GeriEvcil Hayvanlar Fener Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fener Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fener Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fener Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Fener Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Fener Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"En meşhur ve aynı zamanda merak edilen balık türleri içerisinde fener balığı gelir. Üstelik farklı özelliklere sahip olması ile beraber, dünyanın değişik bölgelerinde bulunur. Peki Fener balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik."

Fener balığı aynı zamanda lezzetli balık türleri içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı dünya çapında tercih edilen önemli balık türleri içerisinde gelmektedir. Tabii farklı özellikleri, türleri ve aynı zamanda yaşam koşulları bulunur. Bu konu hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi ise internet üzerinden araştırma gerçekleştirmektedir.

Fener Balığı Nedir?

Fener balığı lophiidae familyasına ait bir balık türüdür. Özellikle gözün ön kısmında bulunan Feneri ile farklı balık türlerini anlama potansiyeli elde eder. Karanlıkta küçük bir ışık ortaya çıkarmak suretiyle, avlarını yakalayan bir balık türüdür.

Fener Balığı Özellikleri Nelerdir?

Fener balığı gözünün önünde sarkan feneri ile ince ve uzun bir balık türüdür. Özellikle bu Fener sayesinde karanlıkta dahi avlarını yakalama imkanı elde eder. Kafası yassı bir yapıya sahiptir ve büyük bir ağzı vardır. Ayrıca sırtındaki süzgeçler ile beraber dikenler bulunur. Bu dikenlerden biri oldukça uzundur ve ağız bölgesine kadar uzanır. Fener balığı ile simbiyoz bir yaşam sürdüren pek çok farklı Işık yayarak fener balığının avlanmasına imkan verir.

Fener Balığı Eti Yenir mi?

Fener balığı özellikle en lezzetli balık türleri içerisinde yer alır. Özellikle pişirdikten sonra dahi hala beyaz ve sağlam kalmaya devam eder. Bu yönüyle dünya çapında en çok tercih edilen ve tüketilen balık türleri içerisinde bulunur. Türkiye'de de oldukça fazla ilgi gören ve tüketilen balıklar arasında geldiğini söylemek mümkün. Farklı usullerde pişirilmesi ile beraber, aynı zamanda değişik türleri üzerinden de bu konuda değerlendirilir.

Fener Balığı Türleri Nelerdir?

Oldukça fazla sayıda fener balığı türü olduğunu ifade etmek mümkündür. Bu türlerin yüzlere ve hatta binlere kadar ulaştığını eklemek gerekir. Genel olarak tür bakımından Lophiidae ve myctophiidae türlerine sahiptir. Bu iki değişik sınıflandırma ile beraber öne çıkar ve buna bağlı olarak türlere ayrılır. Fiziksel ve yaşam koşulları ile birlikte avlama türlerine bağlı olarak farklı yapılara sahiptirler. Ancak genel görüntü itibariyle birbirine benzeyen türler olduklarını ifade etmek mümkün.

Fener Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Fener balığı Türkiye'nin Akdeniz, Marmara ve Ege denizlerinde yaşamını sürdürür. Aynı zamanda Atlas okyanusunda yaygın bulunan balık türleri içerisinde yer alır. Genel olarak Tropikal iklim şartlarını seven bir deniz canlısıdır. Bu doğrultuda ılıman ve sıcak iklimlerde yaşamını sürdürür. Özellikle dip bölgelerin karanlık kısımlarında yaşamayı tercih eden balık türleri içerisinde gelmektedir.

Fener balığı nasıl beslenir?

Fener balığı özellikle ağız bölgesinde yer alan ve simbiyoz bir yaşam sürdüren canlılar sayesinde beslenir. Bu bakterilerin çevreye yaymış olduğu ışığı kullanmak suretiyle, buna bağlı olarak avlanma gerçekleştirir. Kendi bölgesinde yalan küçük deniz canlılarını avlamak suretiyle bu şekilde besin kaynağı elde eder.

Fener Balığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Fener balıkları yaşam koşulları ve beslenme şekline bağlı olarak belli süre doğrultusunda yaşar. Bu süre içerisinde özellikle ortalama 20 yıl kadar bir ömrü olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda değişik yaşam koşullarında 30 yıla kadar yaşamını sürdüren fener balığı türleri olduğunu ifade etmek gerekir. Bu durum değişkenlik göstermesi ile beraber üstelik en çok tüketilen lezzetli balık türleri arasında yer almaktadır.

False