GeriBeslenme Önerileri Muradiye çorbası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muradiye çorbası

Muradiye çorbası

"Ailenize ile hem leziz hem sağlıklı bir çorba yapmak istiyorsanız işte tarifi bizden!"

Malzemeler

250 gr tavuk kuşbaşı
1 adet kabak
1 adet havuç
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı arpa şehriye
6 su bardağı su
Terbiye:
1 kase y0ğurt
3 çorba kaşığı un

Yapılışı

Tavuk eti biraz daha küçük doğranır. Teremyağ tenereye konur, eriyince tavuk eti atılır ve bir kaç dakika kavrulur. Sonra tavla zarı şeklinde doğranmış havuç ve bir kaç dakika sonra kabak eklenir. Yumuşamaya başlayınca sıcak su ve şehriye eklenir, tuz katılır. Bu arada yoğurt ve un iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık eklenir ve kaynayan çorbaya eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ateşten alınır.

Kuru ısırgan çorbası tarifi için tıklayın!

False