GeriBeslenme Önerileri Ünlülerin uğrak yeri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ünlülerin uğrak yeri

"Centro, İstanbul'un en şık bistrosu. Sinema öncesi ya da sonrası hızla lezzetli yemekler yemek, ünlü yüzlerle aynı mekanda kahve içmek için Centro'ya uğrayabilirsiniz."

Kaynak: Milliyet

Centro Bistro, Süzer Plaza'nın içindeki S-Mall kompleksine dahil mekanlardan biri. Sağımızda solumuzda bistro diye birçok yer açılıyor. Biz de hem mutfak direktörü Bilal Ateş'e hem mekanın işletmecisi Sermin Çapa'ya "Bistrosunuz, yani nesiniz?" diye soruyoruz. İkisinin de cevabı aynı. Bistro rahat kıyafetlerle gidilen, bir şeyler atıştırabileceğiniz, kahvenizi içebileceğiniz ama sandviçle sınırlı kalmayan, yemeği, şarabı da olan, çabuk servis yapan basit, sade mekanlar. Ama Centro'ya daha girerken bir ihtişamla karşılaşıyorsunuz. Ortada kocaman, renkli bir avize, altında oymalı, renkli kumaşlı, altın varaklı sandalyelerle çevrelenmiş yine altın varaklı, ağır 8-10 kişilik bir masa var. Tamam, bu masanın dışındaki oturma grupları basit ve rahatlar ama "Bu da nesi o zaman?" diyoruz. "Centro için çok şık bir bistro diyebiliriz. Ayrıca Türkiye'de 10-15 kişi birlikte yemeğe çıkmaya bayılıyorlar" diye cevap veriyor Sermin Çapa.

Kestaneli sufle ve şaşlık kebabı denenmeli

Centro'nun mönüsü İtalyan mutfağı ağırlıklı. Makarnalar, pizzalar, risottolar var. Ayrıca Çin yemekleri, kırmızı et, tavuk ve balık seçenekleri de... Zengin tatlı mönüsü de dikkat çekiyor. Sermin Çapa'nın önerdiği tatlı 12 milyon liralık kestaneli sufle. İçecek olarak da İtalyan ağırlıklı şaraplar bulunuyor.

Mekanın mutfak direktörü 28 yaşındaki Bilal Ateş; Bice, Mezzaluna, Mori Sushi gibi mekanlardaki işleriyle tanınıyor. "İtalyan ve Çin yemeklerini Türklerin damak tadına uygun hale getirerek yeniden yaptık. Mönüye ayrıca Türk mutfağından tatlar da ekledik" diyor ve özellikle 18 milyon liralık şaşlık kebabının çok tutulduğunu belirtiyor. Kendi önerisi ise semizotu, kuzukulağı, brokoli, fasulye ve tavuk köftelerinden oluşan 15 milyon liralık yeşil salata.

Saat 12.00-24.00 arası açık olan Centro'nun dışarıda ve içeride iki yeri var, kapasitesi 140 kişilik. Ama yetmiyor, hafta sonları çok kalabalık oluyor. Rezervasyon almıyorlar. Arabanızı ise 7 milyon 500 bin lira vererek valeye teslim ediyorsunuz.

Bu arada mekanın ismini telaffuz ederken İtalyanca olduğu için ilk harfi Ç olarak okumalısınız, haberiniz olsun.

Tel: (0212) 243 96 40

"Her şey minimal ama bir şey patlıyor; hayatım gibi"

Centro'nun dekorasyonunu yapan Dodo yani Doğan Çakıt: "Her şeyi minimal bir şekilde döşedikten sonra bu altın varaklı takımı kullandık. Sandalye kumaşları eski Pakistanlı kadınların çeyiz örtüleri. Avize Fransız, ben onu modernize ettim. Bu dekorasyon hayatıma benziyor. Her şey dümdüz giderken bir şey mutlaka patlıyor."

Kimler gidiyor?

Centro, İzzet Çapa'nın mekanlarından biri. Eylül 2003'te açıldı. Özellikle The Ritz Carlton'un içindeki Shop&Miles sinemasına giden ünlülerin film öncesi ya da sonrası uğrak yeri. İbrahim Kutluay, Ralf Tezman, Mustafa Koç, Hülya Avşar, Harun Tan bu mekanın müşterilerinden.

False