MENÜ

Et Tüketimi

Et Tüketimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Et Tüketimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.552 Et Tüketimi haberi bulunmuştur.

Et Tüketimi Haberleri

Sessizce ilerliyor Bu ağrılar geçmiyorsa hafife almayın

Sessizce ilerliyor! Bu ağrılar geçmiyorsa hafife almayın

Sessizce ilerlemesiyle bilinen mide kanseri, Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinden biri. Nedeni tam olarak bilinmeyen mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor. Üstelik karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor. Gastroenteroloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Uysal, bazen tek belirtisinin karın ağrısı olduğu mide kanseri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

7.08.2020Sağlık
Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bayramda Az Et  Bol Yeşillik Tüketin

Bayramda 'Az Et Bol Yeşillik' Tüketin

Kurban Bayramı'nda çok fazla et tüketmek sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tulga Ulus, özellikle kal-damar hastaları ve yüksek tansiyonu bulunanlara az et, bol yeşillik yemelerini öneriyor.

Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.

30.07.2020Sağlık
Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, yağlı et tüketimlerine bağlı olarak kandaki kolesterol seviyelerinin artması damar sertliği hastalarında ciddi rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.

29.07.2020Sağlık
Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

29.07.2020Sağlık
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli

Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun

Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.

Kurban eti yemeden önce kahvaltı yapılmalı

Kurban eti yemeden önce kahvaltı yapılmalı

Kurban Bayramı’nda kızartma, tatlı, hamur işinin yanında sindirimi zor olan et tüketimi de artıyor. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertliğin hem pişirme sırasında hem de sindirimde zorluk yaratacağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek “Özellikle mide ve bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, tercihen haşlama yöntemi ile pişirerek tüketmelidir. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğundan kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyonu olan kişiler de Kurban Bayramı’nda, yağsız ya da az yağlı etleri tercih etmelidir. Kısıtlı miktarlarda et tüketmeli, aşırıya kaçmamalıdır” diyor. Prof. Dr. Binnur Şimşek bayramı rahat geçirmenin püf noktalarını anlattı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda et tüketimine dikkat Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda et tüketimine dikkat Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir

Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.

28.07.2020Sağlık
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Kurban Bayramı
Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Sağlık
Bayramda eti 3 gün arayla tüketin

"Bayramda eti 3 gün arayla tüketin"

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Sağlık
Bayramda fazla et tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir

Bayramda fazla et tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir

Kurban Bayramı sürecinde de öğün düzeni ve porsiyon kontrolüne özen göstermeye devam edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cömert, bayramda et tüketimine ilişkin merak edilenleri anlattı, hem sağlıklı hem de lokum kıvamında et pişirmek için öneriler sundu.

27.07.2020Sağlık
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı?

Bayramlarda kurulan zengin sofralar, birbirinden güzel yemekler, leziz tatlılar kilo sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kilomuzu korumak için kahvaltıyı atlamamak gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Canberk Yaşar, bayram ikramlarının cazibesine kapılmamayı ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.

Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.

24.07.2020Kurban Bayramı
Kurban bayramına özel beslenme tüyoları

Kurban bayramına özel beslenme tüyoları

Dört günlük Kurban Bayramı geldi çattı. Bu yıl buruk geçen Ramazan Bayramı'ndan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını düşündüğümüz Kurban Bayramı tatilinde hem sosyal mesafeye hem beslenmeye dikkat çekmek istiyorum.

24.07.2020Kurban Bayramı
Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Tuz ve baharatı en son ekleyin… İşte en sağlıklı et pişirme yöntemleri

Lezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.

24.07.2020Sağlık
Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Kasap ve kebapçılardan et saklama ve tüketme önerileri

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.

Eti haşlayarak pişirin, yanında bol salata yiyin

Eti haşlayarak pişirin, yanında bol salata yiyin

Kurban bayramı sürecinde fazla et tüketimi mide, kalp hastalıkları, sindirim problemleri ve kilo alımı gibi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bayramda beslenmelerine çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.

22.07.2020Sağlık
Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin 6 püf noktası

Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin 6 püf noktası

Kahvaltı sofraları, özenle lezzetlendirilmiş et yemekleri, şerbetli tatlılar, birbirinden kalorili ikramlar bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı’nı sağlıklı bir şekilde geçirmek için özellikle kronik hastalıkları bulunan kişilerin bayram sofralarında porsiyonlarına dikkat etmesi gerekiyor.

22.07.2020Kurban Bayramı
Hamileler kurban eti yiyebilir mi

Hamileler kurban eti yiyebilir mi?

Okuma kolaylığı ve daha başka kaynaklarda bahsedilen herkesin bildiği klasik bilgilerden daha çok püf noktalarıyla sizlere konuyu özetlemek istiyorum.

22.07.2020Kurban Bayramı
Uzmanından uyarılar… Sağlıklı bir bayram geçirmek için bu önerilere dikkat

Uzmanından uyarılar… Sağlıklı bir bayram geçirmek için bu önerilere dikkat!

Kurban Bayramı’nda et, hamur işi ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle kurban kesiminin hemen sonrasında yenilen kavurma ile bayram boyunca aşırı tüketilen et, sindirim ve kalp-damar sistemi başta olmak üzere genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Diyetisyen Ceyda Nur Çakın, keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için önemli önerilerde bulundu.

21.07.2020Sağlık
Bayramda et tüketimi nasıl olmalı

Bayramda et tüketimi nasıl olmalı?

Kurban bayramında et ve tatlı tüketimi artmaktadır. Sağlıklı bir bayram geçirmek için kırmızı et ve tatlı tüketiminin miktarına ve sıklığına dikkat edilmeli, porsiyon kontrolüne özen gösterilmelidir. Diyetisyen Gülçin Işık, bayramda dikkat edilmesi gerekenleri 10 maddede derledi. Bunlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

21.07.2020Kurban Bayramı
Kurban Bayramında yemeklerinizi hazırlarken bu uyarılara dikkat

Kurban Bayramı'nda yemeklerinizi hazırlarken bu uyarılara dikkat!

Kurban Bayramı’nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor. Özellikle kronik sağlık problemleri yaşayanların daha dikkatli olması gerekiyor. Prof. Dr. İsmet Tamer, Kurban Bayramı’nı sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenleri bizler için sıraladı.

Kabızlığı Engellemek İçin Nasıl Beslenmeliyiz

Kabızlığı Engellemek İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Kabızlığa karşı çay ve kahve tüketiminin azaltılması veya kesilmesi gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, kabızlığın altında birçok nedenin olabileceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

D Vitamini Eksikliği Nedir D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

D vitamini eksikliği, sağlıklı adına vücudun en önemli gereksinimlerinden biridir. D vitamini eksikliği şiddetli belirtilere neden olan, vücutta çok farklı işlevler için kullanılır. Kemiğin ana yapı maddelerinden biri olan kalsiyumun emilebilmesi için D vitaminine ihtiyaç vardır. Sinir sisteminin, kasların aktif olarak etki edebilmesi ve bağışıklığın devam etmesinde önemli görevleri bulunur. Peki D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

22.05.2020Sağlık
Göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer Göz ağrısına ne iyi gelir

Göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

Göz ve göz çevresinde yaşanan ağrı en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Sağ göz ağrısı ve sol göz ağrısı günlük hayattı olumsuz derece etkilerken baş ağrılarına da neden olabilir. Özellikle kontakt türündeki lensleri kullanan kişilerde göz ağrısı şikayetleri bulunuyor. Peki, göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

22.05.2020Sağlık
Mesafeyi aştı, gözaltına alındı

Mesafeyi aştı, gözaltına alındı

Bir Alman aile tarafından evlatlık olarak yetiştirilen Attila Hildmann, Almanya’nın yıldız vegan aşçısı. Kitapları çok satanlar listesinde yer alan Attila Hildmann’ın 2012’de ‘Vegan for Fun’ (Zevk İçin Vegan) adlı kitabı Almanya Vejetaryenler Birliği tarafından ‘Yılın Kitabı’ ödülünü aldı. Başkent Berlin’de iki vegan büfe işleten Attila Hildmann, aykırı çıkışlarıyla da tanınan biri. Korona önlemlerine karşı savaş açan Hildmann, Berlin’de Federal Parlamento önündeki gösteride polis uyarısına rağmen sosyal mesafe kuralına uymadığı için gözaltına alındı.

10.05.2020Avrupa
ABDde corona virüs et fiyatlarını vuracak

ABD'de corona virüs et fiyatlarını vuracak

Corona virüs salgınının et üretimini vurması nedeniyle fiyatların yüzde 20 artacağı tahmininde bulunuldu.

8.05.2020Ekonomi
1 TL’lik gelir iyileşmesi tüketimi 0.28 gram arttırıyor

1 TL’lik gelir iyileşmesi tüketimi 0.28 gram arttırıyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte gıda üretimi bir kez daha önemini gösterirken, Türkiye’nin bu alanda izleyeceği yol haritasını ortaya koyan tarım özel ihtisas komisyonu raporunda ilginç bilgilere yer verildi..

4.05.2020Ekonomi
Salgın döneminde yeterince pişirilmemiş etlere dikkat

Salgın döneminde yeterince pişirilmemiş etlere dikkat!

Koronavirüs salgınında gıda güvenliğinin önemine vurgu yapan Gastronomi Bölüm Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Zeynep Tacer Caba, özellikle et ürünlerinde el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Çiğ ve yeterince pişirilmemiş gıdalar, mikrobiyolojik olarak risk kaynağı olabilir” dedi.

15.04.2020Sağlık
Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Fazla tuz tükettiğimizde vücudumuzda bakın neler oluyor

Yaşam için hayati öneme sahip olan tuz, aşırı tüketildiğinde dosttan düşmana dönüşüp insan sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tuzun gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra antiseptik özelliğiyle mikroplara karşı koruyucu özelliği olduğunu, vücudun sıvı-elektrolit ve asit-baz dengesini koruyarak düşük tansiyonu dengelediğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, ‘Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle uyarılarda bulundu.

9.03.2020Sağlık
Fazla Kahve İçmek Bağırsağı Tembelleştiriyor

Fazla Kahve İçmek Bağırsağı Tembelleştiriyor

Su yerine sıkça çay veya kahve tüketmenin kabızlığa neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, fazla çay ve kahve tüketimine karşı uyardı, kabızlık sorununun altında birçok sebebin olabileceğini söyledi.

10.01.2020İyi Yaşam
Fazla Et Tüketimi Sağlığı Bozabilir

Fazla Et Tüketimi Sağlığı Bozabilir

Yapılan yeni bilimsel çalışmalar kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerini gereğinden fazla tüketilmesi yaşam süresinin kısalmasına neden olduğunu göstermiştir. Diyetisyen Arif Kaçan, gıdaların yeterli ve dengeli miktarda tüketilmesinin son derece önemli olduğunu açıklayarak aşırı et tüketimine karşı uyardı.

Sağlıklı beyin için erkeklere mate, kadınlara adaçayı tavsiyesi

Sağlıklı beyin için erkeklere mate, kadınlara adaçayı tavsiyesi

Sağlıklı bir beyin için erkeklere mate kadınlara ise adaçayı içmesi tavsiyesinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, “Özellikle odaklanma sorunu yaşayan kadınlar için omega-3 içeren adaçayının hafızaya büyük katkısı var. Mate çayı ise erkek fizyolojisine daha uygun” dedi.

17.12.2019Sağlık
Adanada kaçak et uyarısı: Resmi kesimden fazla tüketim var

Adana'da kaçak et uyarısı: Resmi kesimden fazla tüketim var

ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kentteki ruhsatlı 5 kesimhanede veteriner hekim kontrolünde yıllık 20 bin ton küçük ve büyükbaş et kesilirken, vatandaşların bunun 3 katı et tükettiğini söyledi. Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ise kaçak et kesen merdiven altı kasaplara yönelik ihbar hattı kurduklarını, zabıta müdürlükleri, ilçe belediyeleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleriyle gece gündüz denetimler yaptıklarını vurguladı.

14.12.2019Gündem
İşte ülkelerin et tüketim rakamları Bakın Türkiye kaçıncı sırada

İşte ülkelerin et tüketim rakamları! Bakın Türkiye kaçıncı sırada

BeefLive ülkelerin et tüketim rakamlarını açıkladı. 54 ülke içinde bakın Türkiye kaçıncı sırada, ne kadar et tüketimi gerçekleştirdi...

2.11.2019Ekonomi

Yazar Sonuçları

Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?

Kurban bayramında tüm ailenin bir araya gelmesi ve büyük sofralar kurulması dolayısıyla et tüketimi ile bunun yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır.

1.08.2020

Kurban bayramı ve sertifikalı kesiciler

Ortalık kan revan içerisinde kalırdı. Cadde ve yeşil alanlarda kesilen hayvanların işkembesi, dışkısı, kellesi, ayakları, postları ilkel görüntüler oluşurdu. Kurban edilen hayvanlar acemi kasapların elinde acı çekerler, vahşet görüntüleri oluşurdu. 

31.07.2020

Kurban bayramında beslenme önerileri

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor.

29.07.2020

Kurban Bayramı'na Özel Beslenme Tüyoları

Dört günlük Kurban Bayramı geldi çattı. Bu yıl buruk geçen Ramazan Bayramı'ndan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını düşündüğümüz Kurban Bayramı tatilinde hem sosyal mesafeye hem beslenmeye dikkat çekmek istiyorum.

25.07.2020

Hamileler kurban eti yiyebilir mi?

Okuma kolaylığı ve daha başka kaynaklarda bahsedilen herkesin bildiği klasik bilgilerden daha çok püf noktalarıyla sizlere konuyu özetlemek istiyorum.

23.07.2020

Bayramda et tüketimi nasıl olmalı ve nelere dikkat edilmeli?

Kurban bayramında et ve tatlı tüketimi artmaktadır. Sağlıklı bir bayram geçirmek için kırmızı et ve tatlı tüketiminin miktarına ve sıklığına dikkat edilmeli, porsiyon kontrolüne özen gösterilmelidir.

22.07.2020

Enflamasyon

Enflamasyon, vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı kullandığı savunma mekanizması sonucu oluşturduğu yanıttır. Bir nevi cevaptır aslında, bu nedenle kızarıklık, ağrı, ısı artışı, şişkinlik vb. durumlar enflamasyon belirtisidir.

17.04.2020

Dyson Lin’i linç ettiler

Deprem tahminleri yapan, bazılarını da öyle ya da böyle tutturan Tayvanlı Dyson Lin’in Twitter hesabı muhtemelen Türk kullanıcıların şikayetleri üzerine askıya alındı.

4.02.2020

'İyi Yaşamak Hepimizin Ortak Hayali'

Global Wellness Day; Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan, iyi yaşamın tüm insanların hakkı olduğunu savunan uluslararası bir gün. Öyle ki şu an tüm dünyada takvimlere eklendi bile. İşte bu anlamlı günün kurucusu Belgin Aksoy ile Global Wellness Day projesi ve iyi yaşam üzerine sohbet ettik.

13.12.2019
Polikistik over sendromunda beslenme önerileri

Polikistik over sendromunda beslenme önerileri

Son dönemlerde yapılan pek çok araştırmanın, doğru beslenme ile PCOS etkileri azalabilir. İşte bu konuda önemli bilgiler…

14.11.2019