GeriBeslenme Önerileri Çilekli crumble (Kıtır)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli crumble (Kıtır)

Çilekli crumble (Kıtır)

"Herkesin severek yiyeceği enfes kıtır kıtır bir tat! Hiç bir yiyecek bu kadar keyif vermeyecek :P"

Çilekli kısmı için :

500 gr çilek
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı toz badem
1 yemek kaşığı nişasta

Crumble için:

1 su bardağı un
75 gr soğuk tereyağ (küp küp kesilmiş)
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı file badem
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

Mutfak robotuna tereyağ, un ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Daha sonra şekeri ve file bademi içine ekleyip kaşıkla harmanlayın.Çilekleri ortadan ikiye bölün. İçine toz badem, şeker ve nişastayı döküp karıştırın, fırın kabına yayın. Üzerini kapatacak şekilde unlu karışımı dökün ve 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Çikolatalı, muzlu kek tarifi için tıklayınız!

False