GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 30.gün tatlısı: Profiterol
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 30.gün tatlısı: Profiterol

Ramazan Sofrası 30.gün tatlısı: Profiterol

"Lezzeti aklınızda, tadı damağınızda kalacak bir tarif, Profiterol..."

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2 su bardağı un

1.5 su bardağı su

100 gr. margarin

4 yumurta

1 tutam tuz

Kreması İçin:

2 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

7 çorba kaşığı şeker

1 yemek kaşığı margarin

Yarım paket vanilya

Çikolata Sosu İçin:

2 yumurta

2 çorba kaşığı pudra şekeri

100 gr. eritilmiş margarin

2 çorba kaşığı kakao

Yarım paket vanilya

Hazırlanışı:

Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu ve margarini koyun. Eriyince unu koyun ve hızla karıştırın. Pürüzsüz olana kadar karıştırın ve ocağı kapatın. Hamuru karıştırarak soğutun. Soğuyan hamura tek tek karıştırarak yumurtaları kırın.

Hamuru sıkma torbasında veya kaşık yardımıyla (ceviz büyüklüğünde) yağlanmış tepsiye koyun. Isıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve kapağını 5 dk. açmayın yoksa hamurlar sönebilir. Diğer taraftan kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, vanilyayı karıştırıp açığa alın.

Kaynayınca (göz göz olunca) ocaktan alıp içine margarini koyun. Krema soğuyunca profiterollerin ortasını tam koparmadan kesin ve içine kremadan koyun. Çikolatalı sosu; yumurta, pudra şekeri, erimiş margarin ve kakao vanilya ile karıştırıp profiterollerin üzerine dökerek servis yapın. İsterseniz hazır çikolatalı sos kullanabilirsiniz.


False