GeriBeslenme Önerileri Davet Sofrası Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Davet Sofrası Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

"Davet sofrası denilince ikram edilecek yemeklerle beraber, bu yemeklerin sunulacağı masadaki şıklık ve aksesuarlar akla gelir. Sadelikle seçkinliğin bir arada sunulduğu davet sofralarını hazırlarken nelere dikkat etmelisiniz bir göz atalım...."

· Davet sofrasındaki her çeşit yemeğin bir tabağı var. Bu nedenle sırasıyla sıcak yemek tabağı, üzerinde ordövr tabağı, en üstte ise çorba kasesi bulunmalı.

· Yemek bıçağı ve kaşığı tabağın sağında, çatal ise solunda olmalı. Meyve bıçağını tabağın üstüne yerleştirmelisiniz. Masaya birden fazla çatal-bıçak konulacaksa yemeklerin sırasına göre dıştan içe doğru dizilmeli.

· Su ve şarap için masada farklı kadehler olmalı. Hem kırmızı, hem beyaz şarap ikram edilecekse, iki şarap kadehi ve su için çok daha büyük bir kadeh konulmalı.

· Şık bir yemek masası denilince akla ilk saten, ipek ya da dantelli bir masa örtüsü gelir. Masa örtüsünün üzerine örtülecek ikinci ve küçük bir örtü de görüntüye sofistike bir hava katar.

· Masada çiçek ve şamdanları da unutmamalı. Yine gümüş ya da porselen bir peçetelik içinde kumaş peçetelerde masayı güzelleştirecek diğer unsurlar.

· Yemekli bir davete ev sahibi sofradan kalkmadan önce, kalkma zamanının geldiğini önce peçetesini masanın üzerine koyarak belli eder. Ev sahibi bunu yapmadan önce konukların peçetesini masaya koyması yanlış olur. Peçete masaya konulurken de hafifçe katlanarak konmalı.

· Kahve masada değil, salonda ikram edilmeli. Kahve ikramında fincan tabağı sol elde tutulur. Fincan sağ elle alınıp içilir. Yemekten sonra, sindirimi kolaylaştıran konyak ya da sert bir içki sunulması da adettendir.




False