Yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüSonbahar ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı arttı. COVID-19 ise hâlâ bitmedi ve hayatımızda olmaya devam ediyor. Özellikle yeni varyantları olan Eris ve Pirola, bulaşma konusunda öncekilerden çok daha becerikli. Bu nedenle hasta olmamak ve belirtileri daha hafif atlatabilmek için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız şart.
#COVID-19Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarMutfaklarda sık sık kullanılan çörek otu, sağlık açısından da faydalı. Çörek otu yağı, oleik ve linoleik gibi yağ asitleri ile doymuş yağ asitleri içerir. Ayrıca çörek otu yağında önemli vitamin ve mineraller de bulunmaktadır. Peki çörek otu yağının faydaları nelerdir? İşte çörek otunun yararları ve zararları
#Çörek Otu Yağının FaydalarıÇörek otu, yüzyıllardır dünya çapında farklı uygarlıklarda çeşitli hayvan ve insan rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Şimdiye kadar, çok sayıda çalışma, çörek otu tohumunun ve ana aktif bileşeni olan timokinonun, nörolojik ve zihinsel hastalıklar da dahil pek çok soruna tedavi niteliğinde olduğunu göstermiştir. Peki, çörek otu nasıl kullanılır, neye iyi gelir? İşte çörek otunun faydaları ve kullanımı...
#Çörek OtuBaharatlar... Doğanın mucizesi... Yemeklere lezzet katmalarının yanı sıra doğru şekilde tüketildikleri zaman hem şifa hem de lezzet kaynağı... Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kilo kontrolüne, kanserden metabolik hastalıklara kadar birçok rahatsızlığa karşı savaşan baharatların inanılmaz faydalarını gelin birlikte keşfedelim.
#Dr. Buğra BuyrukçuRamazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerektiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, “Sahurda yumurta, süt, kefir, peynir, yoğurt, iftarda ise yoğurtlu çorbalar, et, tavuk, balık, kuru baklagiller gibi protein içeren besinler mutlaka yer almalıdır. Ayrıca iftar yemeklerinizin içine çörek otu, sahur yemeklerinin içine de chia tohumu ekleyerek, bağışıklık sisteminin güçlenmesine daha fazla destek olabilirsiniz” dedi.
#ANKARABesinlerin insan sağlığına birbirinden çok faydası bulunmaktadır. Bunun için sebze ve meyvelerden yapılan kürler doğru bir şekilde uygulandığı takdirde çeşitli sağlık sorunlarının da önüne geçilir. O nedenle kürler doğru bir şekilde uygulanmalıdır Zerdeçal kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Doğanın eczanesi her daim kıymetini koruyor… Özellikle bağışıklığı hedef alan yeni bir virüsün hayatımıza girmesiyle belki her zamankinden daha kıymetli oldu. “Doğada ihtiyacımız olan her şey var aslında” diyen eczacı, fitoterapist ve aromaterapist Özlem Pamuk Yıldız, elimizin altında bulunması gereken aromaterapik yağları sıraladı
#ReflüAlanında iki uzman isim; Dr. Ender Saraç ve Astrolog Aygül Aydın birlikte “2021 Astroşifa Ajandası”nı kaleme aldı. Beden ve ruh dengesini sağlayacak önerilerde bulunan ikiliden Dr. Ender Saraç, “Hem sağlık hem de astroloji konusunda eğitimler almış biri olarak, yeni bir yılla ilgili önerilerimi gökyüzünün şifreleriyle birleştirerek sunmak benim için çok değerli” diyor. Astrolog Aygül Aydın ise 2021’den umutlu olduğunu dile getiriyor: “Yeni bir dönemin kapısı aralanıyor. Bu yılki seçimlerimiz gelecek 20 yılımıza etki edecek. Bu nedenle 2021, ilmek ilmek dokumamız gereken bir yıl. Astroşifa Ajandası’nda yılı planlarken gün be gün takip edecekleri ay takvimini de okuyucularımıza sunduk” diyor.
#Aygül AydınPandemi dönemi için öneriler veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Akdere, “Çörek otu, tarçın, karanfil, evde yapılmış yoğurt tüketmek önemli. Alkol, sigara tüketimi bağışıklığı zayıflatan durumlar, bunlardan kesinlikle uzak durulmalı” dedi.
#VirüsKoronavirüste ikinci dalga endişeleri büyürken üzerine bir de grip mevsimi başladı ve grip olanları “Koronavirüse mi yakalandım?” korkusu sardı. Sağlıklı Yaşam ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buyrukçu, bu endişeyi yaşamamak için gribe karşı ev yapımı bitkisel grip savar ve pastil tarifi verdi.
#PastilKoronavirüsle birlikte bağışıklığı güçlendiren maddelere olan talep de arttı. Son günlerde özellikle çörek otu yağına ciddi bir ilginin olduğunu söyleyen Zade Vital Genel Müdürü Kadir Taha Büyükhelvacıgil, “Biz de hakkında en fazla klinik çalışma yapılan değerli tohumlardan biri olan ve bağışıklığı dengeleyici etkiye sahip çörek otu yağıyla çalışmalarımızı arttırdık. Özellikle ABD’den gelen talep çok fazla” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir, çinko, Omega 3, B12, probiyotik ve sirke kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlara göre, demir içeren kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, kuru baklagillerin yanı sıra Omega 3 içeren uskumru, somon, sardalye ile ceviz badem ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
#KoronavirusGenç görünme, sağlıklı kalmak kendinize içeriden ve dışarıdan ne kadar ilgi gösterdiğinizle ilgilidir. Evde yapılacak günlük cilt bakımı yaşlanmaya karşı alınacak ilk savunma önlemidir. Cilt sağlığınız için yapacağınız temel bakımlar vücut sağlığını da olumlu etkiler.
#Cilt BakımıAğız tadıyla güne başlamak çok önemli tabii. Hem psikolojik hem midesel doyum var işin içinde. Kendimizi iyi hissetmek için günün ilk saatlerinde ağzımıza attığımız ilk lokmalar gerçekten çok önemli. Çünkü beynimizi de midemizi de doyurmamız gereken bir öğün kahvaltı. Kokusuyla da lezzetiyle doyacağımız bir şeyler yemeliyiz ki keyfimiz yerine gelsin. Kısaca "Kahvaltı candır".
#KahvaltıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerine taşınacak olan eski hastanelerin yoğun bakımlarının, belli bir süre daha açık kalacağını açıkladı. Koca, “Taşınması kesinlikle tavsiye edilmeyen yoğun bakım hastalarımız var. Onlar iyileşene kadar eski hastanelerin yoğun bakımları açık kalacak. Transferlerine izin verilen hastalar için de çalışmalarımız sürüyor. Bu hastalarımız için özellikli taşıma sağlayacağız” dedi.
#Gazetehaberleri