GeriKadın Sağlığı C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin

C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin

"Kışın en çok ihtiyaç duyduğumuz vitaminlerden biri C vitaminidir. Günlük C vitamini ihtiyacı çocuklarda 40-60 miligram arasında, yetişkinlerde 75-90 miligram arasında, hamilelerde ve sigara içenlerde ise 120 miligram civarındadır. C vitamini denilince akla ilk gelen besin portakal olsa da pek çok alternatifi mevcut. C vitamini deposu olan 10 besini okuyunca çok şaşıracaksınız."

KIRMIZI BİBER

Yaklaşık 150 gram kırmızı biber ortalama 180 miligram C vitamini içeriyor. Bu da günlük C vitamini ihtiyacınızın 2 katını alabileceğiniz anlamına geliyor.

YEŞİL BİBER

Kırmızı biber kadar çok olmasa da yaklaşık 150 gram yeşil biber 120 miligram C vitamini içeriyor.

C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin

KİVİ

Tek bir kivi ile yaklaşık olarak günde 60 miligram C vitamini alabilirsiniz. Bir miktar daha C vitamini içeren besinlerin tüketimi ile günlük ihtiyacınızı kolayca tamamlayabilirsiniz.

PORTAKAL

C vitamini içeriği ile ünlü portakal aslında sadece 51 miligram C vitamini içeriyor. Bu da günlük ihtiyacınızın altında kalan bir miktar. Ancak portakal suyu içtiğinizde, içerisinde en az iki portakal barındıracağı için günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

ÇİLEK

Tek bir çilek günlük ihtiyacınızın %10’undan fazlasını oluşturan 7 miligram C vitamini barındırıyor.

C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin

KARNABAHAR

Karnabaharın C vitamini özelliği pek bilinmiyor. Oysa bu kış sebzesi, yüksek oranda C vitamini içeren besinlerden. 

GREYFURT

En yüksek C vitamini miktarına sahip besinlerden biri greyfurt. Sadece yarım greyfurt yiyerek günlük C vitamini ihtiyacınızın yaklaşık 2/3’ünü karşılayabilirsiniz. 

BEZELYE

Bezelyenin C vitamini deposu olduğunu biliyor muydunuz? Sadece bir fincan bezelye 60 miligram C vitamini içeriği ile iddialı bir orana sahip. 

C Vitamini Deposu 10 Müthiş Besin

FRENK ÜZÜMÜ

Son dönemlerde pek çok faydasından bahsedilen Frenk üzümünün 100 gramında, günlük gereksiniminizin yaklaşık olarak 2 katı olan 180 miligram C vitamini bulunuyor. 

MANGO

Bir adet mango ortalama 122 miligram C vitamini içeriyor. Bu da günden bir adet mango yediğinizde ihtiyacınızdan biraz fazla C vitamini almış olacağınız anlamına geliyor.

Mahmure Özel

False