GeriSağlıklı Yaşam Soğan kilo aldırır mı verdirir mi? Pişmiş, haşlanmış ve közlenmiş yeşil ile kuru soğan yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan kilo aldırır mı verdirir mi? Pişmiş, haşlanmış ve közlenmiş yeşil ile kuru soğan yemek kilo yapar mı

Soğan kilo aldırır mı verdirir mi? Pişmiş, haşlanmış ve közlenmiş yeşil ile kuru soğan yemek kilo yapar mı

"Yapılan diyetler esnasında tüketilen besinlerin kalorilerine de dikkat edilmek istenmektedir. Bazı besinlerin kilo verdirici özellikleri bulunurken bazı besinlerin ise kilo aldırıcı özellikle oldukları söylenebilmektedir. Soğan kilo aldırır mı verdirir mi? Pişmiş, haşlanmış ve közlenmiş yeşil ile kuru soğan yemek kilo yapar mı? Soğan yemenin kilo aldırıcı bir etkiye sahip olup olmadığını detayları ile derledik."

 

Soğan, doğal bir antibiyotik olarak bilinmektedir. Aynı zamanda soğan içerisinde yüksek oranda antioksidan bulunduğunu söylemek de mümkündür. Soğan içerisinde bulunan yüksek lif miktarı sayesinde tok tutucu bir özelliğe sahip olarak bilinmektedir. Tok tutucu özelliği ise kilo vermeye yardımcı nitelikte olmaktadır. İştah açıcı özelliği nedeniyle kilo aldıracağı düşünülse bile aslında kilo verdirici özellikte olduğu bilinmektedir.

 Soğan Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

 Soğanın zayıflama üzerinde oldukça etkili bir besin olduğu bilinmektedir. Diyete başlayacak olan kişilerin diyet listesinde hem kuru soğan hem de yeşil soğan bulunması gerekmektedir. Soğan zayıflamayı kolaylaştırıcı bir besin olarak ifade edilebilir. Soğan tüketiminin kilo vermeyi kolaylaştırıcı olduğu söylenebilir. Soğan tüketiminin iştah açıcı bir özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Ancak bu durum kilo vermeye engel değildir.

 Soğan tüketmenin sindirimi kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu da bilinmektedir. Ancak tüketilen soğan miktarını da özen gösterilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yenilen soğanlar da vücuttaki toksinlerin atılmasına da olanak sağlamaktadır. Genel olarak soğan tüketiminin kilo verdirici bir etkiye sahip olduğunu söylemek mümkündür.

 Soğan birçok farklı şekilde tüketilebilmektedir. Hem pişirerek hem de çiğ olarak tüketilebilen soğanın kilo vermek üzerinde oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Ancak tüketilmekte olan soğanın gün içerisinde aşırı miktarda tüketilmemesine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Fazla miktarlarda tüketilmekte olan soğan, kilo alımına neden olabileceği gibi sağlık açısından da zararlı olabilmektedir.

 Pişmiş, Haşlanmış ve Közlenmiş Yeşil ile Kuru Soğan Yemek Kilo Yapar mı?

 Soğan çiğ olarak tüketilebildiği gibi farklı pişirme teknikleri kullanılarak pişirildikten sonra da tüketilebilmektedir. Haşlanmış ve közlenmiş soğan da birçok faydası bulunan bir besin olarak bilinmektedir. Yeşil soğan veya kuru soğan tüketiminin kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkisinin bulunduğu söylenebilir. Kilo vermek isteyen kişiler tarafından soğan tüketimine özen gösterilmesi gerekmektedir.

 Aynı zamanda soğan kullanılarak hazırlanan soğan çorbası da kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir besin olarak bilinmektedir. Soğan suyu tüketmek de zayıflamak isteyen kişiler tarafından içilmektedir. Yeşil soğan da diyet sırasında hazırlanan salatalarda kullanılabilmektedir.

 Soğanın kilo vermenin dışında vücut için sağladığı daha birçok faydanın bulunduğu da bilinmektedir. Soğan yemek, iştah açıcı bir özelliğe sahiptir. Ancak yine de kilo aldırıcı bir özelliğinin olmadığını söylemek mümkündür. Soğanı çiğ olarak tüketemeyen kişiler pişirerek de tüketebilir. Kuru soğan ve yeşil soğan tüketilmesinin kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

False