GeriBitki Bakımı Bonsai Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Bonsai Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bonsai Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Bonsai Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

Bonsai Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Bonsai Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?

"Bonsai ilk olarak Çin'de ortaya çıkan ve minyatür ağaç yetiştiriciliğine verilen isimdir. Ülkemizde de son yıllarda bonsai yetiştiriciliği oldukça popüler olmaya başlamıştır. Bonsai ağaçlarının aslında normal büyüklükte bir ağaçtan pek bir farkı bulunmaz. Yalnızca bu ağaçların çeşitli teknikler sayesinde saksılarda minyatür bir şekilde yetiştirilen çeşitleridir. Bonsai tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Bonsai tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar."

Herhangi bir ağacın bonsai olarak yetiştirilmesi mümkündür. Bunun için ise bazı teknikler kullanılmaktadır. Eğer bonsai yetiştirmeyi düşünüyorsanız öncelikle bu teknikleri öğrenmeniz gerekmektedir. 

Bonsai Tohumu Nedir? 

Bonsai tohumları normal bir ağaç tohumu ile aynı şekildedir. Ancak bu tohumların minyatür bir ağaca dönüştürülmesi için çeşitli teknikler kullanılması gerekmektedir. Tohumdan minyatür bir ağaç yetiştirmek oldukça zor bir yöntemdir ve sabır ister. Bu sebeple bonsai yetiştirmek isteyenlerin bu konuda oldukça sabırlı olmaları gerekmektedir. 

 Bonsai Tohumu Nasıl Olur? 

 Bonsai olarak yetiştirilecek popüler ağaç türleri şu şekilde sıralanabilir; 

l Leptospermum

l Çam Ağacı

l Selvi

l Huş Ağacı

l Şimşir

l Mor Salkım

l Aksaya

l Sedir

l Gürgen

Bonsai Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur? 

 Bonsai tohumunu çeşitli çiçekçilerden temin etmek mümkündür. Bunun yanında internet üzerinden de bu tohumları alabilirsiniz. Bonsai yapacağınız bitkiyi önceden seçerek tohumu sipariş verebilirsiniz. 

 Bonsai Tohumu Nasıl Ekilir? 

 Bonsai tohumu yetiştirilirken sulama oldukça önemlidir. Sulamanın dikkatli yapılması gerekir. Minyatür ağacınızı çok sulayarak çürütmemelisiniz. Az sulayarak da susuz kalmasına neden olabilirsiniz. Sulama işlemi yapılırken öncelikle toprağın kontrol edilmesi bunun sonucunda da toprak nemli değilse sulama yapılması gerekmektedir. 

 Bonsai bitkisi yazın sulanırken tabak kısmında biraz su bırakıldığı zaman suya ihtiyaç duyduğunda bu suyu kullanabilmektedir. Bonsai bitkisi çok soğuk alanlarda yaşayamaz. Bu sebeple ısının 12-13 derecenin altında olmaması gerekmektedir. 

 Bonsai bitkisinin belirli aralıklarda budanması da oldukça önemlidir. Bunun yanında alt kısımdaki dalların budanması bitkinin daha rahat bir şekilde hava almasına neden olacaktır. 

 Bonsai Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? 

 Bonsai tohumunun yaz aylarında ekilmesi gerekmektedir. Çünkü yaz aylarında ekilen tohumlar hızlı bir şekilde çimlenmektedir. Bunun yanında kökleri de daha sağlam olmaktadır.

 Bonsai Tohumu Kaç Günde Çimlenir? 

 Bonsai tohumu seçilen ağaç türüne göre değişiklik göstermektedir. Bazı tohumlar daha çabuk çimlenirken bazılarının çimlenmesi daha uzun sürebilmektedir. 

 Bonsai Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? 

 Bonsai tohumunun çimlenmeden önce fısfıs yardımı ile her gün sulanması gerekmektedir. Çimlenmenin gerçekleşmesinin ardından ise toprağın nemlilik durumu kontrol edilerek sulama işleminin yapılması gerekir. 

 Bonsai Tohumu Nasıl Saklanır? 

 Bonsai tohumları nemden uzak kalacak şekilde ambar ya da kiler gibi alanlarda oda sıcaklığında saklanabilir.

False