GeriSağlıklı Yaşam Kabak kilo aldırır mı? diyette kabak yemeği, tatlısı, dolması, kızartması ve çekirdeği kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak kilo aldırır mı? diyette kabak yemeği, tatlısı, dolması, kızartması ve çekirdeği kilo yapar mı

Kabak kilo aldırır mı? diyette kabak yemeği, tatlısı, dolması, kızartması ve çekirdeği kilo yapar mı

"En popüler yaz kabağı yemekleri içinde yer alan zeytinyağlı ve kıymalı kabak yemeği, hem sağlıklı ve hem besleyici bir tercih olarak ön plana çıkıyor. Kabak kilo aldırır mı sizler için tüm detayları derledik."

İçine konulan yağ miktarı ise, abartıya kaçılmadığı sürece diyette yer verebileceğimiz kabak yemeğinin 1 porsiyonu ise yaklaşık olarak 330 kaloridir. Özellikle de bu yemeğin yanında ekmek tüketilmezse diyetlerinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz.

 Kabak Kilo Aldırır mı?

 Çiğ hali bile çok sağlıklı ve az kalorili olan kabak kilo aldırmaz. Ama siz kabağı bol yağda kızartarak yanında da ekmek ve pilav gibi bol kalorili gıdalarla tüketirseniz eğer kabak kesinlikle kilo yapar. Yani diyette kabağın nasıl yendiği çok önemlidir. Yoksa her sağlıklı ve az kalorili sebze bile yağda kızardığı zaman tam bir kalori bombasına dönüşebilir.

 Diyette Kabak Yemeği Kilo Yapar mı?

 Diyette kabak yemeği yemek aslında kilo yapmaz. Kabak, kalorisi az ve çok sağlıklı bir sebzedir. Fakat kabak yemeğinin yanında çok fazla ekmek tüketmemeye ve kabağı da çok yağlı bir şekilde pişirmemeye özen göstermeniz gerekir. Kabak yemeğinin yanında karbonhidrat bakımından çok zengin içerikli besinler tüketmemeye özen göstermeniz gerekir.

 Diyette Kabak Tatlısı Yemek Kilo Yapar mı?

 Her tatlı gibi kabak tatlısı da fazla tüketildiği zaman kilo yapabilir. Fakat az miktarda ve küçük bir porsiyon yendiğiniz zaman kilo yapmaz. Bu nedenle de kabağı nasıl pişirdiğiniz ve nasıl tükettiğiniz çok önemlidir. Kabak tatlısı, diğer şerbetli tatlılara göre daha az şeker içerdiği için kalori miktarı bakımından diğer meyveli hafif tatlılar kadar masum değildir. Üzerine tahin ve ceviz ilave edilirse kalorisi daha da artar. Bu nedenle de diyabet diyeti uygulayan kişilerin kesinlikle kabak tatlısı tüketmemesi gerekir.

 Diyette Kabak Dolması Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyette kabak dolması yemek kilo yapar. Çünkü kabak dolmasının içinde bulunan pirinç, kıyma ve benzeri iç malzemeleri Kabağın kalorisini de arttırır. Bu nedenle kabak dolmasını çok miktarda tüketmekten kaçınmanız gerekir. Aslında kabak sağlıklı ve az kalorili bir sebze olmasına rağmen kabağın içinde ya da yanında bulunan diğer besinler yemeğin besin değerini ve kalorisini doğrudan etkiler. Kabak çiçeğinin yaprakları ile yapılan dolama da içi nedeni ile kilo yapan bir besindir. Bu nedenle az miktarda tüketilmesi önerilir.

 Kabak Kızartması Kilo Yapar mı?

 Her kızartma olduğu gibi kabak kızartması da kilo yapan besinler arasında yer alır. Yağda kızartılan sebzeler, bol kalori içerdiği için diyette tüketilmemeli önerilen besinler arasında yer alır.

 Kabak Çekirdeği Kilo Yapar mı?

 Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kabak çekirdeğini az miktarda tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Kabak çekirdeği gün içinde az miktarda tüketildiğinde ise kilo vermeye yardımcı olur.

 

False