GeriEvcil Hayvanlar Pamuk Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Pamuk Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pamuk Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Pamuk Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Pamuk Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Pamuk Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Denizlerde okyanuslarda birbirinden çeşitli deniz canlısı yaşamaktadır. Bu deniz canlılarından en çok dikkat çekenler de balık türleridir. Hatta bazı balık türleri oldukça tehlikeli sayılmaktadır. Örneğin köpek balıkları buna dahildir. Her balığın bağlı olduğu bir tür ve kendi içinde de çeşitleri vardır. Pamuk balığı da bir deniz canlısı olarak suda yaşamaktadır. Sizler bilgi sahibi olun diye detaylara da yer vererek pamuk balığı nedir, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, türleri var mıdır, nerede yaşar, nasıl beslenir ve ömrü ne kadardır detayları ile derledik."

Köpek balığı ismini her birey mutlaka duymuştur. Hatta köpek balığı tehlikesini anlatan onlarca film vardır ve severek izlenmektedir. Pamuk balığı da köpek balığı türünden yani soyundan gelmektedir. Bu bilgiyi deniz canlıları eğitimi alan her birey mutlaka bilir. Balık canlısına meraklı olan insanlar da balık türlerini araştırmaktadır. Pamuk balığı da işte bu balık türlerinden sadece bir tanesidir.

Pamuk Balığı Nedir?

Mavi köpek balığı olarak da anılan bir köpek balığı türüne pamuk balığı denmektedir. Bu balık harharyasgiller familyasına aittir. Pamuk balığı sürü halinde yaşamayı sever. Hatta sürü halinde dolaşarak küçük balıkları yerler. Pamuk balıklarının üremeleri belirli bir zamanda olur. İlkbahar ayları pamuk balıklarının çoğaldıkları ayları kapsamaktadır. Ortalama boyları 2 ya da 3 metre olarak bilinir. Fakat 4 metreye kadar da büyümektedir. Pamuk balıkları 8 ve 12 adet arasında olacak şekilde 40 ve 60 cm arasındaki boylarda yavrular doğurmaktadır.

Pamuk Balığı Özellikleri Nelerdir?

Sular pek çok canlıya ev sahipliği yapar. Bu canlılardan biri de pamuk balığıdır. Pamuk balıklarının bir diğer ismi de mavi köpek balığıdır. Bu ismi ise göğüs, göz ve karınlarında bulunan yüzgeçlerin mavi renkte olmasından dolayıdır. İşte pamuk balığı özellikleri şöyle sıralanmaktadır:

Bu deniz canlısı ılık denizlerde yaşar.

Pamuk balığının dişleri oldukça keskindir. Bu sebepten dolayı karaya çıkartılması oldukça tehlikelidir. Karaya çıkartılmadan öldürülmesi gerekir.

Diğer balıkları yiyerek beslenirler.

Pamuk balıklarının çok fazla çeşidi vardır.

Avrupa'nın kıyı kesimleri, Akdeniz ve tropik denizler pamuk balıklarının evleridir.

Pamuk balıkları il bahar mevsiminde ürerler.

Sürekli yer değiştirirler.

Pamuk balıkları sürü halinde yaşarlar ve dolaşırlar.

Pamuk balıklarının etlerinde amonyak bulunur. Bu durumda etlerini lezzetsiz yapar.

Mürekkep balığı, uskumru gibi küçük balıkları yerler.

Pamuk balıklarını yakalamak oldukça tehlikelidir. Bu yüzden avlanırken çok dikkatli olunmalıdır.

Bu balıkların ekonomik değeri çok düşüktür.

Pamuk Balığı Eti Yenir mi?

Denizlerin ve insanları sağlığı için aslında köpek balıkları yenmemeli ve avlanmamalıdır. Pamuk balığı da bir köpek balığı türüdür. Dolayısıyla etinin yenmesi sağlıklı değildir. Ayrıca pamuk balığının etinde ciddi oranda amonyak yer alır. Amonyak ise balığın etinin tadının kötü yapar ve kötü kokutur. Bu yüzden de pamuk balığının eti sağlık için yenmez.

Pamuk Balığı Türleri Nelerdir?

Pamuk balığı zaten köpek balığının bir türüdür. Yani pamuk balığı bir alt türdür. Pamuk balığı tek çeşittir. Genelde hepsi mavi renkte ve köpek balığı görünümündedir. Köpek balığı türleri arasında yer alan pamuk balığı korunma durumu olarak nerdeyse tehdit altındadır. Köpek balığının pamuk balığı dışında büyük cam göz, testere, yüzgeçli, büyük burunlu, boğa gibi değişik isimlerde bulunan çok fazla sayıda türü vardır. Pamuk balığı da bu türler arasında mavi köpek balığı olarak bilinir.

Pamuk Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Pamuk balığı gezgin balıklar arasındadır. Yani sürü halinde gezerler. Dolayısıyla da bulundukları denizlerden ayrılabilirler. Tropik sulara sahip her denizde pamuk balığına rastlamak mümkündür. Pamuk balığı genel olarak Akdeniz'de Avrupa'nın kıyı kesimlerinde ve tropik denizlerde yaşamlarını sürdürür.

Pamuk Balığı Nasıl Beslenir?

Pamuk balığının beslenme şekli etçildir. Kendi türünden olan balıkları bile yiyebilir. Mürekkep balıkları uskumru balıkları pamuk balığı için ideal besinlerdir. Yani pamuk balığı diğer balık canlılarını yiyerek beslenebilir. Hatta pamuk balığı bir başka köpek balığı türü olan camgöz balığını bile yiyebilir.

Pamuk Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Deniz canlısı olan köpek balıklarıyla ilgili en yaşlı deniz canlısı cümlesi kurulmaktadır. Bunun nedeni ise köpek balıkları ve türlerinin genellikle 500 yıla kadar yaşamalarıdır. Bu yüzden de yaşlı olarak bilinirler. Örneğin balina köpek balıklarının 100 yaşına kadar yaşadığı söylenmektedir. Genel olarak baktığımızda pamuk balığı da dahil olmak üzere köpek balığı türlerinin ömürleri bir hayli uzundur. Endüstri ve ekonomik bakımından gıda değeri olan pamuk balıkları sanılandan daha yaşlı olabilir.

False