GeriBeslenme Önerileri Sebzeli etli güveç
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sebzeli etli güveç

Sebzeli etli güveç

"Etin sebzeyle birbirini tamamladığı ve güveçte pişmesinden kaynaklanan bu lezzet cümbüşünü denemeye ne dersiniz?"

Malzemeler;

yarım kilo dana kuşbaşı2 adet patlıcan2 adet kabak2 adet patates4 adet domates4 adet yeşil biber1 baş sarımsak2 baş orta boy soğan1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)1 çorba kaşığı salça (silme)1-1.5 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz karabiber1 su bardağı soğuk su

Yapılışı:

Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim.Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin. Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur.

Kaynak: yemek günlüğü


Saray lokması için tıklayınız!

False