Geriİyi Yaşam Turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları

Turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları

"Turşu suyu en yararlı ve aynı zamanda en lezzetli besin kültürleri içerisinde gelir. Tabii son dönemlerde özellikle sunduğu faydalar ile oldukça fazla ilgi çekmiş durumda. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları hakkında tüm detayları derledik."

Turşu suyu özellikle evde bazı malzemeleri ele almak suretiyle aşamalı bir şekilde hazırlanabilmektedir. Böylece doğal bir şekilde evde sağlıklı biçimde tüketmek mümkün hale geliyor. Tabii farklı yerlerden hazır olarak elde etmek üzerine de turşu suyu tüketmek mümkün. Özellikle insan sağlığı açısından farklı biçimlerde sunduğu faydalar ile önemli bir yere sahip olduğunu söylemek gerekir.

 Turşu Suyu Faydaları Nelerdir ve Neye İyi Gelir?

 En çok merak edilen konular içerisine turşu suyunun faydaları geliyor. Vücudun farklı kısımları için önemli bir katkı sağlayan turşu suyu, mutlaka dengeli bir biçimde ele alınmalı ve tüketilmelidir. Sonuçta birçok değişik besin kültüründe olduğu gibi, çok tüketmek birtakım zararlı durumlar yaratabilir. Ancak dengeli ele alındığı vakit turşu suyunun birçok önemli faydası ön plana çıkıyor.

 - Mide bulantısına iyi gelir.

 - Yiyeceklerin daha uzun süre saklanmasına olanak tanır.

 - Tahriş olan cildi yatıştırır.

 - Saksı bitkilerinin canlanmasına imkan verir.

 - Kas kramplarını rahatlatır.

 - Vücudun su tutması konusunda önemli bir katkı sunar.

 - Bakır tavaları temizlemede oldukça etkilidir.

 - Kilo kaybında yardımcı olur.

 - Egzersiz sonrası vücudun ve direncin toparlanmasına katkı verir.

 - İçerisinde yer alan potasyum vücut kaslarının yeniden toparlanmasına olanak verir.

 Görüldüğü üzere bu ve benzeri faydaları ile beraber günümüzde turşu suyu oldukça fazla tüketilmektedir. Tabii sadece tüketim değil aynı zamanda birçok değişik alanda da önemli yararlar sunduğunu ifade etmek mümkün.

 Turşu Suyunun Cilde Faydaları

 Turşu suyu özellikle güneş yanıklarını giderme ve acısını azaltma konusunda oldukça etkilidir. Özellikle pamuğu batırmak suretiyle güneş yanıklarının olduğu kısımlara dikkatli bir şekilde sürmek yeterlidir. Kısa bir zaman içerisinde vücudun çok daha pürüzsüz ve aynı zamanda düzgün görünmesine imkan tanır. Bununla beraber doğal olarak akne ve sivilce ile egzama gibi sorunlar açısından da etkili olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan vücudun hücre yenilemesi açısından katkı sunduğunu da eklemek gerekir.

 Turşu Suyunun Vücuda Faydaları

 Turşu suyu özellikle vücuda verdiği faydalar ile ön plana çıkıyor. Kas ağrıları ve krampları giderme noktasında çok etkili olduğunu eklemek gerekir. Tabii mide bulantısını giderme noktasında da önemlidir. Alkolü fazla kaçırmak ve akşamdan kalma bir durum olduğu vakit, kişinin kendine gelmesini sağlayan önemli bir katkı verir. Tabii vücudun su tutmasına olanak sağlaması diğer önemli hususlar içerisinde yer alıyor. Sağlıklı ve dengeli şekilde kilo kaybı yarattığı için ise, mutlaka diyetlerde kullanılabilecek besin kaynakları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan güneş yanıkları ile beraber cilt üzerindeki birçok soruna karşı da vücuda önemli faydalar sunar.

 Turşu Suyunun Gribe Faydaları

 Turşu suyunun insan cildine ve vücudu açısından birçok önemli faydası olduğunu söylemek gerekir. Ancak katkıları sadece bununla sınırlı değildir. Aynı zamanda bazı hastalıklar için önemli bir fayda sağladığını dile getirmek mümkün. Bu bağlamda özellikle gribe karşı önemli yararlar sunuyor. Eğer soğuk algınlığı ya da grip gibi bir problem var ise, bir kaşık turşu suyu ile sirke karışımı öksürük şurubu niyetine kullanılabilir. Üstelik içerisinde bir de bir miktar sarımsak eklendiği vakit, 2 kat daha etkili bir hale gelebilir.

False