlikte bu tatlı tonları gardırobunuza taşımaya hazır mısınız?
#Neslişah AygörenAlmanya’daki süpermarketlerde Pringles marka cips kutularının ters yerleştirildiği fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu. “Buy from EU” (AB’den Satın Al) adlı 200 binden fazla üyesi olan bir Reddit grubu, ABD’nin Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik ek gümrük vergileri tehdidine tepki olarak Amerikan ürünlerini boykot etme çağrısı yapıyor.
#AlmanyaSoya sütü meme kanseri riskini artırabilir, yağsız gıdalar yüksek yağlı gıdalardan daha sağlıklıdır, veganlar ve vejetaryenler protein açısından yetersiz besleniyorlar, tüm yağlar kötüdür ve çok daha fazlası... Beslenmeyle ilgili bazı yanlış fikirler birçok kültürde yer etmiş durumda. Beslenme uzmanları ‘ortadan kalkmasını istedikleri’ beslenme efsanelerini ve nedenlerini anlattı.
#Beslenme EfsaneleriNapolyon’un baklava sevgisi, tarihsel bir rivayet olarak anılır ve Osmanlı ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşimlerin bir göstergesi olarak ilginç bir hikaye sunar. Bu hikayeye göre, Osmanlı İmparatorluğu ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkiler sırasında baklava, Napolyon Bonapart’ın dikkatini çeken Osmanlı mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olur.Fransız diplomatlar ve tüccarlar, Osmanlı ziyaretlerinde sarayın mutfak kültürünü deneyimleme şansı bulmuş ve baklava gibi ikonik lezzetleri ülkelerine taşımışlardır. Rivayetlere göre Napolyon, baklavayı tatmış ve bu tatlının incecik yufkaları, bol tereyağı, enfes şerbeti ve ceviz ya da fıstık dolgusu ile büyülenmiştir. Baklava, Napolyon’un sofralarında Fransız mutfağının zarafetiyle birleşerek adeta Doğu ve Batı kültürlerinin bir harmanını temsil eder hale gelmiştir.
#Napolyon Bonapart