EKSTRA
MENÜ

Et Pişirme Teknikleri

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 124 haberi bulunmuştur.

Et Pişirme Teknikleri Haberleri

Lokum Gibi Bir Et Pişirmenin Püf Noktaları

Lokum Gibi Bir Et Pişirmenin Püf Noktaları

Et, Türk mutfağının en çok tüketilen besinlerinden biri.

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.

Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Sağlığınızdan olmayın... Kurban eti pişirirken bunlara dikkat

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanı daha sağlıklı ve lezzetli bir et pişirmenin püf noktalarını anlattı.

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Lokum gibi yumuşak et pişirmenin 7 sırrı

Kurban Bayramı kapıda… Bayram öncesi lokum gibi et pişirme konusunda ipuçlarına ne dersiniz? Bu bilgileri mutlaka bir kenara not edin.

24.07.2020Sağlık
Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Lezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.

24.07.2020Sağlık
Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Evde harika bir et pişirmenin püf noktaları

Evde harika bir et pişirmenin püf noktaları

Güzel pişirilmiş ağızda dağılan bir et için her zaman steakhouse mekanlarını tercih etmenize gerek yok.

5.06.2019Nasil Yapilir
Lokum kıvamında et pişirmek için şef tavsiyeleri

Lokum kıvamında et pişirmek için şef tavsiyeleri

Şef Sidar Budak, doğru et seçimi ve et pişirmenin püf noktalarını anlattı.

5.04.2019Saglik
Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Yemek yapmaya yeni başlayanlara ilham verecek 10 öneri

Sevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!

16 adımda kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları

16 adımda kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları

Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, bu risklerden uzaklaşmak için 16 adımda eti doğru pişirme yöntemine dikkat çekiyor...

7.09.2016Ebeveyn
Mangal sezonu açıldı

Mangal sezonu açıldı

Havaların ısınmasıyla birlikte ‘mangal sezonu’ da açılmış oldu. Haftasonu ormanlık alanlarda ve deniz kenarlarında piknik yapmaya giden vatandaşlar, mangal keyfinin de tadını çıkartıyor. Peki lezzetli bir et yemenin sırrı nedir? İyi et nasıl seçilir ve nasıl pişirilir?

Hangi et türü ne kadar sürede pişer

Hangi et türü ne kadar sürede pişer?

Et yemeği sevenlerin işine yarayacak bilgiler...

9.12.2015Sağlık
Ağırlığınız oranında et tüketin

"Ağırlığınız" oranında et tüketin

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erbaş, kişilerin günde ağırlığı başına bir gram düşecek şekilde et tüketmesi gerektiğini belirterek, "Yani 70 kilo ağırlığında bir kişi, günlük 70-80 gram kırmızı et tüketmeli" dedi.

13.10.2013Sağlık
Mutfağa dair her şey Ocakta MSAda

Mutfağa dair her şey Ocak'ta MSA'da!

Kendi mutfağınızın profesyoneli olun.

1.01.2012Etkinlikler
Türkiyenin önde gelen mutfak eşyaları üretici Korkmaz ve Şef Sidar Budaktan yeni iş birliği

Türkiye'nin önde gelen mutfak eşyaları üretici Korkmaz ve Şef Sidar Budak'tan yeni iş birliği

1972 yılından itibaren Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen mutfak araç gereçleri üreticisi olan Korkmaz, yeni dönem kampanya ve iletişim çalışmaları için Beeves et restoranlarının kurucusu ve şefi Sidar Budak ile anlaştı.

17.02.2021Lezizz
Besinleri Pişirirken Dikkat Kansere Neden Olabilirsiniz

Besinleri Pişirirken Dikkat! Kansere Neden Olabilirsiniz

Türkiye’de ve dünyada en yaygın ölüm nedeni olarak kanser gösteriliyor. Sağlıklı beslenme ile kanser oluşumunun belirli ölçüde önlenebildiğini belirten Doç. Dr. Burak Mil, “Faydalı gıdalar tüketmiş olsak bile bunlara yanlış pişirme yöntemleri uygulayarak sağlığa çok faydalı işler yapmıyoruz” dedi, önemli bilgiler verdi.

4.02.2021İyi Yaşam
Uzmanı tek tek açıkladı… Yaşlılığı ertelemenin 20 yolu

Uzmanı tek tek açıkladı… Yaşlılığı ertelemenin 20 yolu

Yaşlanma sürecinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Dyt. Ramle Düzcan, "Yaşlanma her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Bu süreçte beslenme morbidite ve mortaliteyi etkilemektedir. Yeterli ve dengeli beslenme, yaşlılığa bağlı hastalıkların önlenmesinde, geciktirilmesinde ve tedavi edilmesinde etkin bir rol oynamaktadır" dedi.

28.01.2021Sağlık
Damak çatlatan lezzette etler pişirmeye var mısınız İşte sizi mutfakta unutulmaz yapacak 5 ipucu

Damak çatlatan lezzette etler pişirmeye var mısınız? İşte sizi mutfakta unutulmaz yapacak 5 ipucu

Et pişirmek biraz sanat ve biraz da bilim işi. Göze hitap etmesinden, ağızda dağılan yumuşak kıvamına kadar, etinizi unutulmaz kılacak birkaç sırrımız var. İşte detaylar…

Doğru pişirme teknikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirecek adımlar

Doğru pişirme teknikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirecek adımlar

Yanlış pişen besinlerin vitamin ve mineral değerini kaybettiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Ecem Ocak, uzman tavsiyesi olmadan tüketilen takviye gıdaların zararlarından bahsetti ve doğru beslenme önerilerinde bulundu.

11.12.2020Kadın
Uzmanından yaşlılığa bağlı hastalıkları önlemek için önemli tavsiyeler

Uzmanından yaşlılığa bağlı hastalıkları önlemek için önemli tavsiyeler

Her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanan yaşlanma için yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Diyetisyen Ramle Düzcan, yaşlılığı ertelemenin 20 kuralını paylaştı.

30.09.2020Sağlık
Uzmanından yaşlılığı ertelemenin 20 kuralı

Uzmanından yaşlılığı ertelemenin 20 kuralı

Her canlıda görülen, tüm işlevlerde azalmaya neden olan bir süreç olarak tanımlanan yaşlanma için, yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Dyt. Ramle Düzcan, yaşlılığı ertelemenin 20 kuralını paylaştı.

30.09.2020Sağlık
Klasik lezzete farklı yorumlar

Klasik lezzete farklı yorumlar

Bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ‘aşure’ için kazanlar kaynamaya başladı. Bugün hicri takvimin ilk ayı olan muharremin 10’uncu, yani aşure günü. Bu vesileyle jürimize en iyi aşureyi tadabilmek için gidilmesi gereken mekânları sorduk...

MasterChef Türkiye kim kazandı 20 Ağustos MasterClass ödül oyununu kazanan isim ve 32. yeni bölüm fragmanı

MasterChef Türkiye kim kazandı? 20 Ağustos MasterClass ödül oyununu kazanan isim ve 32. yeni bölüm fragmanı

MasterChef ödül oyunu ile heyecan dolu anlara tanık etti. Masterclass eğitimi alan yarışmacılar, 20 Ağustos akşamı şefler karşısına hünerlerini sergiledi. En iyi yemeği yapan bir kişi, şeflerden kendi isminin yazdığı bıçak setini kazandı. Diğer taraftan MasterChef Türkiye'de eleme adayları da belirlenmeye devam ediliyor. İşte, MasterChef Türkiye son bölümde yaşananlar ve ödül oyununun kazanan isim hakkında detaylı bilgiler

21.08.2020Televizyon
Yeni eğitim dönemi yaklaşıyor… Pandemi döneminde çocukları okula gönderirken bunlara dikkat

Yeni eğitim dönemi yaklaşıyor… Pandemi döneminde çocukları okula gönderirken bunlara dikkat!

Koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçen ve Haziran ayında kapatılan okullar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı en son açıklamaya göre 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle yeniden açılacak. 21 Eylül’de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı yeni eğitim yılında pek çok düzenleme olsa da ailelerin aklında “Çocuklarımızı nasıl koruyacağız” sorusu yer alıyor. Durumun hem psikolojik hem de sağlık tarafını sizler için detaylıca ele aldık.

14.08.2020Eğitim
Dönerin kıvamına dikkat Yanarsa kanser çiğ kalırsa ishal yapıyor

Dönerin kıvamına dikkat! Yanarsa kanser çiğ kalırsa ishal yapıyor

Türklerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan döner, uygun koşullarda pişirilmezse insan sağlığını tehdit ediyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, fazla pişirilen dönerin kanserojen risk taşıdığını vurgulayarak, çiğ olarak tüketilirse de başta ishal olmak üzere mide ve bağırsak rahatsızlıklarına yol açtığını söyledi.

2.10.2019Sağlık
Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı?

Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!

Eti yumuşatmak için uygulayabileceğiniz 5 temel teknik

Eti yumuşatmak için uygulayabileceğiniz 5 temel teknik

Et pişirirken yemeğe uygun et seçimi kadar o eti nasıl işlediğiniz de önem kazanıyor. Özellikle büyük parça etlerde pişirmeden önceki yumuşatma aşaması leziz bir yemek için çok önem taşıyor. Etinizi yumuşatmak için kullanabileceğiniz birden fazla teknik mevcut. En işe yararlarını aşağıda listeledik…

Genlerinizin kaderiniz olmadığını hiç düşündünüz mü

Genlerinizin kaderiniz olmadığını hiç düşündünüz mü?

Uzun yıllardır “bütünsel sağlık” ve “Well-Aging” danışmanlığı yapan, ülkemizde alanının öncü eğitmenlerinden Ayurveda Uzmanı Ebru Şinik’in yeni kitabı “Genleriniz Kaderiniz Değildir”, okurlarına yeni bir ufuk açıyor.

3.10.2018Etkinlikler
A’dan Z’ye füzyon mutfağı

A’dan Z’ye füzyon mutfağı

Farklı tatlar keşfetmeyi sevenlerin son yıllardaki tercihi füzyon mutfağı. Birbirinden ilginç lezzetleri sentezleyen bu mutfağı yakından tanıyalım.

Nasıl kilo verilir Kilo vermek için yapılması gerekenler

Nasıl kilo verilir? Kilo vermek için yapılması gerekenler

Havaların ısınması ve yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte, kilo verme yöntemleri tekrar gündem oldu. Yaza fit ve sağlıklı bir vücutla girmek isteyen vatandaşlar, sağlıklı kilo verme tekniklerini ve kilo verirken yapılması gerekenleri araştırıyor. Düzenli egzersiz ve sağlıklı bir beslenme planıyla kilo vermek hiç de zor değil. Peki, nasıl kilo verilir? Kilo vermek için ne yapmak gerekir?

25.04.2018Sağlık
Butcha Steakhouse’dan ramazana özel menüler

Butcha Steakhouse’dan ramazana özel menüler

Park Dedeman Levent’te yer alan İstanbul’un büyüleyici güzelliklerinin yanı başında barok tarzda dekore edilen Butcha Steakhouse, Ramazan ayına özel olarak hazırladığı menülerini misafirlerin beğenisine sunuyor.

26.05.2017Etkinlikler
Fransız mutfağına özgü lezzetler

Fransız mutfağına özgü lezzetler

Dünyada adından söz ettiren sayılı mutfaklardan biri olan Fransız mutfağının en lezzetli yiyeceklerini tanımaya ne dersiniz?

Dünyaca ünlü şefler: Sicilya’nın domatesi Milano’dakinden çok Çanakkale’dekine benzer

Dünyaca ünlü şefler: Sicilya’nın domatesi Milano’dakinden çok Çanakkale’dekine benzer

Çırağan’daki Four Seasons otelinin başaşçısı Sebastiano Spriveri’nin şu sıralar çok ağır bir misafiri var: Sicilya’dan çocukluk arkadaşı şef Prof. Guiseppe Pappalardo (sağda). İki eski dost kafa kafaya verdi, Aqua Restaurant için Sicilya yemekleriyle özel bir mönü ve brunch tasarladı.

26.02.2016Hürriyet Pazar
İşte Türkiyenin en sevdiği yemek

İşte Türkiye'nin en sevdiği yemek

Türkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…

Yazar Sonuçları

Yeni bir sanal çağa doğru

Korona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...

27.06.2020

Twitter kavgası

Fanatik Galatasaraylı işadamı Mehmet Aslan ile Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, spor salonunda kavga etti!

18.12.2013

Yeni dönemde yeni projeler

Covid-19 salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Tam hafifledi mi derken, farklı ülkelerden yeni yaptırımlar ve önlemlerle ilgili haberler geliyor.

26.09.2020

Herkesin gıpta ettiği mutfak: Japonya

Şu anda dünyada en saygı gören mutfak Japon mutfağı. Hafif ve sağlıklı. Mevsimsellik ve ürün kalitesi konusunda adeta saplantılı. Teknik açıdan mükemmel ve mükemmeliyetçi. Hem gelenekçi hem de yenilikleri takip edip özümseyen şefleri var.

13.09.2020

Küçük, hesaplı, samimi ve lezzetli

Uygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.

17.08.2020

Okul çağı çocukları için bağışıklık güçlendirici beslenme önerileri

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayı itibariyle online eğitimle tamamlanan 2019-2020 eğitim öğretim yılı geride kaldı. Virüs hala etkisini yitirmemişken gözler şimdi 21 Eylül günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılında. Doğru maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına ek olarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için beslenme, fiziksel aktivite ve uyku düzeni oldukça önemli.

15.08.2020

Mutfağınızda dünya turu! Tarifleri deneyin...

Başka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...

30.03.2020

Mühendislikten Aşçılığa Giden Yolculuk

Mühendislik okuduktan sonra aşçılığa olan tutkusunun peşinden gitmiş ve adını dünyaya duyurmuş bir master şef ile tanışmaya ne dersiniz? ‘Yedikleriniz Davranışlarınız Olur’ adlı kitabın yazarı ve TV programı sunucusu Deniz Orhun… Önce Amerika’da ve İngiltere’de gastronomi eğitimini tamamlamış sonra da dünyaca ünlü isimlere yemek hazırlayan şefler arasında yer almış.

1.01.2020

Lezzetli ve eğlence dolu sonbahar

Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.

1.10.2019

Balık nasıl pişirilir, öğretin!

Ülkemizin Yüksel gibi önde gelen balık lokantalarının bir genel artısı, bir de genel eksisi var. Artısı, malzeme zenginliği ve çeşit bolluğu. Eksisi ise müşteri beklentilerinin kalite odaklı olmaması ve pişirme tekniklerinin düşük seviyede olması.

29.12.2018

Şehrin en iyi kaburgası ADANA OCAKBAŞI KURTULUŞ

Adana Ocakbaşı, gerçek Adana kebabı yapıyor. Ama sadece kebap değil. Buraya her gidişimde beni mükemmel bir ziyafet karşılıyor. Ne gibi mi?

23.03.2018

Steak deyip geçmeyin iyisini bulmak çok zor

Sadece bizde değil, benzer sorunlarla İspanya’da da karşılaşabiliyorsunuz. Bir gün gözünüzden yaş getirebilen bir ete, ertesi gün aynı lokantada omuz silkebiliyorsunuz. Peki sizin favori ırkınız hangisi?

3.03.2018

Kanal kıyılarında yeni şef restoranları...

Bu yıl bayram tatilini Londra’da geçirdim. “Brexit sonrası kaos, caydırıcı pahalılıkta vizeler, Türkler AB’ye 3000 yılına dek giremez diyen bir başbakan, yabancı düşmanlığı varken orada işin neydi” diyenler çıkacaktır, kızımın orada okuması tabii ki en büyük nedenim. İkincisi sıcaklardan kaçma, üçüncüsü de yeni keşifler...

15.07.2016