GeriEvcil Hayvanlar Boğa Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Boğa Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Boğa Köpek Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünyanın en tehlikeli köpek balıkları içerisinde boğa köpekbalığı gelmektedir. Özellikle boyutları ve yapısı ile aynı zamanda oldukça yetenekli bir avcıdır. Peki boğa köpek balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik."

Dünya çapında bilinen birçok farklı köpek balığı türü bulunmaktadır. Bunlar içerisinde özellikle boğa köpek balıkları önemli bir yere sahiptir. Ayrıca insanlar için tehlikeli bir canlı olması ile beraber, deniz dünyasındaki birçok değişik balığı avlayarak hayatını sürdürür.

Boğa Köpek Balığı Nedir?

Dünyanın en tehlikeli köpek balıklarından biri boğa köpek balığıdır. Boyları 2 ila 3 metre olması ile beraber, bazıları 4 metreye kadar çıkmaktadır. Özellikle tatlı sularına da girdiği bilinen boğa köpek balıkları, bu bölgede timsahlarla dövüşen balık türleri içerisinde gelir. Bu konuda oldukça yetenekli ve aynı zamanda güçlü balık türleri arasında bulunuyor.

Boğa Köpekbalığı Özellikleri Nelerdir?

Köpek balığı türleri içerisinde en tehlikeli olanı boğa köpek balığıdır. Özellikle hızlı ve ani manevralarının yanı sıra, boyutları 4 metreye kadar çıkmaktadır. Sadece denizdeki canlılar değil aynı zamanda insanlar için de tehlikeli bir balık türüdür. Açık Okyanus alanlarda yaşaması ile beraber, tatlı su alanlarında giren bir balıktır. Sık sık timsahlar ile karşı karşıya geldiği ve dövüştüğü ifade edilir. Büyük kocaman gözlere sahip olmasının yanı sıra, arka arkaya dizilmiş oldukça büyük ve keskin dişleri vardı.

Boğa Köpekbalığı Eti Yenir mi?

Aslına bakılırsa genel olarak köpek balıkları avlanmaz ve yenmez. Ancak dünyanın farklı bölgelerinde tüketilen bir tür olduğunu da ifade etmek mümkündür. Her ne kadar insanlar için köpek balıkları zehirli olsa bile, boğa köpekbalığı yakalanması ile yenir. Bu konuda kafası kesilir ve daha sonra 12 hafta boyunca kum, çakıl ve taştan oluşan bir alanda bekletilir.

Boğa Köpekbalığı Türleri Nelerdir?

Köpek balıkları içerisinde en önemli türler arasında boğa köpekbalığı gelmektedir. Aynı zamanda tür olarak ise takson basamağında olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan tür olarak nesli tükenmek üzere olan önemli köpek balığı türleri içerisinde olduğunu da ifade etmek gerekir. Özellikle neredeyse tehdit altında kırık evine dayalı bir deniz canlısıdır.

Boğa Köpek Balıkları Nerede Yaşar ve Bulunur?

Boğa köpekbalığı daha çok ılık ve sığ sularda yaşamayı tercih eder. Okyanuslarda yaşamasının yanı sıra, daha çok tatlı sular olan göl ya da nehirlerde yaşamını sürdürür. Bu yönüyle diğer köpek balığına göre farklı olduğunu ifade etmek gerekir. Aynı zamanda tatlı sularda yaşaması ile timsah ve benzeri gibi yırtıcılar ile karşı karşıya çok sık gelen bir köpekbalığı türüdür. Aynı zamanda insanlara en çok saldıran köpek balıkları içerisinde geldiğini söylemek gerekir.

Boğa Köpek Balığı Nasıl Beslenir?

Kendinden küçük olan birçok farklı deniz canlısını avlayarak köpek balığı beslenir. Bunlar içerisinde ahtapot, kalamar, yunus ve kaplan kum köpekbalığı yer alır. Tabii bununla beraber daha birçok farklı deniz canlısını da değişik zamanlarda ve farklı bölgelerde tükettiğini söylemek mümkündür.

Boğa Köpekbalığı Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Diğer köpek balıklarında olduğu gibi boğa köpekbalığı da yaklaşık olarak 20 ila 30 yıl arasında bir yaşam sürdürür. Ancak bu durum özellikle yaşam koşulları, avlanma ve diğer özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Son dönemlerde ise nesli tükenmekte olan bir köpek balığı türü olduğu için, koruma altına alındığını eklemek mümkün. Bununla birlikte en saldırgan köpek balığı türleri arasında yine boğa köpekbalığı geliyor.

False