GeriMutfak Tüyoları Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Baklava yufkası sadece tatlılar için değil tuzlu lezzetler için de kullanılıyor. İşte baklava yufkasıyla yapabileceğiniz lezzetlerden bazıları...

Baklava yufkası her ne kadar baklava yapmak için üretilse de pek çok farklı tarifte de kullanılabiliyor. Sadece tatlı tarifler değil, çıtır çıtır tuzlular da yapmak için baklava yufkası en iyi malzemelerden. İşte bazı öneriler...

Gözleme

Peynirli, patatesli ya da ıspanaklı isteğinize göre bir iç harç hazırlayın. Baklavalık yufkanızı sıvı yağ ile yumuşatıp arasına harçtan ince bir katman halinde koyun. Zarf şeklinde katlayarak az yağlı tavada kızartın.

Kıymalı Kol Böreği

Yapımı oldukça zahmetli olan kıymalı kol böreği, baklavalık hazır yufka ile oldukça pratik hale geliyor. Öncelikle soğan, kıyma, dolmalık fıstık, karabiber ve tuzdan oluşan bir harç hazırlayın. Bu harcı tavada çok kurutmayacak biçimde kavurun. Harç pişerken, baklavalık yufkanızı açın. Erittiğiniz tereyağı ile suyu karıştırarak yufkanızı ıslatın. Arasına harcı doldurarak silindir biçiminde sarın. Tereyağı-su karışımını en üste sürerek 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya dek pişirin.

Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Peynirli Sufle

Peynirli suflenin yapımı için baklavalık yufkanızı muffin kalıplarına 2 kat halinde sererek fırınlayın. Çok fazla kızarmadan hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır. Bu arada bir kapta yumurta, rendelenmiş eski kaşar, ezine, tulum peynirleri ile maydanozdan oluşan bir harç hazırlayın. Hafifçe pişmiş baklavalık yufkalarınızın içerisine harcı yerleştirin. En son bir parça baklavalık yufka ile üzerini örterek kızarıncaya dek tekrar fırınlayın.

Katmer

Baklavalık yufkanızı açarak üzerini tereyağı-su karışımı ile ıslatın. Arasına parça kaymak, şeker ve çekilmiş Antep fıstığı içinden oluşan harcı koyun ve zarf biçiminde katlayın. Az yağlı tavada iki yüzünü de kızartarak pişirin.

Elmalı Pasta

Elmaları soyup rendeleyin. İçine ceviz, tarçın ve kuru üzüm ekleyerek suyunu çekene dek iyice pişirin. Baklava yufkanızı açarak arasını sıvı yağ ile yağlayın. İçine soğuttuğunuz elmalı harcı doldurup sarın. Parmak büyüklüğünde parçalar keserek fırınlayın. Pudra şekeri serperek servis edin.

Artan baklava yufkalarını değerlendirmek için birkaç basit tüyo

Fındık Lahmacun

Kıyma, soğan, domates rendesi ve salça ile bir harç hazırlayın. Baklavalık yufkalarınızı geniş ağızlı bir fincan ile yuvarlak biçimde kesin. 2 tanesini arasına su serperek yapıştırın ve üzerine kıymalı harcınızı sürün. 190 derecelik fırında üzeri pişene kadar fırınlayın.

Tahinli Kurabiye

Baklavalık yufkanızı şeritler halinde kesin. Arasına ceviz, tahin ve şeker serperek çok sıkı olmayacak biçimde sarın. Parmak boyutlarında keserek üstü kızarıncaya dek fırınlayın. Pudra şekeri serperek servis edin.

Muska Tatlısı

Muska tatlısı için öncelikle 1 yemek kaşığı unu 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 8 yemek kaşığı şeker, 1 litre süt ekleyerek iyice çırpın ve kıvamlı bir muhallebi haline getirin. Şeritler haline getirdiğiniz baklavalık yufkanın içerisine soğumuş muhallebiyi doldurarak muska şeklini vererek fırınlayın.

False