Mühendis kardeşlerden ‘sağlıklı’ girişim

Güncelleme Tarihi:

Mühendis kardeşlerden ‘sağlıklı’ girişim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 07:00

Endüstri mühendisi Mustafa Can Gider ve gıda mühendisi Gamze Kavaz, tüketici taleplerini ve değişen trendleri takip edip yeni bir yolculuğa çıktı. İki kardeşin 2015 yılında kurduğu sağlıklı atıştırmalık markası aldığı yatırımlarla güçlendi. 8 ürünle başlayan yolculukta 80 ürün ve 30 bin satış noktasına ulaşan girişimciler, bugünlerde üretim tesisini 5 kat büyütmeye hazırlanıyor. Hedefleri ise Türkiye’den doğan global bir marka olmak.

Haberin Devamı

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayatın birçok alanında kalıcı izler bıraktı. Hiç olmadığı kadar sağlık konusuna odaklanılan bu dönemde, sağlıklı atıştırmalıklar da daha çok tercih edilmeye başlandı. Tüketicinin değişen talep ve beklentileri bu alanda faaliyet gösteren markaların büyümesine ivme kazandırdı. Bunlardan biri de Gamze Kavaz ve Mustafa Can Gider kardeşler tarafından kurulan Fellas oldu. Gelin markanın kuruluş hikâyesini, büyüme yolculuğunu ve yeni dönem hedeflerini Mustafa Can Gider’den dinleyelim...

Mühendis kardeşlerden ‘sağlıklı’ girişim

DEĞİŞEN TALEBİ GÖRDÜ

Mustafa Can Gider, kurumsal çalışma hayatından girişimciliğe geçişlerini şöyle anlattı: “Ben ve Gamze, mühendis iki kardeşiz. Benim endüstri mühendisi olarak, Gamze’nin de gıda mühendisi olarak kurumsal ve uluslararası şirketlerdeki edindiğimiz tecrübelerimizi birleştirerek ortak bir hayalin peşinden koşmaya karar verdik. Bu doğrultuda, tüketici ihtiyaçlarını ve dünyadaki trendleri takip etmeye başladık. Her geçen gün, zamanın, insan hayatındaki önemi hızla artıyor ve yoğun hayat temposunda öğün hazırlamak ve tüketmeye ayrılan zaman kısalıyordu. Biz de sağlıklı, pratik ve fonksiyonel gıdalara odaklandık. Fellas’ın temelleri 2015 yılında bu yaklaşımla atıldı.”

Haberin Devamı

Mühendis kardeşlerden ‘sağlıklı’ girişim

İKİ KEZ YATIRIM ALDI

Aldıkları yatırımlara da değinen Gider, “Kuruluş yılında fikrimize ve vizyonumuza güvenen bir melek yatırımcıdan, ilk çekirdek yatırımımızı aldık. Bu yatırım, bizim hayallerimizi somutlaştırmamıza çok büyük bir katkı sağladı. Fellas markasını tüm dünyaya duyurma hedefimizi gerçekleştirmek adına 2023 yılında yeni bir yatırım turuna çıktık. Keyifli ve yoğun geçen süreç sonunda, Neo Portföy Yönetimi A.Ş. Beşinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu çatısı altında toplanan yatırımcıların katıldığı yatırım turunu başarılı bir şekilde sonuçlandırdık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘YÜZDE 750 BÜYÜDÜK’

Hem yatırımlar hem de tüketicinin ilgisi ile hızlı bir büyüme sağladıklarını söyleyen Gider, “Kurulduğumuzda 8 ürünümüz vardı. Ar-Ge ekibimizin yoğun çalışmasıyla her yıl portföyümüze yeni ürünler ekleyerek bugün 80’den fazla ürüne ulaştık. Ulusal, yerel ve indirim marketleri başta olmak üzere 30 binden fazla noktada tüketici ile buluşuyoruz. Aynı zamanda hem kendi web sitemiz hem de pazaryerinde yer alıyoruz. 2 yılda yüzde 750 büyüdük. Pandemi de bunu destekledi. Bu dönemde tüketici sağlıklı ürünlere yöneldi. Sonrasında sağlıklı ürünün lezzetli de olduğunu görünce hayatlarında kalıcı olduk” diye konuştu.

“Sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz” diyen Gider, “İstiyoruz ki tüketici bir ürün alırken içindekiler bölümüne baksın, bilinçli tercih yapsın. Zaten bu bilinç arttıkça pazar da biz de büyürüz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ FABRİKA İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

-İstanbul Maltepe’de üretim yaptıklarını dile getiren Mustafa Can Gider, yatırım turu sonrası yeni fabrika ile üretimi büyütme kararı aldıklarını söyledi. Gider, “2024 yılı içerisinde İstanbul Sancaktepe’de 5 kat daha büyük bir tesise yerleşiyor olacağız. Bu sayede 90 kişi olan ekibimiz de büyüyecek. Yüzde 65 kadın ağırlıklı olan personel sayımızı 250 kişinin üzerine çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Mühendis kardeşlerden ‘sağlıklı’ girişim

Fellas, protein ve meyve barlar ile başladığı ürün gamına, kahvaltılık kategorisinde granola, müsli, fıstık ezmesi gibi ürünleri de ekledi.

HEDEF DÜNYA MARKASI OLMAK

Haberin Devamı

-Yurtiçinde kısa zamanda önemli yol kateden marka ihracata odaklanmayı ve Türkiye’den doğan global bir marka olmayı hedefliyor. Geçen yıl ihracata başladıklarını belirten Gider, yeni dönem hedefleri için şunları söyledi: “2023 yılında yakın coğrafyaya ihracata başladık. Ciromuzdaki ihracat payı yüzde 5 oldu. Bu yıl ise ihracat payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz. Bir yandan Ortadoğu gibi pazarın büyümediği ülkelerde liderlik yapmayı, diğer taraftan Amerika, İngiltere gibi rekabetin yoğun olduğu ülkelerde ‘biz de varız’ demeyi istiyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!