bilim kurulu haberleri sayfasında bilim kurulu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 16033 bilim kurulu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#Doç. Dr. Afşin Emre KayıpmazSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kış ayları ile solunum yolları enfeksiyonuna sebep olan bakteri ve virüslerin artış gösterdiğini, bunların birbiri ile karışabilen hastalıklar olduğunu söyledi. Kayıpmaz, "Bu noktada nezleye sebep olan rinovirüs, RSV (Respiratuvar Sinsitiyal Virüs) gibi virüsler, gribe sebep olan influenza A, B gibi virüsler ve son 2 yıldır ülkemizin, dünyanın gündemini meşgul eden Covid-19'a sebep olan Sarscov 2 virüsü aynı anda çok sayıda vakaya yol açan bir solunum yolu enfeksiyonuna sebep oluyor. Şu an için gripte önceki senelerden farklı anormal bir yükseliş söz konusu değil" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekerek "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında seyreden 'üçlü virüs' artışına dikkat çekerek, "Bu sene maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz için 2 yıldır unuttuğumuz rinovirüs, influenza ve RSV'de tırmanış başladı. Bu tırmanış trendine henüz Covid-19 katılmadı. Aralık ayından itibaren viral hastalıklardaki tırmanış trendi devam ederse Covid-19 vakaları artacaktır" dedi.
#İzmirSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
#TrabzonSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Covid-19 sonrası hayatı zora giren hastalar var ve bunların bir kısmı bu hastalığı ayakta hafif geçirmiş kişiler. Genel itibariyle baktığımızda bazı hastalarımızın Covid-19 sonrası uzun süren semptomları olabiliyor" dedi.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi. Vakaların ekim sonu yükselmeye başlayacağını, aralık ve ocak gibi bir pik oluşturacağını söyleyen Prof. Dr. Özlü, "Vakalarda yavaş yavaş bir artış olacak. Nisan, mayıs gibi biter" ifadelerini kullandı.
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığın açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, sonbaharda beklenen dalganın biraz erken geldiğini belirterek, "Yeni varyantlara karşı geliştirilecek aşıyı beklemek bu aşamada akılcı değil. Ulaşılabilir en iyi aşı, bağışıklığı en iyi sağlayacak aşıdır. Lütfen hatırlatma dozlarımızı yaptıralım" dedi.
#İzmirSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
#KoronavirüsBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan son günlerde yeniden yükselişe geçen koronavirüs vakalarındaki son durumu canlı yayında değerlendirdi. Prof. Dr. Turan yeni varyantların bulaştırıcılığının yüksek olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Turan, "Biraz daha halkımızdan dikkat talep ediyoruz; kendilerini korusunlar. Endişelenmesinler, aşılama konusundaki hassasiyetlerini devam ettirsinler" dedi.
#KoronavirüsKovid-19 vaka sayısı 57 bin 113'e yükselirken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, kısıtlamaların şu anda gündemde olmadığını söyledi. Turan, vaka sayılarının servislere ve yoğun bakıma yansımadığını belirterek, "Hatırlatma dozu çok önemli. Yaz sonuna doğru hatırlatma dozlarının tamamlanmış olması gerekir" dedi.
#AnkaraSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, “Artık bu bayram bir arada olma zamanı. Ama bir arada olduğumuzda da 65 yaş üzeri büyüklerimize, kronik hastalığı olanlara salgın öncesindeki gibi de dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. Artık bireysel önlemlerin daha önemli olduğunu söyleyen İlhan, hastalık belirtisi olanların kendilerini izole etmelerini ve yine maske takmalarını önerdi.
#KoronavirüsBilim Kurulu toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce açık havada takma zorunluluğu kaldırılan maskenin artık kapalı alanda da zorunlu olmayacağını açıkladı. Erdoğan, toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maskeye vakalar binin altına inene kadar devam edileceğini söyledi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanToplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek mi? sorusu kapalı alanda maske kullanımının kaldırılmasının ardından öne çıkan konulardan oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün gerçekleşen Bilim Kurulu'nda önemli kararlar alındı. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan kapalı alanlarda maske yasağının kaldırıldığını duyurarak toplu taşıma ve hastaneler için de alınan kararın altını çizdi. Peki, metrobüs, otobüs, metro ve Marmaray'da maske zorunluluğu devam edecek mi? İşte, ayrıntılar.
#MaskeGünlerdir merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı" dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yarından itibaren öğretmen ve öğrencilerin maske takmayacağını duyurdu.
#KoronavirüsMimari bir başyapıt olan Ayasofya’nın altındaki dehlizler ve tünellerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yakında ziyarete açılacak bu yeraltı yapılarını ilk kez Hürriyet Pazar’a anlatan Ayasofya Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Fırat Diker “Nasıl çokkatmanlı bir mimari güzelliğin üzerinde yaşadığımız daha iyi anlaşılacak” diyor.
#Uygar TaylanArılar adaptasyon yeteneği güçlü, buzul çağını geçirmiş, meteor çarpmalarına, atmosferdeki zehirli gazlara direnmiş canlılar. Fakat doğada büyük işler yapan, insan hayatı için önemi olan, bu küçük ama güçlü canlılar değişen iklim koşulları, ot ve böcek zehirleri yüzünden tehlike altında.
#Dünya Arı GünüUzun zaman sonra 23 Nisan’da, İstanbul’da 6,2’lik bir deprem yaşandı. Hemen herkesi çok endişelendiren bu depremden sonra gözümüzü, kulağımızı deprem uzmanlarına çevirdik. Kimi “İstanbul’u hemen terk edin, her şey için çok geç” dedi, kimi büyük depremi atlattığımızı öne sürdü. Üstelik farklı fikirdeki bu uzmanlar bir de kendi aralarında tartışmaya tutuştu. Bazıları da uzun, karmaşık açıklamalarla kafaları iyice karıştırdı. Peki, biz kime, neye inanacağız?
#Necla BAYRAKTARİstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Marmara Denizi’nde yüksek sismik hareketlilik belirlenirken AFAD 300’ün üzerinde sensörle takipte. AFAD’ın “Deprem Bilim Kurulu” da toplandı. Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içinde sona ermesinin beklendiği kaydedildi.
#İstanbulİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu dün İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Riskli olduğu düşünülen binalara girilmemesini, binası ile ilgili şüphesi olan vatandaşlarımızın 112 Çağrı Merkezi'ne bilgi vermelerini, olası artçı sarsıntılara karşı tedbiri elden bırakmamasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, "İstanbul başta olmak üzere Bursa, Balıkesir, Tekirdağ ve Yalova'daki vatandaşlarımızdan toplamda 1399 yapı ihbarı aldık. Şu ana kadar 7 binamız az hasarlı" dedi Bakan Memişoğlu ise, "Panik sebebiyle 60 hastamız bulunmaktadır. Hastalarımızın tedavileri devam etmekte, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" diye konuştu.
#İstanbulBeşik gibi sallanan İstanbul, tam bir teyakkuz haline geçti. Kimi çocuğunu kimi evcil hayvanını kaptığı gibi dışarı koştu. Vatandaşlar parkları, yeşil alanları doldurdu. Yazlıklarına gitmeye ve yakınlarına ulaşmaya çalışanlar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Benzincilerde kuyruklar oluştu. Hem İstanbul Valiliği hem AFAD ardı ardına, “Deprem nedeniyle hasar gören ya da hasar gördüğü düşünülen binalara lütfen girmeyiniz. Zorunlu olmadıkça aracınızla trafiğe çıkmayınız. GSM hatlarını zorunlu haller dışında kullanmayınız” uyarılarında bulundu...
#İstanbulİstanbul’u sarsan depremin ardından uzmanlardan farklı görüşler geldi. Birçok uzman, dünkü depremin olası büyük depremin tarihini öne çektiği, bir sonraki depremin çok daha güçlü olacağını söyledi. Bazı uzmanlar ise dünkü depremin İstanbul için riski azalttığını savundu.
#İstanbulMarmara Denizi'nde müsilajın yeniden görülmeye başlaması sebebiyle alanında uzman akademisyenlerden oluşan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, ODTÜ'ye ait Bilim-2 Araştırma Gemisi ile denize açılarak inceleme yaptı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, ""Oksijensizlik durumu devam ediyor. Yani müsilaj oluşumuna elverişli koşulların sürdüğünü görüyoruz. Kirlilik baskısı da devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde müsilajın ne şekilde görüleceği biraz da iklim koşullarına bağlı olacak. 2021'deki yoğun müsilajla henüz karşılaşmadık. Ama yaza doğru bir yoğunlaşma olma olasılığı var" dedi.
#Marmara DeniziKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1486 yıllık Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ana kubbesinin tarihin en geniş ve kapsamlı restorasyon sürecine alınacağını, kubbenin depreme karşı daha dayanıklı hale getirileceğini ve yapının özgün halinin titizlikle korunacağını bildirdi.
#Ayasofyaİnsan, mütemadiyen gelişen, değişen ve öğrenen bir varlık. İnsanın gelişme ve öğrenme yolculuğunda ilk çocukluk yılları ve ergenlik dönemi iki kritik dönemdir. Bu dönemlerdeki deneyimler bireyin kişilik özellikleri ve ruh sağlığı üzerinde kalıcı izler bırakır. İnsan yaşamının sonuna kadar bu dönemin izlerini taşır. Nasıl ki insanı kaderinden ayırmak mümkün değilse, insanı çocukluğunun etkilerinden de ayırmak mümkün değil.
#Çocuk GelişimiBağımlılıklarla mücadelede 105 yıllık köklü geçmişiyle öncü bir rol üstlenen Yeşilay, 13-14 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul’da 6. Küresel Davranışsal Bağımlılıklar Kongresi’ni düzenleyecek. Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in başkanlık yapacağı kongreye dünyanın dört bir yanından akademisyen, uzman ve ilgili kurum temsilcileri katılacak. Kongrede davranışsal bağımlılıklar alanında güncel bilimsel gelişmeler ele alınacak.
#YeşilayBasın dünyasında, edebiyat çevrelerinde, eğitimciler arasında sıkça duyduğumuz bir söz vardır: “Türk Dil Kurumu yine yazım kurallarını değiştirdi!” Bilen bilmeyen çoğu kişinin doğruluğunu araştırmadan dillerine pelesenk olmuş bir başka söz de: “Türk Dil Kurumu şapka işaretini kaldırdı!”
#Türk Dil KurumuGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de son günlerde görülüp, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) vakalarına ilişkin, "Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarama sistemi içerisinde bu virüsü tarıyor, her bölgeden düzenli numuneler alınıyor. Türkiye'de şu ana kadar anormal bir durum yok. Telaşa yol açacak bir gelişme görmüyorum" dedi.
#TRABZONMarmara Denizi Eylem Planı kapsamında oluşturulan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplandı. Bakan Yardımcısı Varank, "Belediyeler ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini yapmadığı için Marmara Denizi'nin kirlilik yükü azaltılamadı" dedi.
#Fatma VarankMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziMarmara Denizi’nde 2021 yılında yoğun olarak gözlemlenen müsilaj (deniz salyası) sorunu, aradan geçen yıllara rağmen sürüyor. Bilim insanlarının yaptığı iki ayrı çalışmada Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıkları ile İzmit Körfezi’nin Gebze Eskihisar bölgesinde müsilaj tespit edildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Üzerimize düşen görevi yapmazsak Marmara Denizi, ne yazık ki çok hızlı bir şekilde bir çöküşe doğru gidiyor" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül ise “Ne yazık ki bütün deniz genelinde müsilajla ilgili olumsuz gelişmeleri görüyoruz” diye konuştu.
#Marmara DeniziCumhuriyet döneminin ilk heykeltraşlarından Zühtü Müridoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin 50’nci yılı için hazırladığı fakat imkânsızlıklar nedeniyle bronz dökümünü yaptıramadığı heykeli tamamlanmış ve mart ayında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin önüne törenle konmuştu.
#Zühtü MüridoğluÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda, “Şu an itibarıyla hak sahibi vatandaşlarımız için inşa edilmesi gereken konutların yüzde 93’ünün inşası başlatılmıştır. Bu yıl sonu itibarıyla, yani 20 gün sonra da konutların yüzde 45’i teslim edilmiş olacaktır." dedi. Bakan Kurum, İzmir Körfezi ile ilgili yapay zeka ile tasarlanmış, Körfez’in 10 yıl sonraki halini resmeden bir görseli milletvekillerine gösterdi. Kurum, “Yapay zekaya 2034 yılında Körfez’in ne durumda olacağını sorduk. Fotoğrafın fikir sahibi yapay zeka, eser sahibi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmir Körfezi müdahale edilmezse 10 yıl sonra maalesef böyle olacak. Demek ki neymiş; İzmir’e yapay zeka değil, yapan zeka lazımmış” diye konuştu.
#Murat Kurumİnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan öğretmenlik, mahiyeti ve misyonu itibariyle zaman içerisinde ciddi değişime uğradı. Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için oluşan koşullara uyum sağladı. Ancak değişmeyen gerçek, toplum hayatındaki rolü ve misyonu. Tabi bu durum tarihe ve coğrafyaya göre ufak tefek farklılık gösterdi.
#Öğretmenlik Mesleğinin Önemiİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1