GeriKadın Sağlığı Kadınlarda Sırt Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Kadınlarda Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir ve Hangi Doktor Bakar?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlarda Sırt Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Kadınlarda Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir ve Hangi Doktor Bakar?

Kadınlarda Sırt Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? Kadınlarda Sırt Ağrısına Ne İyi Gelir ve Hangi Doktor Bakar?

"Yaşanılan yorgunluk ve stres gibi etkenlerde sırt ağrısının şiddetlenmesine neden olmaktadır. Kadınlarda en yaygın olarak rastlanılan ağrılar arasında sırt ağrıları yer almaktadır. Sırtımız ise vücudumuzda yer alan en önemli bölgelerden birisidir. Sırt ağrısının kadınlarda oldukça fazla rastlanılan ağrılardan biri olduğu söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik."

Kadınlarda görülen sırt ağrısının yaşam kalitesini oldukça fazla düşürdüğünü söylemek mümkündür. Kişilerin yaşamlarında işlevlerini yerine getirmelerin önünde engel teşkil eden sırt ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak meydana geldiği de bilinmektedir.

KADINLARDA SIRT AĞRISI NEDEN OLUR VE NASIL GEÇER?

Kadınlarda görülen sırt ağrısının baş bölgesinden sırt bölgesine kadar bulunan omurgada bulunan kasların gerilmesi sonucunda oluşan bir ağrı olduğu ifade edilebilir. Genel olarak kadınlarda görülen sırt ağrılarının strese bağlı olarak meydana geldiğini söylemek de mümkündür. Stres sonucunda oluşan sırt ağrılarının zaman içerisinde kendiliğinden kaybolduğu bilinmektedir. Sırt ağrılarının 1 haftadan daha uzun bir süre devam etmesi durumunda dikkate alınmalı ve bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Kadınlarda görülen sırt ağrısının genel olarak kas kaynaklı olarak oluştuğu bilinmektedir. Ancak bazı durumlarda vücutta meydana gelecek olan daha ciddi rahatsızlıklarında habercisi niteliğinde olabilmektedir. Özellikle fıtık, mide, kalp ve akciğer rahatsızlıklarına bağlı olarak da sırt ağrıları görülebilmektedir.

Sırt ağrısının nedenine ve şiddetine göre de uygulanacak olan tedavi yöntemi farklılık gösterebilmektedir. Hastalarda görülen sırt ağrısının erken teşhis edilmesiyle birçok hastalığın önüne geçilmesi de mümkün olabilmektedir.

Sırt ağrısının geçmesi için fizik tedavi yöntemleri uygulanabileceği gibi doktor kontrolünde kullanılacak olan ilaçlarında fayda sağlayabileceği bilinmektedir. Sırt ağrısına neden olabilecek ve günlük hayat içerisinde yapılmakta olan yanlış davranışların oldukça fazla olduğu da söylenebilir.

Görülen sırt ağrısının geçmesi için öncelikli olarak sırt ağrısının neden kaynaklandığının öğrenilmesi gerekmektedir. Ağrıya neden olan etken bulunduktan sonra ise tedavi edilmesi kolaylaşmaktadır. Sırt ağrısı tedavisinde öncelikli olarak sırt egzersizlerinin uygulanması tavsiye edilmektedir. Egzersizlerin yetersiz kalması durumunda ise doktor kontrolünde ilaç tedavisinin uygulanması mümkün olmaktadır.

KADINLARDA SIRT AĞRISINA NE İYİ GELİR VE HANGİ DOKTOR BAKAR?

Sıklıkla görülen sağlık problemlerinden birisi olan sırt ağrısına fizik tedavi uzmanı veya ortopedi doktoru bakmaktadır. Aynı zamanda hastanelerde travmatoloji bölümü de sırt ağrılarına bakan bir bölüm olarak bilinmektedir. Muayene sonrasında doktor tarafından nöroloji bölümüne yönlendirilme yapılması da mümkün olmaktadır.

Sırt ağrılarının görülmesinin nedenlerinden birisi de hareketsizlik olarak bilinmektedir. Yeterli hareket edilmemesine bağlı olarak oluşan sırt ağrılarının geçmesi için yapılan egzersizlerin iyi geleceği söylenebilir.

Fazla kilodan kaynaklanan sırt ağrılarının geçmesi için ise kişinin sağlıklı beslenmesi ve ideal kilosunu ulaşması gerekmektedir.

D vitaminin doktor kontrolünde normal seviyelere yükseltilmesi de sırt ağrısının geçmesine fayda sağlayabilir.

Düzenli olarak yapılan egzersizlerin de sırt ağrısına iyi geldiği bilinmektedir.

Yanlış sutyen kullanımının sırt ağrısına neden olması durumunda ise göğüsleri destekleyici sutyen kullanımına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Oturuş ve duruş bozukluklarından kaynaklı olarak görülen sırt ağrılarının geçmesi için ise dik oturmaya özen gösterilmesi gerekmektedir.

Taşınan ağır sırt çantalarının ve kol çantalarının da sırt ağrısına neden olduğu bilinmektedir. Bu durumda çantaların ağır olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

Doğru yatak kullanımının da sırt ağrılarına karşı oldukça iyi geldiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Sırt ağrısını geçirecek olan egzersizlerin düzenli bir şekilde uygulanması da oldukça önemlidir.

Bedensel olarak uygun olmayan koşullardan ve kişinin yaşadığı zihinsel yorgunluktan uzaklaşması da sırt ağrılarının giderilmesine imkan sağlamaktadır.

False