GeriBitki Bakımı Yakut Kolyesi Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Yakut Kolyesi Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yakut Kolyesi Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Yakut Kolyesi Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

Yakut Kolyesi Çiçeği Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır? Yakut Kolyesi Çiçeği Özellikleri Ve Bakımının Püf Noktaları

"Sarkan sukulentlere bir ilginiz varsa yakut kolyesi (Othonna capensis) koleksiyonunuzun içine eklemeniz gereken bir çiçektir. İngilizcede “string of pickles” ya da “ruby necklace” olarak da bilinen bu çiçek, ince oval yaprakları ve kırmızımsı, mor gövdesi ile de bilinir. Yakut Kolyesi Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik."

 Papatyagiller familyasının önemli bir üyesi olan yakut kolyesi çiçeğinin en yakın akrabası ise, inci tanesi, yunus balığı sukulent, muz sukulent gibi popüler sarkan sukulentlerin yer aldığı Senecio cinsi olarak bilinir.

  Yakut Kolyesi Çiçeği Nedir? 

 Yakut kolyesi çiçeğini diğer sarkan sukulentlerden ayıran karakteristik bazı özellikleri vardır. Tıpkı ismi gibi, bitki stres altına girdiğinde fasulye şeklindeki yaprakları parlak kırmızı ve bazen de yakut rengine döner. 

 Yakut Kolyesi Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? 

 Yakut kolyesi, çok kolay bir şekilde yetişen bir sukulenttir ve bakımı düzgün şekilde yapıldığı zaman yılın büyük bir kısmında narin ve sarı çiçekler açar. Güney Afrika’ya özgü güneşi seven bu sukulent, suyu uzun bir süre tutabilen fasulye şeklindeki yaprakları sayesinde kuraklığa karşı dayanıklılığı ile bilinir. Yakut kolyesi, bitkinizi güneş alan bir yere koyarak iki haftada bir suladığınız zaman büyür. 

 Yakut Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

 Yakut kolyesi için aydınlık, güneye bakan ve güneş alan bir pencere idealdir. Çünkü en az altı saat kadar doğrudan güneş ışığı almak ister. Dışarıda bu çiçeğe bakacaksanız da yakut kolyesi için kısmen ya da tam güneş alan gölgeli bir yere koymak uygun olacaktır.

 Yakut Kolyesi Çiçeği Özellikleri

  Yakut kolyesi, doğrudan güneş görerek yetiştiği zaman yaprakları yakut kırmızısı rengine döner. Ama loş ortamlarda yetiştirilirse yaprakları da zamanla yeşile döner ve bitki de daha ince uzun bir şekilde gelişir. Yaz aylarında bu bitkiyi, 5 - 7 günde bir, kışın ise 10 günde bir sulamak gerekir. 

 Yakut Kolyesi Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? 

 Yakut kolyesi bitkisi çelikten kolay bir şekilde de çoğaltılabilir. Çelikleri keserken de her sapların en az 2-3 boğum olduğundan emin olmanız gerekir. Yakut kolyesi, suda ve toprakta köklendirilebilir. Ama genellikle de topraktaki başarı yüzdesi suya göre çok daha yüksektir. Çünkü burada çürüme riski daha düşüktür. 

 Yakut Kolyesi Bitkisi Tohumu ve Çiçeği Ne Zaman Ekilir? 

 Yakut Kolyesi bitkisi Tohumu yılın her ayında ekilebilir. Ama özellikle de bu bitkiyi ilkbahar mevsiminde ekerek daha hızlı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

 

False