EKSTRA
MENÜ

Kurban Eti Nasıl Pişirilir

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 16 haberi bulunmuştur.

Kurban Eti Nasıl Pişirilir Haberleri

Kurban eti nasıl pişirilir Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları

Kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları

Kurban Bayramı'nda et tüketimi oldukça önemli bir konu. Etin doğru bir şekilde pişirilmesi ve tüketimine dikkat edilmeli. Peki kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları...

16.07.2021Sağlık
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli

Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Kurban Bayramında eti birden fazla kez dondurmayın

Kurban Bayramı'nda eti birden fazla kez dondurmayın

Lokanta işletmeciliği yapan Yalçın Şahin Kurban Bayramı'nda et pişireceklerin dikkat etmesi gereken noktaları paylaştı.

Kurban Bayramı’nda et yemeğinize sağlık katın

Misafir ağırlamak geleneksel olarak bayramlarda daha da önem kazanıyor. Buna bağlı olarak da sofralardaki çeşitlilik ve lezzet artıyor. Bunun için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmek için beslenme önerilerinde bulundu.

11.08.2019Sağlık
Kurban etleri yıkanmalı mı İşte cevabı...

Kurban etleri yıkanmalı mı? İşte cevabı...

Kurban Bayramı öncesinde, kurban etinin nasıl saklanacağı ve tüketileceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kamil Bostan, “Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bayramda sofranızdan salata ve yoğurdu eksik etmeyin İşte ideal bayram menüsü

Bayramda sofranızdan salata ve yoğurdu eksik etmeyin! İşte ideal bayram menüsü

Diyetisyen Berna Ertuğ, sağlıklı bir bayram geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kavurma etin hangi parçasından yapılır İşte cevabı...

Kavurma etin hangi parçasından yapılır? İşte cevabı...

Kurban Bayramı yaklaşırken sizin için kurbanlık hayvanların farklı parçalarını nasıl pişirebileceğinize dair kapsamlı bir liste hazırladık. Kurban etlerini parçalamadan ve pişirmeden önce bu rehbere mutlaka bir göz atın…

Kurban Bayramında ne pişirsem diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

'Kurban Bayramı'nda ne pişirsem?' diye düşünmek yerine nefis tariflerimize bir göz atın

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramda kurban kesecekler için de et telaşı başladı. Etleri sağlıklı bir biçimde tüketmek çok önemli elbette ancak bu sırada lezzetten de vazgeçmemek gerekiyor. Sizin için kurban etlerinizle yapabileceğiniz çeşit çeşit tarifler derledik. İşte işkembe çorbasından kaburga dolmasına nefis bayram lezzetleri...

Kurban eti nasıl tüketilmeli, nasıl saklanmalı İşte uzmanından cevaplar

Kurban eti nasıl tüketilmeli, nasıl saklanmalı? İşte uzmanından cevaplar

Kurban Bayramı öncesi kesilen kurbanların doğru tüketilmesi ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, ‘’Kurban etini dinlendirmeden yemeyin. Kesim sonrası kurbanın kanının akması için serin bir yerde en az 1 saat kadar asılı tutulması ya da buz dolu bir kap ya da poşette 15-20 dakika kadar bekletilmesi gerekir. Ayrıca dışarıda et çok kısa süre kalmalı ve derhal dağıtılacak yerlere ulaştırılmalıdır” dedi.

16 adımda kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları

16 adımda kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları

Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, bu risklerden uzaklaşmak için 16 adımda eti doğru pişirme yöntemine dikkat çekiyor...

7.09.2016Ebeveyn
Kurban etini nasıl pişirmek gerekir

Kurban etini nasıl pişirmek gerekir?

İşte kurban etini doğru pişirme yöntemleri...

17.09.2015Sağlık
Kurban Eti Nasıl Saklanmalı ve Pişirilmeli

Kurban Eti Nasıl Saklanmalı ve Pişirilmeli?

Kurban Bayramı'nda etin nasıl pişirileceği, tüketileceği ve saklanacağını bilmek, sağlıklı bir bayram geçirebilmek için büyük önem taşıyor.

Sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır İşte adım adım sura tarifi

Sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım sura tarifi

Sura, Ege Bölgesi’nin büyük bir kesiminde Aydın, Manisa ve İzmir çevresinde yapılan geleneksel et yemeklerinden biri. Kuzu ya da oğlak etiyle yapılan sura, özellikle Kurban Bayramı’nda bayram sofralarını renklendirir. Kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de oldukça iştah açıcıdır. Peki, sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım sura tarifi...

Yazar Sonuçları

Baklavanızın içinde ne var?

Baklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...

23.09.2015

Kutsal yemek aşure

Müslüman toplumlarda mevlit, dini bayramlar, cenaze gibi özel günlere has yemekler pişer, tatlılar yapılır. Aşure de bu tatlılardan biridir.

14.12.2011