Sağlıklı olmanın sırrı ‘fiziksel ve zihinsel bütünlük’le beslenmedir

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı olmanın sırrı ‘fiziksel ve zihinsel bütünlük’le beslenmedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2023 08:19

Dünyaca ünlü psikobeslenme uzmanı, Amare Global Bilim Kurulu Başkanı Dr. Shawn Talbott, sağlıklı yaşama dikkat çekmek için Türkiye’deydi. Talbott, “Sağlıklı olmanın sırrı, fiziksel ve zihinsel bütünlükle beslenmedir” diyor...

Haberin Devamı

Günümüzde iyi takviye edici gıdalarla doğru beslenmenin sağlıklı yaşam üzerindeki etkisi üzerine çalışmalar yapan psikobeslenme uzmanı, Amare Global Bilim Kurulu Başkanı Dr. Shawn Talbott, geçen hafta Türkiye’ye geldi.

Katıldığı konferanslarda sağlıklı beslenmenin ipuçlarını veren Talbott, şunları söyledi: “Bilim ve teknolojiyle güçlendirilmiş doğal bazlı mental wellness-zihinsel bütünlük gıda takviyeleri üretiyoruz. Bu takviyeler arasında vitaminler, mineraller, kolajen, omega 3, protein takviyeleri ve fiziksel fayda odaklı ürünler yer alıyor. ABD merkezli KYANİ ile Mental Wellness Company olarak bilinen zihinsel bütünlük alanındaki ürünler üreten Amare Global ile stratejik ortaklık yaptık. Bu stratejik ortaklığı kutlamak amacıyla Türkiye’de bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Doğru beslenmenin yaşamdaki etkisi 

Dr. Shawn Talbott beyin-bağırsak ekseninde yaptığı klinik çalışmalarla geliştirdiği gıda takviyesi ürünler hakkında şunları anlattı: “Günümüzde iyi takviye edici gıdalarla doğru beslenmenin sağlıklı yaşam üzerindeki etkisi tartışılmaz. Amerika’da yaptığım çalışmalarda zihinsel bütünlük hareketine öncülük eden ürünlere yöneldik. Zihinsel bütünlük ve psikolojik dinçlik yoluyla insanların kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olmak için klinik çalışmalar yaptım. Doğru ürünlerle doğru beslenmenin insan hayatı üzerindeki etkisi bizim yol haritamız oldu.”

Fiziksel aktivitenin önemi

Beslenme biyokimyası üzerine doktorası bulunan ve egzersiz fizyolojisi alanında eğitim alan Dr. Shawn Talbott, “Beslenme ve fiziksel aktivitenin vücudun biyokimyasını, fizyolojisini nasıl etkileyeceği en önemli sorulardan biri. Bu biyokimyasal ve fizyolojik değişikliklerin zihinsel sağlığımızı nasıl etkilediğini inceliyorum. Yiyecek ve ruh hali arasındaki ilişki ve zihinsel ile fiziksel sağlığı iyileştirmek için belirli besinleri nasıl kullanabileceğimiz hakkında 14 kitap yazdım. Bu araştırmalardan ortaya çıkın en önemli şey fiziksel aktivitedir” diyor.

Zihinsel bütünlük çok önemli

Dr. Shawn Talbott, zihinsel bütünlük hakkında ise şunları söyledi: “Zihin-beden-ruh hali’nin iyi yönetilmesi için bana göre 5 temel vardır.

Haberin Devamı

1 Duygusal: Hayatın iniş ve çıkışlarını esnek bir şekilde yönlendirmek, başa çıkma mekanizmaları geliştirmek.

2 Fiziksel: Düzenli egzersiz, doğru beslenme ve gıda takviyesi desteği, yeterli uyku ve  kişisel bakımlarla vücudunuza iyi bakmak.

3 Topluluk: Destekleyici ilişkiler ağı oluşturmak, sürdürmek ve başkalarıyla bağlantı kurmak.

4 Amaç: Hayatta bir yön ve anlam duygusuna sahip olmak.

5 Finansal refah: Mali stresi yönetmek ve istikrarlı bir mali duruma sahip olmak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!