GeriSağlıklı Yaşam Lokum kilo aldırır mı? cevizli, güllü ve fıstıklı 1 adet bisküvi arası lokum yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lokum kilo aldırır mı? cevizli, güllü ve fıstıklı 1 adet bisküvi arası lokum yemek kilo yapar mı

Lokum kilo aldırır mı? cevizli, güllü ve fıstıklı 1 adet bisküvi arası lokum yemek kilo yapar mı

"Sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo vermek isteyen yada formuna dikkat edenlerin yemekten kaçındıkları besin maddeleri bulunmaktadır. Bu besin maddelerinin ortak özelliği hiçbir besleyici özelliğinin olmamasının yanında yüksek kalori değerine sahip olan gıdalar olarak belirtilmektedir. Lokumda bu gıdalar arasında yer almaktadır. kalori değeri yüksek olan lokuma diyet listelerinde rastlamak mümkün olmamaktadır. Peki, lokum kilo aldırır mı? Cevizli, güllü ve fıstıklı 1 adet bisküvi arası lokum yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Lokum; su, şeker ve nişasta ilave edilerek yapılan kalorisi fazla olan birden fazla çeşide sahip olan bir tatlı olmaktadır. Türk tarihinin eski zamanlarından beri var olan lokum geleneksel bir tatlı olarak ifade edilmektedir.

 Lokum Kilo Aldırır mı?

 Lokum içine katılan farklı aromalar sayesinde yüzlerce çeşidi olan bir tatlı türü olmaktadır. Cevizlisinden, bademlisine, fıstıklısına, meyvelisine, güllüsüne, çikolatasına hatta bisküvi arasına konulan şekline kadar pek çok çeşide sahip olan lokumun kilo aldırdığı ifade edilmektedir. İçinde bulunan yüksek miktarda şeker ve nişasta kilo aldıran besin maddelerinden olmaktadır. Evde bulunan malzemelerle daha sağlıklı lokumlar yapmak mümkün olmaktadır. İçine şeker katılmadan meyvelerin suyu kullanılarak hazırlanan lokumlar dışarda satılan lokumlara göre kalori miktarı daha düşük olmaktadır.

 Osmanlı Devleti zamanında lokum için Türk keyfi ifadesi kullanılmıştır. Buradan hareketle lokum insanların ağız tatlandırmak için tercih ettikleri tatlılardan biri olmaktadır. Lokumların bölgeden bölgeye yapıldığı malzeme farklılık göstermektedir. Lokum ikramlık olarak tüketilmesi tercih edilen bir gıda olmaktadır. Diyet sırasında ikram edilen bir lokumu yemek diyetin bozulmasına neden olmamaktadır. Lokum yedikten sonra bol bol su içmek ve daha fazla hareket yaparak alınmış olan kaloriden kurtulmak mümkün olmaktadır.

 Lokum özellikle diyabet hastalarının dikkatli bir şekilde tüketmesi gereken bir atıştırmalık olmaktadır. Fazla tüketildiği taktirde zararı dokunabilecek bir besin olmaktadır. Evde şeker yerine pekmez yada bal kullanarak da lokum yapılabilmektedir. Evde yapılan lokumlar katkı maddesi içermediği için daha sağlıklı olmaktadır.

 Cevizli, Güllü ve Fıstıklı 1 Adet Bisküvi Arası Lokum Yemek Kilo Yapar mı?

 Lokum çok fazla çeşidi olan bir tatlı olarak ifade edilmektedir. Lokum kalorisi yüksek olan bir gıda olduğu için bisküvi ile beraber lokum tüketmek kalori miktarının iki katına çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bisküvi arasına konulan bir lokum yemek kilo yapmamakla beraber daha fazlasını tüketmek kilo alımına neden olmaktadır. Diyetisyenler diyet programlarını hazırlarken bazı durumlarda kaçamaklara izin vermektedir. Bu durumda kişiler kaçamaklarında bisküvi arası 1 tane lokum yiyebilmektedirler. Ancak miktara dikkat etmek fazla yememek gerekmektedir.

 Lokum sağlıklı bir atıştırmalık olmaktan ziyade bir ikramlık olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle tüketirken ölçüyü kaçırmamak belli miktarda tüketmek gerekmektedir. Lokumun şeker oranı fazla olduğu için tüketirken yanında başka şekerli herhangi bir şeyin tüketilmesine gerek olmamaktadır.

 

False