GeriSağlık Çörek otu faydaları... Hangi hastalıklara şifa?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çörek otu faydaları... Hangi hastalıklara şifa?

Çörek otu faydaları... Hangi hastalıklara şifa?
Abone Olgoogle-news

Çörek otu, eski çağlardan beri modern tıbbın en doğal tedavi edici yöntemlerinden biri olarak kullanılıyor. Pek çok sağlık sorununa iyi gelen çörek otunun faydalarını ve ne kadar tüketilmesi gerektiğini uzmanlardan öğrendik.

Vücuttaki zehirlerin atılmasını sağlayan çörek otu, kan şekerini de düşürmeye yardımcı bir bitkidir. Mikrop ve virüslere karşı savunma aracı olan çörek otunun diğer faydalarını Diyetisyen Gülhan Koca sıraladı.

• Sindirime yardımcıdır. Mide ağrılarını azaltır.

• Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

• Astımda etkilidir.

• Öksürüğü azaltmaya yardımcı olur.

• Yüksek tansiyon tedavisinde faydalıdır.

• Saf çörek otu yağı özellikle alerji, egzama ve sedef hastalığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

• Araştırmalarda çörek otunun meme kanseri ve fibrokistik meme hastalığı gibi bazı kanserler için etkili bir anti-kanser özelliği olduğu görülmüştür.

Çörek otu faydaları... Hangi hastalıklara şifa

ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLMELİ?

“Çayı, macunu, yağı, çorbası, tütsüsü, kahvesi ve içeceği gibi birçok çeşitleri olan çörek otunun beslenmemizde rahatlıkla tüketebiliriz. Unutkanlığa iyi gelen çörek otunu ballı macun yapıp her sabah 1 çay kaşığı tüketerek kahvaltı soframızda yerini almalı” diyen Diyetisyen Fatma Yiğitoğlu, çörek otunu nasıl tüketmemiz gerektiğinden bahsetti.

• Her sabah kahvaltımızda mutlaka protein kaynağı, az yağlı peynirimizin üzerine 1 çay kaşığı serpebilirsiniz.

• Yağsız, sebzeli veya peynirli omletinzin üzerine ekleyebilirsiniz.

• Salatalarınıza hazırladığınız az yağlı soslara ekleyebilirsiniz. Farklı bir aroma veriyor.

• Fırında pişen sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz.

• Tadından vazgeçemediğimiz poğaça, çatal gibi hamur işlerinde üzerine serpebilirsiniz.

• Ev yapımı ekmeklerimizin üzerine ekleyebilirsiniz.

• Çörek otunu toz veya öğütülmemiş halini bal ile karıştırıp yiyebilirsiniz.

• Öğütülmüş halini çorbalarınıza 1 çay kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.

MUTLAKA ÇİĞNEYİN

Günlük 2 gram bizim için yeterli olacaktır. Kalorisinin de düşük olması daha rahat tüketmemizi sağlar. Günlük miktarı, yani 2 gram çörek otu 7 kaloridir. Çörek otunun bize daha fazla faydası olması için mutlaka güzelce çiğnemelisiniz ki iyi sindirilsin, vücutta emilimi artsın.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle