GeriEtkinlik Rehberi Bora Bora’da tatil yapmak!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bora Bora’da tatil yapmak!

Bora Bora’da tatil yapmak!

"Fransızlar’a ait Güney Pasifik Okyanusu’nda bulunan Bora Bora Adası, tek kelimeyle mükemmel bir görünüme sahip…"

Adada iki mevsim yaşanıyor. Islak ve kuru mevsim… Kasım ve Nisan ayları arası şiddetli yağmurların yaşandığı BoraBora, Mayıs’tan Ekim’e kadar yerini 25-30 derece arası seyreden sıcaklıklara bırakıyor. Bora Bora’yı bu aylar arası ziyaret ederek, eşsiz güzelliğinden yararlanabilirsiniz.

Bora Bora’da tatil yapmak

Bora Bora’da tatil yapmak

Adada konaklama imkânları gayet iyi durumda… Lüks otellerin yanı sıra Bora Bora’nın “meşhur” denilen kavramı şüphesiz denizin ortasındaki bungalov evleri… Fiyatlarının ise resort otellerle arasında fazla fark yok. Yani tamamen tercih meselesi... Ancak tabanları cam olan bu bungalovlar kendinizi “harikalar diyarında” hissettirecek cinsten…

Bora Bora’da tatil yapmak

Bora Bora’da tatil yapmak

Adanın en eğlenceli etkinlikleri arasında sualtı dünyası ve dalış etkinlikleri var. Köpekbalığı ya da vatos beslemek gibi hayalleriniz varsa tam yerine geldiniz. Ayrıca dünyada ender rastlanan siyah incileri de bu adada bulabilir, sevdiklerinize buradan eşsiz bir hediye getirebilirsiniz.

Bora Bora’da tatil yapmak

Bora Bora’ya ulaşım konusu ise biraz meşakkatli… Güney Pasifik adaları içerisinde yer alan Bora Bora, Tahiti’ye 260 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’dan Paris aktarmalı olarak Los Angeles’a giderek, sonrasında 8 saatlik bir uçuşla Papeete’ye ulaşıyorsunuz. Tahiti 5 saat sürüyor. Yaklaşık 18-20 saat süren yolculuk sonucunda Bora Bora’ya varıyorsunuz. Schengen vizesi ise bu ada için geçersiz. Fransız Büyükelçiliğinden ada vizesi almanız gerekiyor. ABD aktarmalı uçuşlarda ise Amerikan vizesine ihtiyacınız olduğunu unutmayın!

Bora Bora’da tatil yapmak

Bora Bora’da ortalama 10 günlük bir tatilin maliyeti 5 bin Euro’ya mal olabiliyor. Lakin geniş maliyeti gözden çıkarıp ömür boyu unutamayacağınız bir tatil istiyorsanız, bu küçük cenneti hemen görmenizi tavsiye ederim...

False