GeriSağlıklı Yaşam Cips kilo aldırır mı? Akşam acılı, ketçaplı ve baharatlı cips yemek kilo yapar mı ve şişmanlatır mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cips kilo aldırır mı? Akşam acılı, ketçaplı ve baharatlı cips yemek kilo yapar mı ve şişmanlatır mı

Cips kilo aldırır mı? Akşam acılı, ketçaplı ve baharatlı cips yemek kilo yapar mı ve şişmanlatır mı

"Günümüzde sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Her türlü sağlık sorunundan uzak durmak için tüketilen gıdalara da dikkat etmek gerekir. Oldukça lezzetli ve keyifli bir atıştırmalık olan cipsin tüketimi ise her zaman merak uyandırmıştır. Cips kilo aldırır mı? Akşam ile gece acılı, ketçaplı ve baharatlı cips yemek kilo yapar mı ve şişmanlatır mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik."

 

Cips, yediden yetmişe herkesin çok severek tükettiği gıdaların başında gelmektedir. Keyifli bir atıştırmalık olan cipsler genellikle aperatif olarak tüketilmektedir. Kilo aldırması ile bilinen cipslerin birbirinden farklı çeşitleri de bulunur.

 Cips Kilo Aldırır mı?

 Son yıllarda cips tüketimi oldukça arttı. Günümüzde arkadaşlarla bir araya gelinen keyifli zamanlarda mutlaka atıştırmalık olarak cip tüketilebilir. Bu cipslerin ise birbirinden farklı çeşitleri bulunur. Lezzetleri ile ön plana cipslerin kilo aldırdığı da bilinmektedir. Kalorisi yüksek olan cipslerin yağ oranı da çok fazladır. O nedenle aşırı kilo problemi yaşayan kişilere cips tüketimi önerilmez.

 Aşırı cips tüketimi obezite gibi sağlık sorunlarına da yol açmaktadır. Bilinen markalı cipslerin her birinin içerisinde ortalama 15 ile 20 parça cips bulunur. Bu cipslerin çeşitlerine bakıldığında ise işlenmiş et, tatlandırıcı ve çeşitli aromalar kullanılır.

 Cips pek çok atıştırmalık gıda gibi kilo almaya çok etkili olarak ön plana çıkmaktadır. Aşırı cips tüketimi genel olarak şeker hastalığı, obezite, kalp damar hastalıkları ve kanser hastalığına yol açmaktadır. Cips çeşitleri kişinin hızla kilo almasını sağlayan önemli bir faktör olarak bilinir.

 Akşam İle Gece Acılı, Ketçaplı ve Baharatlı Cips Yemek Kilo Yapar mı ve Şişmanlatır mı?

 Cipsler günümüzde en çok tüketilen aperatif gıdalar arasında yer almaktadır. Ham kalori hem de yağ oranı yüksek olan cips çeşitleri fazla tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açar. Cildin bozulmasını sağlayan cipsler genellikle cilt üzerinde yağlanma ve sivilce oluşumuna neden olmaktadır.

 Kötü kolesterolü de yükselten cips çeşitlerinin kızartma yapılması için trans yağlar kullanılır. Cipslerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle herkes damak zevkine uygun cipsi tüketmeye özen gösterir. Farklı markaların ketçaplı, acılı ve baharatlı cips çeşitleri bulunmaktadır. Hangi çeşidi olursa olsun akşam ve gece cips tüketmek iki katı etki gösterir. Kalorisi yüksek olan cips çeşitleri kişiyi de hızlı bir şekilde şişmanlatır.

 Cips Çeşitlerinin Besin Değeri

 Günümüzde en çok tüketilen atıştırmalıklardan birisi olan cipslerin besin değeri düşüktür. Kalorisi çok yüksek olan cipslerin vitamin ve mineral oranları çok düşüktür. Özellikle cips üretiminde genellikle patates ve mısır bulunmaktadır. Patates yüksek oranda potasyum ve C vitamini içerir. Trans yağlarda kızartılan cipslerin besin değeri ise kısa bir sürede yok olur. O nedenle cipslerin aşırı tüketimi kişinin hızlı bir şekilde kilo almasına da neden olacaktır. Cips çeşitlerinin tümü aynı değerdedir.

False