EKSTRA
MENÜ

Et Tüketimi

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 2.782 haberi bulunmuştur.

Et Tüketimi Haberleri

Bayramda en fazla yapılan beslenme hataları nelerdir

Bayramda en fazla yapılan beslenme hataları nelerdir?

Bayramlar beslenme düzenimizin değiştiği özellikle şerbetli tatlı ve hamurişi tüketimimizin arttığı özel günler. Kurban Bayramı’nda bunlara ek olarak et tüketimi de artıyor. Ancak bu yiyecekleri doğru şekilde ve uygun miktarlarda tüketmediğimizde sindirim problemleri, mide ağrısı, kabızlık, şişkinlik, tansiyon yükselmesi gibi bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalınabiliyor. Peki bayramda en sık yapılan beslenme hataları nelerdir? İşte konuyla ilgili detaylar...

21.07.2021Sağlık
Hamileler çiğ ete dokunabilir mi Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı

Hamileler çiğ ete dokunabilir mi? Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı?

Hamileler çiğ ete dokunulur mu sorusu, özellikle Kurban Bayramı dolayısıyla gündemde yer alıyor. Kurban Bayramı'nda sıklıkla ete dokunulmak durumunda kalınılması dolayısıyla çiğ ete dokunulur mu sorusu da gebeler ve ailelerinin gündemini oluşturuyor. Peki, Hamileler çiğ ete dokunabilir mi? Hamilelikte çiğ ete dokunmak zararlı mı? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

20.07.2021Sağlık
Kurban Bayramında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli Uzmanından uyarılar...

Kurban Bayram'ında et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? Uzmanından uyarılar...

Kırmızı et tüketimi Kurban Bayramı ile birlikte artış göstermektedir. Artan et tüketimine tatlı ve şekerinde eklenmesi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Peki bayramda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli?

20.07.2021Sağlık
Kurban eti yıkanır mı Kurban eti nasıl saklanır

Kurban eti yıkanır mı? Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban Bayramı'yla birlikte etin saklanma koşulları ve tüketimiyle ilgili pek çok konu araştırılıyor. Bunlardan biri de tüketmeden önce etin yıkanıp yıkanmayacağı konusu. Peki kurban eti yıkanır mı? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

Kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi

Kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketimi kadar lezzet de oldukça önemli. Bayramda akla ilk olarak kavurma geliyor. Ancak farklı ve leziz yemekler de hazırlayabilirsiniz. İşte kurban eti ile yapabileceğiniz ve denemeniz gereken 10 muhteşem yemek tarifi...

16.07.2021Lezizz Menüler
Kurban eti nasıl pişirilir Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları

Kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları

Kurban Bayramı'nda et tüketimi oldukça önemli bir konu. Etin doğru bir şekilde pişirilmesi ve tüketimine dikkat edilmeli. Peki kurban eti nasıl pişirilir? Hem lokum kıvamında hem de sağlıklı et pişirmenin püf noktaları...

16.07.2021Sağlık
Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli İşte kurban etini dinlendirirken dikkat edilmesi gerekenler

Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? İşte kurban etini dinlendirirken dikkat edilmesi gerekenler

Kurban Bayramı yaklaştığı şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bununla birlikte bazı konularda merak konusu... Bunlardan biri de kurban etinin ne kadar dinlendirilmesi gerektiği. İşte, kurban etini dinlendirirken ve saklarken dikkat edilmesi gerekenler...

Kurban eti ne zaman ve nasıl tüketilmeli Kurban Bayramında sağlıklı beslenmenin yolları

Kurban eti ne zaman ve nasıl tüketilmeli? Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanlar, sağlıklı beslenme konusunda uyarıda bulunuyor. Peki kurban eti ne zaman ve nasıl tüketilmeli? Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin yolları

16.07.2021Sağlık
Kurban Bayramında Et Tüketimi Nasıl Olmalı İşte Bayramda Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı'nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı? İşte Bayramda Beslenmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı'ında günlük beslenme alışkanlıklarının dışına çıkılabiliyor. Bununla birlikte etin doğru şekilde tüketilmemesi bazı problemlere yol açabiliyor. Peki Kurban Bayramı'nda et tüketimi nasıl olmalı? İşte bayramda beslenmede dikkat edilmesi gerekenler...

Göz ağrısına ne iyi gelir ve nasıl geçer Göz ağrısı neden olur Evde göz ağrısına iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

Göz ağrısına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Göz ağrısı neden olur? Evde göz ağrısına iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler

Göz ve göz çevresinde yaşanan ağrı en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Sağ göz ağrısı ve sol göz ağrısı günlük hayattı olumsuz derece etkilerken baş ağrılarına da neden olabilir. Özellikle kontakt türündeki lensleri kullanan kişilerde göz ağrısı şikayetleri bulunuyor. Ağrıyla birlikte gözlerde şişkinlik, batma ve sulanmanın yanı sıra baş ağrısı da meydana gelebilir. Göz ağrısına iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle eve çözüm üretilebilir. Peki göz ağrısına ne iyi gelir? Evde göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı ve baş ağrısına ne iyi gelir? Patates göz ağrısına iyi gelir mi? Çay göz ağrısını geçirir mi? Migren ve göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı ve şişkinliğine ne iyi gelir? İşte göz ağrısının nedenleri ve göz ağrısına iyi gelen öneriler...

10.07.2021Sağlık
Kurban Bayramında sağlıklı et tüketiminin yolları

Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketiminin yolları

Kurban Bayramı'ndan kırmızı et tüketiminin artıyor, bununla birlikte kontrolsüz ve düzensiz beslenmede bazı sağlık problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle bayram sağlık açısından sorunlar yaşamamak için etin tüketimi ve saklanması da büyük önem taşıyor. Peki bayramda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? İşte Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketiminin yolları...

9.07.2021Sağlık
Kurban Bayramında et tüketimi nasıl olmalı İşte Kurban Bayramı için beslenme önerileri

Kurban Bayramı'nda et tüketimi nasıl olmalı? İşte Kurban Bayramı için beslenme önerileri

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Bu da kısa bayram tatilinde bazı sorunlara yol açabiliyor. Peki Kurban Bayramı'nda et tüketimi nasıl olmalı? İşte Kurban Bayramı için beslenme önerileri...

8.07.2021Sağlık
Et demek artık dert demek

Et demek artık dert demek

Son yıllarda ardı ardına yayımlanan raporlar et ve süt ürünlerinin üretimi için yapılan hayvancılığın, gezegene verdiği zarar nedeniyle sürdürülemez olduğunu ortaya koyuyor. Buna rağmen tüm dünyada et tüketimi artıyor.

13.06.2021Hürriyet Pazar
Kedi Ne Yer Yavru Kediler Nasıl Beslenir Ve Kedilerin En Çok Sevdiği Besinler Neler

Kedi Ne Yer? Yavru Kediler Nasıl Beslenir Ve Kedilerin En Çok Sevdiği Besinler Neler?

Kediler insanların çok sevdiği canlılardan biridir. Her insan kedi gördüğünde mutlu olur ve onları sevmeye çalışır. Birçok insan kedi sahiplenerek evinde kedi bakmak ister. Kedilerin hangi besinleri tükettiği birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kedi ne yer? Yavru kediler nasıl beslenir ve kedilerin en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.

3.05.2021Araştırma
Veganlara ve et tüketenlere sorduk: Yapay ete nasıl bakıyorsunuz

Veganlara ve et tüketenlere sorduk: Yapay ete nasıl bakıyorsunuz?

Hücre kültüründen elde edilen ve bir bilim insanı tarafından laboratuvarda yetiştirilen etleri satın alıp pişirebildiğinizi hayal edin. Bu artık çok da uzak değil. Peki vegan beslenenler yapay ete nasıl bakıyor? Ya et yiyenler?

25.04.2021Gündem
Binlerce hasta incelendi; Günde 3 fincan kahve kanser riskini yüzde 52 azaltıyor

Binlerce hasta incelendi; Günde 3 fincan kahve kanser riskini yüzde 52 azaltıyor

Kahvenin, kanseri vücuttan uzak tutmada büyük rol oynadığına değinen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Günde 3-4 fincandan fazla kahve tüketen kişilerin karaciğer kanserine yüzde 52, kalın bağırsak kanserine yüzde 36, mide ve pankreas kanserine ise yüzde 13 daha az yakalandıkları gözlemlendi” dedi.

12.04.2021Sağlık
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri

Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri

RAMAZAN ayında oruç tutarken koronavirüs ile de mücadele edilmesi gerektiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, koronavirüs sürecinde oruç ve beslenme hakkında önemli bilgiler verdi. Dyt. Havva Kılınç, “Öğün içerikleri, her türlü besin grubunu (sebze, meyve, tahıl, et, yumurta, kurubaklagil, süt ve ürünleri) yeterli miktarda içermelidir” uyarısında bulundu.

2.04.2021Sağlık
Hareketsiz yaşam ve beslenme alışkanlıkları kolon kanseri riskini artırıyor

Hareketsiz yaşam ve beslenme alışkanlıkları kolon kanseri riskini artırıyor

1-31 Mart Dünya Kolon (Kalın bağırsak) Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle değerlendirmelerde bulunan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Demirtürk, kolon kanserinin ortaya çıkma nedenleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi verdi. Prof. Demirtürk “Kalın bağırsak kanseri, genetik yatkınlık ve çevresel faktörlerin etkileşimi ile ortaya çıkan heterojen bir hastalıktır ve erken tanı ile tedavi edilebilir. Hastalığın yüzde 70’i sporadik olarak (çevresel faktörler ile) ortaya çıkabilir, böylece dengeli olmayan beslenme alışkanlıkları, tütün kullanımı, hareketsizlik ve aşırı kilo kolon kanserini tetikleyebilir ” dedi.

18.03.2021Sağlık
Deri sektörü, atık olacak bir maddeyi işleyip ihraç ediyor

Deri sektörü, atık olacak bir maddeyi işleyip ihraç ediyor

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen "Ülkemize döviz girdisi sağlayan bir sektör olarak hayvan katliamı ve beslenme tercihleri ile ilgili konularla uzaktan yakından bir ilgimiz yok" dedi.

14.03.2021Ekonomi
Karakulak Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi Karakulak Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri

Karakulak Mantarı Nedir, Nerede Yetişir Ve Yenir Mi? Karakulak Mantarı Faydaları, Yetiştiriciliği Ve Özellikleri

Karakulak mantarı ismi fazla duyulmamış olsa bile mantar seven kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte olan bir mantar olarak bilinmektedir. Doğada kendi kendine yetişebilmesi sebebiyle bilen kişiler toplayarak yemek yapımında kullanmaktadır. Karakulak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Karakulak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizler için karakulak mantarı ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.

Aralıklı oruç vücudu dinlendirip yağ yakımını hızlandırıyor

"Aralıklı oruç vücudu dinlendirip yağ yakımını hızlandırıyor"

IF diyeti (Intermidend Fasting) yani aralıklı orucun, vücudu dinlendirip kilo verme sürecini hızlandırdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, diyet süresince dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Bu diyette, aç kalınan süre boyunca vücutta depolanan yağların kullanıldığını belirten Aksoylu, "Oruç döneminde nasıl ki vücudumuz temizleniyor. Bu diyette de özellikle 3’üncü haftadan sonra çok iyi sonuçlar alınıyor" ifadelerini kullandı.

25.02.2021Sağlık
Fransızlar, kıtlık endişesiyle gıda stoklamaya başladı

Fransızlar, kıtlık endişesiyle gıda stoklamaya başladı

Fransa’da halk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının 2021 boyunca süreceği endişesi ve kıtlığa neden olacağı korkusuyla gıda stokluyor.

25.01.2021Avrupa
Eksikliğinde vücut bu sinyalleri veriyor Hepsi birer B12 deposu

Eksikliğinde vücut bu sinyalleri veriyor! Hepsi birer B12 deposu

Vitaminler vücut için gerekli olan organik bileşenlerdir. Yeterli düzeyde alınmamaları durumdan birtakım aksaklıklar meydana gelebilir. B12 vitamini de sağlığımız için oldukça önemli. Peki B12 vitaminin faydaları neler? B12 eksikliğinde ne olur? B12 vitamini hangi yiyeceklerde bulunur? Konuyla ilgili detaylı bilgileri uzmanlardan öğrenelim.

21.01.2021Sağlık
Nedeni tam olarak bilinmiyor, sinsice ilerlemesi teşhisi güçlendiriyor

Nedeni tam olarak bilinmiyor, sinsice ilerlemesi teşhisi güçlendiriyor

Sessizce ilerlemesiyle bilinen mide kanseri, Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinden biri. Nedeni tam olarak bilinmeyen mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor. Üstelik karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor.

12.01.2021Sağlık
Adanada et tüketimi yüzde 70 azaldı

Adana'da et tüketimi yüzde 70 azaldı

Adana Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Şahin Güneşer, 2020'nin ilk ayından itibaren dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs salgını sonrası özellikle toplu gıda tüketimi yapan yerlerin kapanmasıyla Adana’da yıllık kırmızı et tüketiminin yüzde 70 oranında düştüğünü söyledi.

9.01.2021Ekonomi
Günlük kırmızı et tüketimi ne kadar olmalı

Günlük kırmızı et tüketimi ne kadar olmalı?

Halk arasında ''bağırsak florası'' olarak da bilinen ''bağırsak mikrobiyotası'', yanlış beslenmeyle doğrudan etkileniyor ve birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. İşlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekti.

8.01.2021Kadın
Romatizmal Rahatsızlıkların Tedavisini Ertelemeyin Kalıcı Sorunlara Neden Olabilir

Romatizmal Rahatsızlıkların Tedavisini Ertelemeyin! Kalıcı Sorunlara Neden Olabilir

Yeni tip koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, uzmanlar yaşadığımız diğer sağlık sorunlarını da ihmal etmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü birçok rahatsızlığın tedavi sürecinin ertelenmesi kalıcı sorunlara neden olabiliyor.  Bu problemlerden biri de vücuttaki birçok eklemi etkileyebilse de, genellikle ellerde ve parmaklarda başlayan, ilerleyen süreçte ise nesneleri tutmayı veya kapları açmayı bile zorlaştıran romatoid artrit (RA) yani bilinen adıyla iltihaplı romatizma karşımıza çıkıyor.

7.01.2021İyi Yaşam
Meme kanserinde beslenme nasıl olmalı

Meme kanserinde beslenme nasıl olmalı?

Meme kanseri kadınlarda görülen en yaygın kanser türüdür. Birçok faktör meme kanserinde risk oluşturabilir. Genetik faktörler kadar çevresel faktörler de meme kanserinde önemli rol oynamaktadır. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çitgez, meme kanserinde dikkat edilmesi gereken konulardan birinin beslenme olduğunu söylüyor. Çitgez, “Yapılan araştırmalarda beslenme düzeninin ve obezitenin meme kanseri riskini ve sağkalımı önemli ölçüde etkiliyor” diyor.

25.11.2020Sağlık
En çok 50 yaş ve üzerindekileri etkiliyor Ancak tedavi ile kontrol altına alınabilir

En çok 50 yaş ve üzerindekileri etkiliyor! Ancak tedavi ile kontrol altına alınabilir

Gut hastalığıyla ilgili bilgiler veren Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, "Gut hastalığı romatizmal bir hastalıktır. Bir romatoloji uzmanı tarafından takip edilmelidir. Bugün için düzenli takip ve tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalıktır" dedi.

20.11.2020Sağlık
Bu Besinler Meme Kanseri Riskini Azaltıyor

Bu Besinler Meme Kanseri Riskini Azaltıyor!

Meme kanseri, dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmak için en etkili yöntem, erken teşhis,  düzenli hekim kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı olduğu unutulmamalıdır. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Buse Özdemir, meme kanserine karşı koruyucu olan besinler ve beslenme yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Mamografiyi Kimler Ne Zaman Çektirmeli

Mamografiyi Kimler Ne Zaman Çektirmeli?

Birçok kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor. Prof. Dr. Güner Sönmez, mamografinin önemini ve kimlerin ne zaman çektirmesi gerektiğini anlatıyor.

Hamilelikte kansızlığa dikkat Bebeği de etkileyebilir

Hamilelikte kansızlığa dikkat! Bebeği de etkileyebilir

Gebelik döneminde ortaya çıkan kansızlık, erken doğum ve doğum sonrası kanama riskine neden olabiliyor. Gelişmekte olan ülkelerde, gebelik döneminde kansızlık görülme sıklığı %50’lerin üzerindeyken, anne ölümlerinin %40-60’ından sorumlu tutuluyor. Bu yüzden tüm anne adaylarının kan değerlerini çok iyi takip etmesi, hem anne hem de bebek açısından büyüm önem taşıyor. Kansızlık demir, folik asit ve B12 vitamini desteğiyle tedavi edilebiliyor.

Kolon kanseri nedir, belirtileri nelerdir Kolon kanserinden nasıl korunulabilir

Kolon kanseri nedir, belirtileri nelerdir? Kolon kanserinden nasıl korunulabilir?

Türkiye’de kolon kanserinin yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yeme alışkanlığı olduğunu dile getiren Genel Cerrahi / Cerrahi Onkoloji Bölümü'nden Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi (mangal,ızgara gibi) ile ortaya çıkan kimyasal ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığı net olarak bilinmektedir” dedi.

22.09.2020Sağlık
Kalbin Düşmanı TMAO: Nedir, Ne Değildir

Kalbin Düşmanı TMAO: Nedir, Ne Değildir?

Kırmızı ette bulunan yağın fazlasının kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkardığını hep duymuş ve okumuşuzdur. Ancak bu noktada suçlu et değil, TMAO.

19.08.2020İyi Yaşam
Sessizce ilerliyor Bu ağrılar geçmiyorsa hafife almayın

Sessizce ilerliyor! Bu ağrılar geçmiyorsa hafife almayın

Sessizce ilerlemesiyle bilinen mide kanseri, Türkiye’de en sık görülen kanser türlerinden biri. Nedeni tam olarak bilinmeyen mide kanserinin sinsice ilerlemesi erken teşhisi güçlendiriyor. Üstelik karın ağrısı, şişkinlik, halsizlik gibi belirtilerle başka hastalıkları taklit ediyor. Gastroenteroloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Uysal, bazen tek belirtisinin karın ağrısı olduğu mide kanseri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

7.08.2020Sağlık
Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Bağışıklık Sistemini Zayıflatan ve Güçlendiren Besinler

Aşırı seviyede karbonhidrat, şeker ve kırmızı et tüketiminin, düşük lifli rafine ürünlerin, doymuş yağdan zengin gıdaların, paketlenmiş ürünlerin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bayramda Az Et  Bol Yeşillik Tüketin

Bayramda 'Az Et Bol Yeşillik' Tüketin

Kurban Bayramı'nda çok fazla et tüketmek sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tulga Ulus, özellikle kal-damar hastaları ve yüksek tansiyonu bulunanlara az et, bol yeşillik yemelerini öneriyor.

Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu

Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.

30.07.2020Sağlık
Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, yağlı et tüketimlerine bağlı olarak kandaki kolesterol seviyelerinin artması damar sertliği hastalarında ciddi rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.

29.07.2020Sağlık
Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Bayramda eti öğlen tüketin, pişirirken kuyruk yağı kullanmayın

Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

29.07.2020Sağlık
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli

Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.

29.07.2020Kurban Bayramı

Yazar Sonuçları

K Vitamini nedir, ne işe yarar?

Son zamanlarda özellikle bağışıklık seviyesini artırmak için, D vitamini ile beraber K vitamini kullanımı da artmaya başladı. İnsanlar bu konuda bilinçlendikçe, kafasındaki soru işaretleri de artıyor. Peki nedir K vitamini, ne işe yarar?

26.05.2021

Miyom nedir?

Miyomlar, rahmin kas dokusundan gelişen kanser olmayan tümörlerdir. Kadınlarda en sık görülen pelvik tümörlerdir. Ancak bu kadar sık görülmesi kadınları korkutmamalıdır. Çünkü miyomların, rahimden çıkarılma ameliyatı olan miyomektomi ameliyatı ancak miyomlar kadınlarda bir şikâyete neden olursa yapılır.

5.05.2021

50 yaş üstü erkekler için beslenme önerileri

50’li yaşlar pek çok insan için hastalık riskinin arttığı, sağlığına daha çok dikkat etmeye başladığı bir dönemdir. Bu nedenle bu dönemde yaşam tarzınız ve beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız doğru seçimler hastalık riskinin azalmasında ve sağlınızın korunmasında önemli rol oynar.

4.05.2021

Kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenin

Beslenmede amaç; insanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre gereksinimi olan enerji ve besin öğelerinin her birini yeterli miktarlarda alıp, bunların kaynağı olan besinleri, besleyici değerlerini kaybetmeden işleyip tüketebilmektir. Enerji ve herhangi bir besin öğesinin yetersiz ya da aşırı alımları sağlığı olumsuz yönde etkiler.

28.03.2021

Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?

Kurban bayramında tüm ailenin bir araya gelmesi ve büyük sofralar kurulması dolayısıyla et tüketimi ile bunun yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır.

1.08.2020

Kurban bayramı ve sertifikalı kesiciler

Ortalık kan revan içerisinde kalırdı. Cadde ve yeşil alanlarda kesilen hayvanların işkembesi, dışkısı, kellesi, ayakları, postları ilkel görüntüler oluşurdu. Kurban edilen hayvanlar acemi kasapların elinde acı çekerler, vahşet görüntüleri oluşurdu. 

31.07.2020