GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 26. gün yemeği: Patlıcanlı Pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 26. gün yemeği: Patlıcanlı Pilav

Ramazan Sofrası 26. gün yemeği: Patlıcanlı Pilav

"Pilav ve patlıcan ile tamamlanan mükemmel bir lezzet, Patlıcanlı Pilav..."

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 su bardağı pirinç

Tuz

1 tutam toz et bulyon

3 adet domates

Sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

2 adet patlıcanı küp küp doğrayın, fritözde kızartın. Domateslerin kavuklarını soyun, küp küp doğrayın. Bir tencerede sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencerede ½ çay bardağı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek kızdırın.

Pirinci tencereye alarak kavurun. Üzerine tuz ve et bulyon ekleyin ve karıştırın. Sos kıvamına gelen domatesi tencereye boşaltın ve karıştırın. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Patlıcanları tencereye ekleyin. 15-20 dakika demlendirin. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

False