GeriBeslenme Önerileri Mutfakta Krize Son
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutfakta Krize Son

"Ekonomik ve hazırlanması son derce pratik tariflerle mutfaktaki krize son verin . Aynı zamanda bu lezzetli yemeklerle sofralarınıza renk katın."

Mutfağınızda bulunan malzemelerle ayrıca harcama yapmadan, hatta artmıl olan ekmek parçaları, kurumuş peynirler gibi malzemeleri de değerlendirerek hem ekonomik hem de lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz. İşte bunlardan bazıları....

Ekonomik Çorba
6 kişilik

Malzemesi:
Bir miktar et veya tavuk parçası
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
4-5 su bardağı su
Tuz, kırmızı tozbiber

Terbiye için:
1 yumurta sarısı, 1 limon suyu
Yarım su bardağı soğuk su

Et yada tavuk parçalarını küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. 4-5 bardak suyu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Etleri ilave edip tuzunu ekleyin. 15-20 dakika kadar pişirin.
Limon suyunu yumurta sarısıyla çırpıp yarım su bardağı soğuk suyla karıştırarak terbiyeyi hazırlayın. Çorbaya azar azar ekleyip karıştırarark bir taşım kaynatın ve ateşten alın.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Ekmek Köftesi
6 kişilik

Malzemesi:
1 bayat ekmek
1 su bardağı su
100 gr sert beyaz peynir
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartma için sıvıyağ
2 yumurta, tuz

Bayat ekmeği dilimleyip suyla ıslatın. Suyunu sıkarak ekmekleri bir kaba alın. Beyazpeyniri ufalayın. Tuz, yumurta ve peynirleri ekmeğe ilave edip iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Ekmek köftelerini kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.

İrmikli Tavuk Köftesi
4 kişilik

Malzemesi:
750 gr tavuk göğüs eti
1 kahve fincanı irmik
1 soğan
Kızartma için sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, tuz, karabiber

Soğanı soyup rendeleyin. Tavuk göğüs etini robotta çekerek kıyma haline getirin. Tavuk kıymasını derin bir kaba alıp soğan, irmik, tuz ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yunvarlak köfteleri hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

Pratik Havuç Tatlısı
4 kişilik

Malzemesi:
1 Havuç
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
15-20 adet pötibör bisküvi
2-3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi

Havuçaları soyup yıkayın. Kurulayıp rendeleyin. Havuç ve tozşekeri bir tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Havuçlar macun haline gelinceye kadar yaklaşık 15 dakika karıştırararak pişirin. Soğumaya bırakın.

Bisküvileri robotta çekin veya ufalayıp ezerek un haline getirin. Havuçları ilave edip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistancevizi rendesine bulayıp servis tabağına dizin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çıkarıp servis yapın.

False